發新話題

[官方活動] [完結]2010年 寵物小精靈世界賽 香港區 城市大賽

[完結]2010年 寵物小精靈世界賽 香港區 城市大賽

日期:   2009 年 12 月 26 日 (星期六)
時間:  上午10時至下午6時
地點:  香港城市大學 鄭翼之樓三樓 CY-311至CY-316 (近城大廣場)(簡易路線圖)
收費:  免費
活動內容: 常規比賽、美規
比賽賽制: 瑞士制
卡組限制: 最少需要有50張英文卡,可使用系列為: dp - pl4

年齡組別:
初級組:生於1999年或以後
中級組:生於1995, 1996, 1997 或 1998年
高級組:生於1994 或以前

備註:  如比賽當天早上8點後發出/準備發出紅/黑色暴雨、八號風球或以上台風時,比賽將會延期,詳情請留意本網站/facebook群組/官方網站的最新公佈。

====================================================================
[暫]比賽詳情:

上午10時  參賽者進場
上午11時  報名截止時間
上午11時半 比賽開始
下午1時左右 午飯時間
下午2時左右 比賽再開
下午4時左右 比賽結束
下午5時左右 城市大賽結束

====================================================================
[暫]比賽獎品:

各年齡組別 (組別會因應參賽人數增減)
冠軍: 2010年 寵物小精靈世界賽 香港區 城市大賽 獎牌1個、[未定]
亞軍: [未定]
季軍: [未定]

請於比賽前,先於家中填寫卡組表,以節省當天報名時間。

[quote]如何到達活動場地︰
簡易路線圖

.先乘港鐵到九龍塘站進入又一城
A1.從又一城往城大隧道直行進入城大校舍正門(3/F)
圖書館(3/F)右邊的扶手電梯上一層(4/F Podium)
沿主樓大堂一直走到室外,向右望會見到城大廣場 (U-Circle)
右轉直行至城大廣場旁的樓梯往下走便會見到會場

A2.從又一城往城大隧道直行,穿過隧道後即向右轉
沿行人徑走,途中左方會依次見到方潤華樓及鄭翼之樓
行人徑終點前會有分叉路,可通往鄭翼之樓三樓(行人徑視線內應看得到會場入口)
往下走便會到達會場

B.從又一城AMC戲院側的出口走出室外後轉右,過馬路後再轉右
沿著汽車路旁的行人路走
經過收費閘後會見到城大廣場 (U-Circle)
靠左行至城大廣場旁的鄭翼之樓,沿戶外的樓梯往下走便到達會場

會場入口

唔知佢算唔算 POP, 唔知比賽會跟日規還是美規呢?

引用:
原帖由 Raven 於 2009-11-22 23:48 發表
官方比賽一定係跟美規啦...

不過係6張quota還是10張?

回復 3# timothy 的帖子

如果冇聽錯, 10

引用:
原帖由 Raven 於 2009-11-22 23:48 發表
所有官方比賽都係POP比賽。
POP係指Pokemon Organized Play,即美國官方。

11:30截止報名太慘喇...
唔會再比功課打敗.\_/.

好希望同dx/xm的比賽撞期

咁我可以咁大條道理講唔do

記錄:50-16768-66308

引用:
原帖由 Empoleon 於 2009-11-23 18:55 發表
11:30截止報名太慘喇...
唔會再比功課打敗.\_/.
11點截 @@

考完pre mock
黎唔黎好呢?
玩下化石deck都好

岩岩好考完試

又要諗用咩deck 打 skip鬼.........
定係用番鯉魚龍就算.....

個日boxing day~
黎左咪冇得得拆禮物囉
大家好,我係Pikacherie!

引用:
原帖由 Pikacherie 於 2009-11-23 21:38 發表
黎左咪冇得得拆禮物囉
你贏啲卡番黎咪有得拆囉
2011世界大會努力!

阿鄭今年應該拆禮物拆到隻杯.................
拎黎飲水啦.............

另外...........,
算啦, 費時又衰多口................

注意地點變更
香港城市大學五樓 陳大河綜合會堂 (於食堂入口右方)

平常入口是湮沒於canteen之中

引用:
原帖由 Arcueid 於 2009-11-23 22:45 發表
注意地點變更
香港城市大學五樓 陳大河綜合會堂 (於食堂入口右方)

平常入口是湮沒於canteen之中
Oh no 果度係考試場地之一

引用:
原帖由 Pikacherie 於 2009-11-23 21:38 發表
黎左咪冇得得拆禮物囉
boxing day是用來爆盒的   (沒誤?

引用:
原帖由 Tamakochi 於 2009-11-23 23:27 發表

舊年的確係爆住盒嚟過

>如比賽當天早上8點後發出/準備發出紅/黑色暴雨、八號風球或以上台風時,比賽將會延期

天才8點前點算?

引用:
原帖由 Tamakochi 於 23/11/2009 23:27 發表

冠軍: 2010年 寵物小精靈世界賽 香港區 城市大賽 獎杯1座、[未定]
想像那[未定]變成[一盒booster卡吧!]

引用:
原帖由 william4440 於 2009-11-23 21:05 發表
岩岩好考完試

又要諗用咩deck 打 skip鬼.........
定係用番鯉魚龍就算.....
明明skip gengar踩中晒:
「雷獅怪力論」
「二進化要三粒en先打到60太慢啦」
「spray你就得啦」

都唔知怕乜w
雖然唔知點解呢副野打sp真係冇輸過w

記錄:50-16768-66308

發新話題