125 1234567
發新話題

[HKPMA活動] [結束]HKPMA 2009年PCG真.夏季聯賽

[結束]HKPMA 2009年PCG真.夏季聯賽

日期:2009年8月16日(星期日)
地點:荃灣荃豐中心3樓展覽區
參賽收費:$10
比賽賽制:初賽分組單循環(一回合制),決賽八強淘汰制(三回兩勝制)
比賽規則:Modified - Constructed(60張卡組,個人單打),日規(可使用系列:dp1~dpt4)
參賽人數上限:48人
引用:
報名時間:10:00~11:00
比賽時間:11:00~19:00
優勝獎勵:冠軍日文擴充包5包/亞冠4包/季冠3包/殿軍2包/其餘八強1包
*以上詳情以當天公佈為準
引用:
報名程序

即場報名
1.比賽當日於報名時段到報名處報到及繳交參加費用,完成

注意事項:
1.是次比賽為HKPMA活動,參加者不需使用pop id,但需提交真實姓名
2.是次比賽不需要為自己卡組另備翻譯文件
3.請小心保管個人財物,貴重物品應該隨身看管,主辦單位不會對入場人士任何財物損失/損壞/賠償負責
4.由於時間緊迫,是次比賽不需填寫卡組申報表,但工作人員會在賽前進行檢查
5.商場範圍,請保持清潔
*場地面積有限,當日將不設自由對戰區,不便之處,敬請原諒
*特別鳴謝PCG香港代理JFL TRADING提供場地贊助

網上報名(2009年6月3日~2009年6月14)
過左la wor

email 是否打錯了??
ayahoo.com.hk???

改好了

=口=........不幸之中的大幸吧........
但那麼壯觀...(嗯,大隱隱於市)(謎之聲:有關係嗎?!)
主力應該在上午還是下午呢?....

嘩~要好早起身
(住港島既更

諗下朝早定下午先 w
EX DF=Digimon Frontiers

引用:
原帖由 DIGIMON 於 2009-8-2 18:26 發表
嘩~要好早起身
(住港島既更

諗下朝早定下午先 w
+1
...

一個問題
點解獎品係日文卡?
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

回復 8# 破滅‧願望 的帖子

可能因為pop獎品是英文
為求公平.夏聯獎品就是日文

咁nds呢?取消?

我下午先得sosad(仲要係偷雞黎)
唔理得D主力啦......

(仲使唔使交deck list?)
引用:
優勝獎勵:冠軍日文擴充包4包/亞冠3包/季冠2包/殿軍1包
冠軍獎勵=4+3+2=9包

P.S.話說我D卡畀阿媽收晒,不過只係偷雞番D常用卡出黎

回復 11# blue_ellison 的帖子

係囉.洗唔洗寫card list

做乜咁唔小心比人收哂

點解呀媽會收卡ge?

係屋企砌deck俾人沒收?
我是(專)拆白(卡)黨

賣卡賣得多話我晒時間,始終出年AL= =

大家可以估下d熱門人選出邊場就避開

嗰陣d世賽代表喺美國,少左兩個同大家爭
2011世界大會努力!

引用:
原帖由 blue_ellison 於 2009-8-2 21:17 發表
賣卡賣得多話我晒時間,始終出年AL= =
大個仔喇...
咁都俾阿媽沒收,証明你功力不足

引用:
原帖由 Tamakochi 於 2009-8-2 21:56 發表

大個仔喇...
咁都俾阿媽沒收,証明你功力不足
我阿媽太嚴la
重要係家庭主婦成日係屋企"目及"實我

我都認命架啦XD

4.由於時間緊迫,本次比賽不需填寫卡組申報表,但工作人員會在賽前進行檢查

引用:
原帖由 pmcvblwk~傑 於 2009-8-2 21:43 發表
大家可以估下d熱門人選出邊場就避開

嗰陣d世賽代表喺美國,少左兩個同大家爭
甘即係唔同你撞時間就

125 1234567
發新話題