128 1234567
發新話題

[官方活動] [已結束]POKEMON CARD GAME ⑨月份 POP賽

[已結束]POKEMON CARD GAME ⑨月份 POP賽

日期:2009年9月27日(星期日)
時間:11:00~19:00

地點:Toys Club - 荃灣荃華街3號悅來坊商場地庫 B119A 舖
位置指引:http://www.pandaplace.com.hk/pp_location_transportation.htm

由荃灣港鐵站出發路線圖:http://maps.google.com.hk/maps?f ... mp;ie=UTF8&z=17
由大窩口港鐵站出發路線圖:http://maps.google.com.hk/maps?f ... mp;ie=UTF8&z=18
當日早上11時左右,於荃豐商場地庫 通用 會有帶路團
如不熟悉會場路線,請準時往通用集合出發,逾時不候

活動:2009~2010年度 POP計分賽
活動內容:POP計分賽 及 自由對戰
比賽賽制:瑞士制
比賽規則:美版 世界賽制
卡組規則:
因應新季度修訂,本月份POP參賽卡組最少需要有20張英文卡在內(包括en/pm/trainer)
其後英文卡比例要求,將會每月份遞增10張,直至符合世界賽制所要求數量。

------------------------------
備註:
- 必需遵守活動工作人員/judge指示,工作人員/judge有權要求不遵守指示人士離場
- 請勿早於工作人員進入場地,以免發生意外
- 場內切勿飲食(工作人員除外),保持場地整潔
- 請自行保管財物,任何遺失損壞,主辦單位恕不負責
- 保持個人衛生,避免病毒經飛沬傳播,有需要請佩帶口罩,如出現傳染病症狀建議留家休息

p.s.
如比賽當天早上8點後發出/準備發出紅/黑色暴雨、八號風球或以上台風時,比賽將會延期,詳情請留意官方網站的公佈。

頭香~
希望又係通用搞

我想問pop 成績結算點睇到點用o_o""..

1.  登入你的 pop 帳號
2. Player Information
3. My Stats

可唔可以用6張日文卡?
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

地點確定了~

之後都會卡聚於城大, POP 於荃豐嗎??

唔通城大唔鐘意判上判?

引用:
原帖由 william4440 於 2009-8-26 01:31 發表
之後都會卡聚於城大, POP 於荃豐嗎??
HKPMA借場,與代理借場是兩件事
代理借什麼場不關我們事吧?

能用6張日文卡嗎?
俺を誰だと思ってやがる

能用6張日文卡只不過是傳聞,還是乖乖地用全英文吧

新增卡組規則。

這個是為了令大家習慣使用,轉用英文卡的特殊規則...
理論上應該一刀切的,不過考慮到香港條件特殊而作出的調整。

引用:
原帖由 pikapika 於 2009-8-29 13:30 發表
卡組規則:最少需要有20張英文卡(包括en/pm/trainer)、以後每個月將會遞增10張。
即係EN/PM/TRAINER 都要有英文?? 總數為20或以上

引用:
原帖由 m4a1sp 於 2009-8-29 14:18 發表

即係EN/PM/TRAINER 都要有英文?? 總數為20或以上
總之成副deck最少有20張英文就得
2011世界大會努力!

算啦,以後逢荃灣都黎唔到架喇
(另:樓上簽名唔係應該「妒忌」咩 )

都好既~即係基本上收下trainer card應該可以玩多三次 w (精靈卡20張
EX DF=Digimon Frontiers

反正都基本上收好晒

引用:
原帖由 william4440 於 2009-8-29 21:31 發表
反正都基本上收好晒
你又話收唔到雷獅X英文?
唔通你唔用?

即係2010年全英文
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

回復 18# blue_ellison 的帖子

引用:
原帖由 william4440 於 2009-8-29 21:31 發表
反正都基本上收好晒
計左有 6張位
其實 都係差 ~3張

128 1234567
發新話題