46 123
發新話題

[官方活動] [已完結]Platinum Supreme Victors Pre-release

[已完結]Platinum Supreme Victors Pre-release

甚麼叫Pre-release?

簡單來講,Pre-release是每次有新set出的時候所舉行的售前紀念賽,
參加者會在活動中獲得6包新set補充包,之後用該6包新set補充包及自備的基本能源砌一副40張咭的deck比賽
視比賽成績,參加者會額外獲得獎賞,所有完成比賽的參加者者會額外獲得2包新set補充包
整個活動中你所得到的咭都係屬於你的,可以拿走。
引用:
活動資料

日期:2009年8月9日(星期日)
地點:荃灣荃豐中心3樓展覽區
報名時間:11:00~12:00
活動時間:12:00~18:00
活動費用:$200
活動玩法:每位參加者會獲發6包 Supreme Victors 補充包,之後根據大會指示進行輪抽(draft)
               輪抽完成後再用輪抽中所得的咭組成一副40張卡的卡組進行swiss比賽
               *[暫定]所有完成比賽的參加者會額外獲得2包Supreme Victors補充包及Pre-release Promo一張
               (Promo將由美國直接寄給參加者或由香港代理稍後派發)
               *視比賽成績會再有額外獎賞

輪抽玩法?

1.玩家需根據大會指示坐好
2.每位玩家會獲發6包補充包
3.所有玩家需根據大會打開一包補充包,然後從中選取一張卡,
   把餘下的卡順時針傳比你旁邊的玩家(下家),
   而你亦會收到另一位旁邊的玩家(上家)傳比你的卡。
4.重覆第3個步驟,直接沒有餘下的卡。
5.打開新一包補充包
6.重覆第3個步驟,不過今次要逆時針傳送
7.如此類推,直至6包補充包都輪抽完
8.最後玩家將你手上的卡+上大會提供的基本能源砌一副40張卡的卡組作賽

上次有冇Pre-release Promo架?
好似仲未收到

2日後代表們就唔見左了

呢日定為最後HK Trainning日?????????
定還是10/8我請日假去P頭K尾度?XDXD

記錄:50-16768-66308

以而家黎講個售價...$200八包卡差唔多
有興趣
EX DF=Digimon Frontiers

好大壓力. . .

好遙遠啊0.0

引用:
原帖由 DIGIMON 於 2009-7-20 17:47 發表
以而家黎講個售價...$200八包卡差唔多
有興趣
好有可能去 pre-release 玩下 (買左卡唔玩好浪費架 )

一定比之前更加難揀.......
痛苦到爆

上面同下面有矛盾
上面:用該6包新set補充包及自備的基本能源砌一副40張咭的deck比賽
下面:將你手上的卡+上大會提供的基本能源砌一副40張卡的卡組作賽
要自備定大會提供

引用:
原帖由 m4a1sp 於 2009-7-21 03:09 發表
上面同下面有矛盾
上面:用該6包新set補充包及自備的基本能源砌一副40張咭的deck比賽
下面:將你手上的卡+上大會提供的基本能源砌一副40張卡的卡組作賽
要自備定大會提供 ...
理論上係大會提供,但我勸大家想玩嘅請自備啦。

拎到鯊魚龍C就贏左xd
其實只要唔好俾我拎到小朋友系列的sp pm就得

不過呢set d draw卡還真少啊.....
(就係小朋友的電擊魔有draw卡...................)

美版basic 鋼/惡嚴重不足,由大會提供
EX DF=Digimon Frontiers

想問要落幾多prize

引用:
原帖由 nagi 於 2009-7-21 14:03 發表
想問要落幾多prize
4張
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

其實係咪帶錢同 energy 就夠, 唔駛帶舊 set 既卡?

引用:
原帖由 Raven 於 2009-7-23 10:33 發表
其實係咪帶錢同 energy 就夠, 唔駛帶舊 set 既卡?
基本上係
但實際上你可以帶其他卡進行私鬥或交易(比賽前後)
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
原帖由 阿鄭 於 2009-7-21 10:18 發表
拎到鯊魚龍C就贏左xd

(就係小朋友的電擊魔有draw卡...................)
冇晒 G團機wo
真係贏??
Lv X Ball 都冇wo

呢張一定要搶到手

引用:
原帖由 william4440 於 2009-7-23 16:00 發表

冇晒 G團機wo
真係贏??
Lv X Ball 都冇wo
學dxxxxxn話
你唔夠我毒
參透唔到我的說話

回復 18# 阿鄭 的帖子

我認輸了

引用:
原帖由 阿鄭 於 2009-7-21 10:18 發表
拎到鯊魚龍C就贏左xd

-20攻蟲淚目

46 123
發新話題