香港寵物小精靈聯盟(HKPMA)討論區 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

31  2/2  <  1  2 

標題: [PCG]算是…規則史上最大變動的一次? 上一主題 | 下一主題
  本主題由 鈴仙 於 2008-11-6 07:33 PM 關閉  

Fireze
Professor

UID   135
精華 0
積分 2057
帖子 2066
口水 2057 滴
閱讀權限 100
註冊 2005-5-26
來自 妖ウゆ洞窟

QUOTE:
原帖由 小奇 於 2006-10-31 10:57 PM 發表。

我咪話唔得囉
唔通大火雞可以再進大火雞ex?

QUOTE:
原帖由 ericliu001 於 2006-10-29 07:21 PM 發表。

咁我想問用RARE CANDY在後場的BASIC到,咁可唔可以即進EX POKEMON AR(假設這隻Pokemon is Stage 2 pokemon and it has aother ex stage 2 pokemon)
我同你理解能力不同?!

怇問可唔可以用Rare Candy進後場既basic成為ex pokemon?
咁答案當然係後攻的話可以

之後佢括號果句唔係想話解釋呢隻basic有兩種stage2進化,一種係ex,一種係non-ex?

地球是很危險的,你快點回火星吧!
2006-11-1 12:01 AM#21
查看資料  發短訊  頂部

小奇
屈機訓練員
新手訓練員

UID   1234
精華 0
積分 2164
帖子 2077
口水 2164 滴
閱讀權限 10
註冊 2005-12-4
來自 呢度

QUOTE:
原帖由 Fireze 於 2006-11-1 12:01 AM 發表。

我同你理解能力不同?!

怇問可唔可以用Rare Candy進後場既basic成為ex pokemon?
咁答案當然係後攻的話可以

之後佢括號果句唔係想話解釋呢隻basic有兩種stage2進化,一種係ex,一種係no ...
那是我錯吧
我的理解就是他問rare candy進完2進後可唔可以進 2進ex
那我當然答「不」啦._.

入黎睇下有咩放啦
所有交收人士請自行pm
Xanga
2006-11-1 10:10 PM#22
查看資料  訪問主頁  發短訊  ICQ 狀態  Yahoo!  頂部

該用戶已被刪除

如果用 trainer 退化 stage2一隻lv.X 呢?

變番之前未 lv.X 者狀態 定 變番做 satge 1 ?
2006-11-3 11:08 PM#23
頂部

Fireze
Professor

UID   135
精華 0
積分 2057
帖子 2066
口水 2057 滴
閱讀權限 100
註冊 2005-5-26
來自 妖ウゆ洞窟

QUOTE:
原帖由 wansf 於 2006-11-3 11:08 PM 發表。

如果用 trainer 退化 stage2一隻lv.X 呢?

變番之前未 lv.X 者狀態 定 變番做 satge 1 ?
LV. X 必須是用Stage2進化出來的
所以要是退化的話 (如用時光機之類)
我想會退化成Stage2,但不能再進化成LV. X

地球是很危險的,你快點回火星吧!
2006-11-4 12:20 PM#24

Ash_van_Je
好很勁訓練員
Ash de VJ man

UID   52
精華 0
積分 576
帖子 379
口水 576 滴
閱讀權限 10
註冊 2005-5-24

英文講又話煩,中文講又講極都唔明,日文講又話唔識睇…
不如今次冬聯規我用德文出算啦…

Ich spreche Deutsch

And yeah I like how Japanese managed to change the rules.
2006-11-8 10:03 PM#25

熟手訓練員

UID   822
精華 0
積分 78
帖子 73
口水 78 滴
閱讀權限 10
註冊 2005-9-24

就是說基本跟Stage1不能升級嗎?
那這次Stage2的比例放多點也不吃虧啊...
2006-11-16 07:21 AM#26

鈴仙
Professor
早喵

MKDS榮譽人渣獎章
MKDS人渣之中的人渣  MKDS -- 孔明
特技: 孔明之罠  
UID   26
精華 7
積分 4229
帖子 4265
口水 4229 滴
閱讀權限 100
註冊 2005-5-23

QUOTE:
原帖由 2203 於 2006-11-16 07:21 AM 發表。

就是說基本跟Stage1不能升級嗎?
那這次Stage2的比例放多點也不吃虧啊...
不能排除basic和1進化也會有lv.X的 XD

春が来るから もういかなきゃ 夢は覚める だから夢
花が咲くから きれいな花を 君に送るから
2006-11-16 01:31 PM#27

billylaiming
強勁訓練員

UID   2104
精華 0
積分 384
帖子 450
口水 384 滴
閱讀權限 10
註冊 2006-3-18
來自 HKPMA

QUOTE:
原帖由 Fireze 於 2006-11-4 12:20 PM 發表。

LV. X 必須是用Stage2進化出來的
所以要是退化的話 (如用時光機之類)
我想會退化成Stage2,但不能再進化成LV. X
我想問一下LV.X 算唔算係「進化PM」?

傻...
2006-11-27 11:02 PM#28
查看資料  發短訊  Yahoo!  頂部

該用戶已被刪除

QUOTE:
3. Trainer的分類變更。由DP系列開始,「ЬяみЮみソロみЭ(Trainer card)」包括「ЬяみЮみ(Trainer)」、「ДрみУみ(Supporter)」和「ЗУЖヤу(Stadium)」三大類,而「ЬяみЮみ(Trainer)」又包括「ЬяみЮみ(Trainer)」、「рンх⑦ソジよを(Pokemon Tool)」和「③ЕсЁ⑦(Technical Machine)」三種類。
※直到PCG系列的卡的說明文裡的「ЬяみЮみ(Trainer)」,包括「ЬяみЮみ(Trainer)」、「ДрみУみ(Supporter)」、「ЗУЖヤу(Stadium)」、「рンх⑦ソジよを(Pokemon Tool)」和「③ЕсЁ⑦(Technical Machine)」五種類。
※DP系列的卡的說明文裡如提及「ЬяみЮみソロみЭ(Trainer card)」時,就是指「ЬяみЮみ(Trainer)」、「ДрみУみ(Supporter)」和「ЗУЖヤу(Stadium)」三大類;如提及「ЬяみЮみ(Trainer)」時,就是指「ЬяみЮみ(Trainer)」、「рンх⑦ソジよを(Pokemon Tool)」和「③ЕсЁ⑦(Technical Machine)」。
好混亂....睇唔明寫咩!! 有冇簡單d既描述
2006-12-6 10:08 PM#29
頂部

051a18
新手訓練員

UID   20641
精華 0
積分 37
帖子 98
口水 37 滴
閱讀權限 10
註冊 2007-7-20
來自 Hong Kong

支持你!!!
support u~!!!
2007-9-14 11:00 PM#30

ingited
新手訓練員

UID   2441
精華 0
積分 25
帖子 72
口水 25 滴
閱讀權限 10
註冊 2006-4-17
來自 Fantasinia

同名卡一問
咁落jor 4張草伊...係咪唔落得草伊lv.x?
2008-11-6 06:20 PM#31
 31  2/2  <  1  2 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題