發新話題

[教學]捕捉未知(アンノーン) - 阿魯夫遺跡的秘密?

本主題由 立立 於 2010-2-4 16:18 解除置頂
1. A至Z全抓掉
2. 完成四幅拼圖
3. 四間地板有文字的密室都進入過
4. 未知圖騰筆記(アンノーンノート)有寫上「兩種新的未知」的情報

我頭三個達成左,第四個搞吾明-3-

真是很...
艾....

等等
這麼心金可以表關解決掉,
但是SS要去到裡關才能完成?
很不公平那

我還以為有4幅拼圖看-.-
因為小弟已經忘記菊石獸的樣子-.-
有人可POST晒4袖拼圖的樣子嗎?

感謝!!!有這個主題我才收服了未知「!」和「?」

收服了「!」和「?」 有什麼用途??

無用途
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

我玩英文魂銀,,點先可以行到去呢到,,試左好多方法都唔得-_-...

引用:
原帖由 sunyexynt 於 2010-5-2 23:25 發表
我玩英文魂銀,,點先可以行到去呢到,,試左好多方法都唔得-_-...
提示:入口係蟲道館右方的山洞(不是小呆獸之井)
需要沖浪/勁力
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

回復 29# 破滅‧願望 的帖子

小呆獸旁的洞口只去到呢個,,我上面果到去唔到,,點算...

引用:
原帖由 sunyexynt 於 2010-5-4 23:04 發表
小呆獸旁的洞口只去到呢個,,我上面果到去唔到,,點算...

根本係同一方法,再入多次洞穴睇睇(上方路線)
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

捉哂a至z 好難喎 隻隻差唔多樣 我捉左好多 但唔太識真係

我到今天才知道遺跡原來還又密室喔

閃光(フラッシュ)用左..
點先有番...

回復 34# 牙mo 的帖子

於城都第三關大SHOP五樓以1000円購買

我想問下連接洞穴(つながりのどうくつ)在哪?

引用:
原帖由 死神王子 於 2010-7-8 14:39 發表
我想問下連接洞穴(つながりのどうくつ)在哪?
32道路盡頭
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

其實捉哂d未知有咩用架?! =)

引用:
原帖由 akik0` 於 2010-7-10 20:54 發表
其實捉哂d未知有咩用架?! =)
可以講冇用

引用:
原帖由 Gira 於 2010-7-10 20:56 發表

可以講冇用
有...晒命用(?)/外觀用

發新話題
最近訪問的版塊