發新話題

[教學]PokeWalker使用教學(18/01/10更新"雷達"相關)

本主題由 立立 於 2010-2-4 16:18 解除置頂
算是一個小發現
把精靈傳回NDS後,一直將PokeWalker保持在沒有精靈的狀態直至進入待機模式
隔一段時間再「叫醒」PokeWalker的話,會有一隻該關卡會出現的精靈走出來自動加入
該精靈可以繼續幫你賺步數, 捉精靈等任何活動
應該是有一定機率發生?
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

小發現
把精靈傳回NDS後,一直將PokeWalker保持在沒有精靈的狀態直至進入待機模式後PokeWalker還會數步數(但無精靈)
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

引用:
原帖由 立立 於 2009-9-14 05:22 PM 發表
算是一個小發現
把精靈傳回NDS後,一直將PokeWalker保持在沒有精靈的狀態直至進入待機模式
隔一段時間再「叫醒」PokeWalker的話,會有一隻該關卡會出現的精靈走出來自動加入
該精靈可以繼續幫你賺步數, 捉精靈等任何活動 ...
我入的都鬼雀和咕咕

試過在我傳回nds那下入了野生精靈

真係多謝各大大啦!!
我買左幾日都未用計步器(因唔識)
而家得知這個地方真幸運啦!

個pokewalker係咪要入電架?
如果冇電會唔會冇左D記錄
由於班班很肥, 肚腩很大, 所以又稱班腩sosad

聽聞會維持到4個月
至於換電, 我相信今時今日老任出得呢舊野就一定有對記憶既對策
【お前の父ちゃんXX】
【お前の兄ちゃんひきこもり!】
【お前の晩飯猫まんま】
【チョメ公なんざクソくらえ!!】
【お前の母ちゃんXXだ!】
【お前の兄ちゃんXXXXX】

想問點樣用手行快的,

近兩日都在做催眠獸

補充:
平原/草原有多多
森林有喇叭芽、行路草
山區
大岩蛇只是普通精靈 (發現次數1-2)
海邊有小呆獸、烏波
傻鴨只是普通精靈
城市地區有咕咕、黑暗鴉
小磁怪只是普通精靈
第6-8,22-23區:
洞穴:
普通精靈:
波音蝠,鐵碗,鬼斯,大岩蛇
珍貴精靈:
迷唇娃
湖區:
普通精靈:
蚊香蝌蚪,大眼水母,貝殼怪,大鉗蟹,獨角金魚
珍貴精靈:
迷你龍
城邊:
普通精靈:
小哥達,卡斯,爛泥怪,霹靂蛋,毒氣丸
珍貴精靈:
大尾立
天空邊緣:
普通精靈:
波音蝠,小拳石,咕咕,大岩蛇
珍貴精靈:
皮皮,波波球
黃色森林:
普通精靈:
比卡超
珍貴精靈:
比卡超(會飛)
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

點由walker send mon去DS?

引用:
原帖由 立立 於 2009-9-14 17:22 發表
算是一個小發現
該精靈可以繼續幫你賺步數, 捉精靈等任何活動 ...
引用:
沒精靈時有機會出現感嘆號,自動送一隻精靈
其實呢句正係講緊呢個...但個情況未搞清楚,未肯定
有你既發現我放心更新下先
黑白FC見個人資料

引用:
原帖由 nishimura 於 2009-9-13 00:13 發表
最有效率地搵物品

第一次一定選左邊數起第2個
如果唔中, 佢會同你講
ちかく はんのうある
代表物品一定係左邊或者右邊 ,睇運數
或者
とおく はんのうあり
代表物品一定會係最右邊果三個其中一個 又係睇運數 ...
更新埋呢個

我試過雙方滿血扔精靈球都捉到
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

引用:
原帖由 cklee 於 2009-9-15 12:28 發表

更新埋呢個
三番四次諗住寫上去但都失憶
晚點搞...(然後再失憶...?!
黑白FC見個人資料

pikapika裡關攻略
圖很差

搵人答下我= =

點喺NDS send過去就點喺PW send翻過nds

回復 36# cklee 的帖子

load save果個??

點send過去就點send翻過黎
選第3個
then係咁揀第1個

唔該曬(笑

最尾的選項好像不是換禮物?