發新話題

求刪貼求永封號

求刪貼求永封號

求刪貼求永封號

好想問, 應該好多人都想問,

點解樓主你咁執著於TVB 播PM呢樣野....
次次開POST 都係講呢樣

cut 好過ban
唔同地區文化唔同, 改野/cut 野係必需

家陣佢cut乜野令你咁不滿先?
O_O 卸妝前............
。_。卸妝後

引用:
原帖由 komama 於 2011-5-28 01:21 發表

OP前言(有時cut有時唔cut)
ED起首1秒(DP68開始)

咁普通的野…可以播到出街的野都cut左…
之前還好欣賞三色台的做法…
不過而家又係度剪…
我唔信佢唔夠時間…
雖然呢幾日都係37分先播… ...
CUT 左果少少野就咁不滿
唔怪之得你日日都憤慨俗世啦。

引用:
原帖由 komama 於 2011-5-28 14:19 發表

不過…唔cut劇情位就乜都得…反正DP佢點播…關我鬼事…我乜咁不滿…
那這個主題的存在意義是?

即係佢不滿TVB cut 劇情?
。_。卸妝後

有得睇好過無啦!

講過第3,4次了

有要求既人根本唔會等電視台播, 一早就搵到其他途徑睇

睇開電視既人亦唔會對什麼cut片, 什麼翻譯, 什麼配音有特別要求

所以我唔知你成粒痴頭芒咁痴實TVB到底有何用意, 有何居心

講白d, 香港電視台播日本動畫就好比一個救生圈, 救番d日文能力不足甚至零 , 或者網路知識不足既人

叫得救生圈, 質素一定唔會高, "有個救生圈比你攬仲想點"

係我眼中, 你依家同挑剔緊個救生圈做得唔夠精緻無分別

唔限於pokemon
即使其他動畫都一樣

必殺技っぽい普通の言葉

256 名前:以下、名無しにかわりましてVIPがお送りします[sage] 投稿日:2011/05/26(木) 11:45:17.77 ID:wTccAn390
よっこらショット

http://share.dmhy.org/
送樓主一個好好的網站
給我回去吧

引用:
原帖由 nishimura 於 2011-5-29 15:44 發表
講過第3,4次了

有要求既人根本唔會等電視台播, 一早就搵到其他途徑睇

睇開電視既人亦唔會對什麼cut片, 什麼翻譯, 什麼配音有特別要求

所以我唔知你成粒痴頭芒咁痴實TVB到底有何用意, 有何居心

講白d, 香港電視台 ...
笑死我! 十卜!!

我就係認真唔明佢係都要吠住個電視台做乜, 仲要係冇 stats 果隻
唔通你想ATV播?
。_。卸妝後

引用:
原帖由 Lavandula 於 2011-5-29 18:17 發表

笑死我! 十卜!!

我就係認真唔明佢係都要吠住個電視台做乜, 仲要係冇 stats 果隻
唔通你想ATV播?
對於水泡來說也就是塑膠充氣水泡和發泡膠水泡的分別
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

TVB通常動作稍為暴力少少就會剪掉, 如果被剪的地方原本有背景音樂就會發覺, 近年來這方面越來越緊
發覺被剪就上網另尋途徑看回吧, 幾秒鐘沒有大不了, 有大木博士小精靈大百科已經滿足了

PS: 話說近日有人放了某集第一季Pokemon的TVB版, 很懷念啊, 畢竟有兩個主角配音員離開了

引用:
原帖由 XXX 於 2011-5-29 22:54 發表
TVB通常動作稍為暴力少少就會剪掉, 如果被剪的地方原本有背景音樂就會發覺, 近年來這方面越來越緊
發覺被剪就上網另尋途徑看回吧, 幾秒鐘沒有大不了, 有大木博士小精靈大百科已經滿足了

PS: 話說近日有人放了某集 ...
如果你facebook add壇主pikapika既話好多集都有得睇
。_。卸妝後

發新話題