66 1234
發新話題

[HKPMA活動] [結束] HKPMA (電玩) 夏季聯賽200⑨

[結束] HKPMA (電玩) 夏季聯賽200⑨

日期:2009年9月13日(星期日)
時間:12:00 - 19:00
地點:城市大學 Y4701室
收費:$10

比賽流程:
12:30             截止報名
12:45-15:00 初賽
15:00-15:30 小休
15:30-16:30 複賽
18:00- (?)     決賽

初賽:小組循環制 參加者最多以6隻精靈進行 1v1 對戰. 總共8名選手出線

複賽:8名出線者重新抽選進行淘汰賽. 參加者最多以6隻精靈進行 2v2 對戰
            最後勝出的2名選手將進行決賽

決賽:最多6隻精靈 進行2v2對戰.比賽將以wii pbr 進行實況對戰

比賽賽規:  參照NDS對戰規則 - HKPMA聚會比賽專用修訂版ver.1.01

===================================================================================
Side-EVENT:
心金.魂銀 30
開始時間: 完成8強戰之後
比賽規則: lv01-30 , 2v2 , 6隻,招式種族不限,不得重覆精靈/裝備道具
比賽形式: 參加者必須開賽前登記,登記後與其他已登記參賽者進行對戰
      每勝一場得1分。在比賽宣佈結束時得分最高者將獲紀念品一份

備註:
- 尊重知識產權,活動只接受使用正版遊戲匣帶參加
- 請勿早於工作人員進入場地,以免發生意外
- 比賽流程會視乎情況而有所調動,請留意工作人員指示
- 場地內切勿飲食(工作人員除外),保持場地整潔
- 請自行保管財物,任何遺失損壞主辦單位恕不負責
- 保持個人衛生,避免病毒經飛沬傳播,如出現傳染病症狀建議留家休息

如果香港可以偷步兩日賣心金.魂銀的話, Lv 30 不是難事.

一日30本來就不是難事

[暫定]白金聯賽!

[暫定]比賽唔洗打~
等金銀決鬥...
星期六出左通一通頂應該可以練到30lv
6隻30lv嗎....?
大丈夫だチ
其實怒啤緊你

本來都只係諗住白金算,不過隊新野仲未成形
玩HGSS我諗都未有咁快手做到,以我自己能力
Q!!!

引用:
原帖由 pikapika 於 2009-8-24 14:26 發表
日期:2009年9月13日(星期日)

時間:12:00~19:00
地點:城市大學 多用途活動室D室 ( 飯堂旁邊 )
收費:未定

主打內容:
[暫定]白金聯賽!

Side-EVENT:
[暫定]寵物小精靈 心金.魂銀 30級戰
[暫定]寵物小精靈 心金.魂銀 精靈交換 ...
幾隻30LV?
我覺得最好三隻算了
30LV大約只有三隻用來打的PM
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

當你們個個去衝爆機時,要找6隻30級 (選4隻出賽) 來比賽就很難了~

係咪唔用得R4

一定打到過哂30lv la...有心打既人
入wii可以解決嗎?
大丈夫だチ
其實怒啤緊你

新方法:用pokewalker升
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
原帖由 Empoleon 於 2009-8-27 10:30 發表
係咪唔用得R4
只接受使用正版遊戲匣帶參加
你有沒有看清楚的=w=|||

引用:
原帖由 奧得 於 2009-8-27 13:36 發表

只接受使用正版遊戲匣帶參加
你有沒有看清楚的=w=|||
問得就證明冇睇清楚啦…

30級戰的問題,是選水主的變得強大~
強烈建議lv29~

引用:
原帖由 串燒仔 於 2009-8-27 17:36 發表
30級戰的問題,是選水主的變得強大~
強烈建議lv29~
未必吧
電龍係30LV進化www

記錄:50-16768-66308

有問題...
心金魂銀同之前的版本連動不能嗎?

可以連動,連 RS , FR LG 都可以

"只接受使用正版遊戲匣帶參加"呢句我後補o既
唔駛留難人

不過會問呢類問題都證明參加PMA活動得少

[gag]30lv是不難的,現在先升定lv,12號晚7點買,大約13號朝早可以爆機,再傳機.[/gag]

好似白金聯賽先係主菜
但注意力都比金銀搶哂
30lv戰都係用過關寵算

請注意,聯賽場地改為Y4701

66 1234
發新話題