發新話題

[教學]PokeWalker使用教學(18/01/10更新"雷達"相關)

本主題由 立立 於 2010-2-4 16:18 解除置頂
[21:08:58] <小強> pokewalker升lv後就算有新招都唔俾人學orz.....
[21:09:42] * 小強 隻鬼咁就冇左招影球orz...
本人親身經歷
有懷疑或質疑或不信者可親自一試
所以了如果想靠pokewalker升lv人小心了www

(隻鬼冇影球打得好痛苦orz....等闇之波動好了 囧)

比卡超那個打算晚點開post放片(雖然...都沒多少人有興趣吧-▽-
意料之內地,捉來的比卡超不一定有飛行的...
否則哪來價值呀...

暫時所見,全部lv10,但男的才有電磁波,
出男的機率貌似比起女低得多

黑白FC見個人資料

再補充
第9-13區:
豐綠原野:(開關方法:5000W)
普通精靈:
蛇紋熊,刺尾蟲,向尾喵,電螢蟲,甜甜螢
珍貴精靈:
直衝熊
火山道路:(開關方法:7500W)
普通精靈:
小火馬,熔岩蟲,戴魯比,瑪沙那
樹屋:(開關方法:10000W)
普通精靈:
怪味花,口呆花,麒麟奇,戴魯比,漂浮泡泡,變隱龍
恐怖洞穴:(開關方法:15000W)
普通精靈:
大口蝠,鐵腕,格拉格拉,大隻牛,天然雀
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

今回剛捉的比卡超居然出現lv13的情況,
招式更是特別:拼死抵抗,幫助,電擊波,電磁波
頭三招本來要遺傳和教學...
黑白FC見個人資料

仲有一血都會捉唔到
唔係一定

引用:
原帖由 cklee 於 2009-9-18 17:49 發表
仲有一血都會捉唔到
唔係一定
證據請求(謎:你自己有證據咩?!)
黑白FC見個人資料

引用:
原帖由 elvis 於 2009-9-18 17:27 發表
今回剛捉的比卡超居然出現lv13的情況,
招式更是特別:拼死抵抗,幫助,電擊波,電磁波
頭三招本來要遺傳和教學...
Lv13的比卡超應該是"!!"下出現
不過黃色森林進入戰鬥的機率也太高了吧
經常第一個反應就已經進入戰鬥了...
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

我就係捉唔到-____-
希望我無睇錯吧

引用:
原帖由 立立 於 2009-9-18 18:25 發表

Lv13的比卡超應該是"!!"下出現
不過黃色森林進入戰鬥的機率也太高了吧
經常第一個反應就已經進入戰鬥了...
看來找辦法降低戰鬥機會是研究之一(誤

說起來我好像才出現過一次,但不記得最後是沒有成功,還是給跑掉了...
黑白FC見個人資料

[轉]
可遭遇的ポケモン:(括號裏的是較特殊的招式和身上會攜帶的物品)
ピカチュウ♂10(ちいさなキノコ)       
ピカチュウ♀10(オレンのみ)         
ピカチュウ♀12(ボルテッカー、ねこだまし/オボンのみ)   
ピカチュウ♂13(じたばた、てだすけ/ヒメリのみ)   
ピカチュウ♀14(なみのり/ラムのみ)  <-入手 
ピカチュウ♂15(そらをとぶ/シュカのみ)
只向lv14或以上的埋手吧

p.s.
HP :  31 +速度-防禦
攻擊 :  5~11
防禦 :  26~31
特攻 :  0~7
特防 :  28~31
速度 :  13~19

真可惡

要達到兩個感嘆號,好像故意之下比隨便來還要低
稀有不愧為稀有,這樣子我都不知要甚麼時候才能捉到了
分分鐘從自來鼠入手的機會還要高
黑白FC見個人資料

飛天比卡說不定會有意想不到的市場價值?
(密謀換閃光比超...zD)
㌔㍉コン?
ょぅι”ょ!ょぅι”ょ!

再發現
掟比比鳥(35lv)去walker升
返到黎變36lv

……
………
冇得進化 囧!
好吧,結果點都係要自行去升lv - -.....
----------------------------------------------------------
說實,有冇人用另類方法去屈步數返黎了ww

引用:
原帖由 SKRoda 於 2009-9-19 19:47 發表
再發現
掟比比鳥(35lv)去walker升
返到黎變36lv

……
………
冇得進化 囧!
好吧,結果點都係要自行去升lv - -.....
----------------------------------------------------------
說實,有冇人用另類方法去屈步數返黎 ...
如果真係想屈步數升Lv不如用對筷子+部GBA自行解決算了zD
㌔㍉コン?
ょぅι”ょ!ょぅι”ょ!

經過遇左500隻比卡超後
結果如下:

第一次(!)就進入戰鬥的機率:37.2%(186/500)
第二次(!)進入戰鬥的機率:54.2%(271/500)
(!!)進入戰鬥的機率:7.6%(38/500)
(!!!)進入戰鬥的機率:1.0%(5/500)
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

-口-真係有人會認真計
我一次(!!!)都冇就有飛天比卡www
兩次(!!)但係已經有一隻拼死,兩隻雷神,一隻飛天的路過
魔幻之夢‧楓紅  第七話努力中
我只是一個萌靈夢的火岩鼠控,給我好好記住!

其實上niconico的
都是用風扇賺步法吧

回復 77# 混沌影子 的帖子

我今日運動會,帶返去。返屋企check,有9899步,後轉手動Mode到10006。10000不能

前幾日迪士尼3xxxx步

......那個對戰~我今晚就試下先WWW唔知會有咩精靈打呢

本命永遠是盔甲鳥-----甲甲

發新話題
最近訪問的版塊