發新話題

[交流]PMA寵物小精靈心金.魂銀 精靈訓練員名冊

[交流]PMA寵物小精靈心金.魂銀 精靈訓練員名冊

寵物小精靈心金/魂銀遊戲推出逾月,相信大家都爆了機,訓練了不少強力精靈
但苦無對手?或者想交換但無對象?等每月一次聚會等到嘔?想私下約戰但屋企人又擔心?

其實只要有無線上網設備供NDS使用
再從心金/魂銀連線取得自己的Friend Code
就可以與其他玩家進行通訊了!(教學待加)

HKPMA為方便心金/魂銀玩家作網上約戰/交換,設立了

備註:
本名冊旨在方便玩家網上約戰/交換,如未取得Friend Code,不建議填寫
所有不符格式的資料(如錯誤Friend Code)會被刪除而不作通知

Friend Code取得教學備用欄

1a.)請先確認NDS本體已經辦妥無線網路設定
1b.)確認心金/魂銀遊戲中,Pokemon Center已向玩家開放的Wi-Fi通訊功能

http://hkpokemona.org/forum2/vie ... &extra=page%3D2

想問唔識打日文咁點 ?

我想問有冇人教我用wi-fi網上約戰/交換??

引用:
原帖由 Empoleon 於 2009-10-23 18:07 發表
想問唔識打日文咁點 ?
裝日文輸入法有IME手寫輸入架啦
畫風簡單又話低齡向 線條簡單又話縮骨慳錢 用色誇張又話眼痛 CUT劇情又話原作破壞 表現動感又話作畫崩壞 3D又話CG廢 人物多又話唔深刻 描寫多又話拖戲 推進快又話趕收工 日常小品又話冇故事 年番又話拖 校園片又話冇世界觀 史詩片又話女唔得 溝女片又話冇肉 肉番又話冇劇情 劇情片又話唔明 機械片又話設定差 男索又話唔知做乜 女索又話賣肉 男多又話腐 女多又話賣FIGURE 道具多又話賣玩具 少年多又話中二 對白多又話嘴炮 主角威能又話廚 主角廢又話弱氣 出場多又話搶戲 出場少又話空氣 無線播又話改OP 亞視播又話配音差 ANIMAX播又話冇人睇

有d電腦用速成都打到日文...
本命永遠是盔甲鳥-----甲甲

引用:
原帖由 Skarmory 於 2009-10-24 01:51 發表
有d電腦用速成都打到日文...
裝了亂碼集就可以用速成打日文的了
不過如其名部分軟件(eg. office)在安裝前後會出現亂碼

在哪裡才能看到friend code啊wwwwwww
我想填但找不到啊啊啊wwww
魔幻之夢‧楓紅  第七話努力中
我只是一個萌靈夢的火岩鼠控,給我好好記住!

引用:
原帖由 靈夢‧L 於 2009-10-30 23:22 發表
在哪裡才能看到friend code啊wwwwwww
我想填但找不到啊啊啊wwww
バッグ ---> 最右的item icon (鑰匙形) ---> ともだちてちょう ---> (你名字)の ともだちコード

話說可以開埋DPPt ge帖嗎...? 好想搵人幫手進三一磁...

唔該 用有冇人請教下點樣可以拿到wi-if

引用:
原帖由 loch 於 2009-10-31 11:45 發表

バッグ ---> 最右的item icon (鑰匙形) ---> ともだちてちょう ---> (你名字)の ともだちコード

話說可以開埋DPPt ge帖嗎...? 好想搵人幫手進三一磁...
ともだちてちょう呢個野點扲?

我想知個fd code點有?

引用:
原帖由 loch 於 2009-10-31 11:45 發表

好多朋友都唔知點online到個wifi.......

點打D符號
我的八分音符zD

弄個dp的帖吧
順便弄pt~

發新話題