42 123
發新話題

[官方活動] [完結]POKEMON CARD GAME 十一月份 POP賽 , 加入聯盟賽

[完結]POKEMON CARD GAME 十一月份 POP賽 , 加入聯盟賽

日期:2009年11月22日(星期日)
時間:11:00~19:00

地點:Toys Club - 荃灣荃華街3號悅來坊商場地庫 B119A 舖
位置指引:http://www.pandaplace.com.hk/pp_location_transportation.htm

由荃灣港鐵站出發路線圖:http://maps.google.com.hk/maps?f ... mp;ie=UTF8&z=17
由大窩口港鐵站出發路線圖:http://maps.google.com.hk/maps?f ... mp;ie=UTF8&z=18
當日早上11時左右,於荃豐商場地庫 通用 會有帶路團
如不熟悉會場路線,請準時往通用集合出發,逾時不候

活動:2009~2010年度 POP計分賽
活動內容:POP計分賽 及 自由對戰
比賽賽制:瑞士制
比賽規則:美版 世界賽制
卡組規則:
因應新季度修訂,本月份POP參賽卡組最少需要有40張英文卡在內(包括en/pm/trainer)
其後英文卡比例要求,將會每月份遞增10張,直至符合世界賽制所要求數量。

----------------------------------------------------------------------

活動:2009~2010年度 LEAGUE 聯盟賽 (第二季)
活動內容:自由對戰
比賽規則:美版 世界賽制
收費:港幣$25
比賽時間:POP賽結束後舉行

----------------------------------------------------------------------
備註:
- 必需遵守活動工作人員/judge指示,工作人員/judge有權要求不遵守指示人士離場
- 請勿早於工作人員進入場地,以免發生意外
- 場內切勿飲食(工作人員除外),保持場地整潔
- 請自行保管財物,任何遺失損壞,主辦單位恕不負責
- 保持個人衛生,避免病毒經飛沬傳播,有需要請佩帶口罩,如出現傳染病症狀建議留家休息

p.s.
如比賽當天早上8點後發出/準備發出紅/黑色暴雨、八號風球或以上台風時,比賽將會延期,詳情請留意官方網站的公佈。

-,-,23日要考試,=.=
個冠軍冇左啦!!

引用:
原帖由 wing@謙 於 2009-11-4 20:26 發表
個冠軍冇左啦!!
這句說話不應再出現,
請自重

引用:
原帖由 wing@謙 於 2009-11-4 20:26 發表
-,-,23日要考試,=.=
個冠軍冇左啦!!
喔?你好像說得你很有實力,只要你參賽就一定是你奪冠喔?

引用:
原帖由 Nazrin 於 2009-11-5 00:07 發表

我好憂心senior世賽香港選拔會唔會有人講d咁ge野

更憂心的係senior出左個死小孩會點...

記錄:50-16768-66308

引用:
原帖由 阿鄭 於 2009-11-5 11:01 AM 發表

我好憂心senior世賽香港選拔會唔會有人講d咁ge野

更憂心的係senior出左個死小孩會點...
講呢d野既人我相信會好吸引Judge既注意
我都講過Judge企o係旁邊睇住哂唔係d咩好事

不過我22號我黎唔到, 有個麻煩Judge無左啦 XD

你還是回火星吧!

引用:
原帖由 Nazrin 於 5/11/2009 00:07 發表

我係senior.....
我副deck足夠應付senior的小朋友(因某人可能唔會來)

引用:
原帖由 Fireze 於 2009-11-5 11:23 發表

不過我22號我黎唔到, 有個麻煩Judge無左啦 XD
放心啦,我會麻煩埋你嗰份㗎啦wwwwwwwwww

引用:
原帖由 Fireze 於 2009-11-5 11:23 發表

點解我比賽時常見到幾個JUDGE企來我旁

不過好la,有人代替我laXD

有league嗎?
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2009-11-5 17:42 發表
有league嗎?
今個月嘅league搞咗。

回復 10# 破滅‧願望 的帖子

已經發po搞都
2張官方卡到手

問:
日版en用唔用得?

引用:
原帖由 Empoleon 於 2009-11-5 18:08 發表
問:
日版en用唔用得?
可以,不過
引用:
原帖由 pikapika 於 2009-11-4 20:24 發表

因應新季度修訂,本月份POP參賽卡組最少需要有40張英文卡在內(包括en/pm/trainer)
其後英文卡比例要求,將會每月份遞增10張,直至符合世界賽制所要求數量。

日版en唔算英文卡吧...

引用:
原帖由 Empoleon 於 2009-11-6 17:34 發表
日版en唔算英文卡吧...
請睇吓日版en嘅卡底。

卡套王道

不過仲有卡邊

不過呢d咁平o既野就算啦

俾我就攞pxxx. pt去換900粒en去用la

(大前提我的pxxx. pt唔夠換 )

期待900粒 L1的英文en

引用:
原帖由 wing@謙 於 2009-11-5 12:52 發表

我係senior.....
我副deck足夠應付senior的小朋友(因某人可能唔會來)
話說你RB亞軍都冇
咁大口氣?!

小奈大好^_^

引用:
原帖由 Knuckle 於 2009-11-7 11:28 AM 發表
期待900粒 L1的英文en
有我都換 XD
你還是回火星吧!

42 123
發新話題