發新話題

[官方活動] [完結]2010年 寵物小精靈世界賽 香港區 城市大賽

回復 40# shay-jim-mi-n 的帖子

虐殺d 連 deck 都唔識砌嘅炮灰可以有咩成就感 ?

引用:
原帖由 william4440 於 5/12/2009 23:03 發表
E.G:初級組個冠軍未去世賽之前個副deck,一個字,亂
少Trainer,多EN,多PM,一開始6個Bench爆攦

引用:
原帖由 shay-jim-mi-n 於 2009-12-5 21:24 發表
但係一路只有挫敗冇成就會打擊自己信心..

仲要係第1次去先知啱啱轉分齡標準,呢個心情..好難講嘅..
那沒有人會一正讓自己失敗下的

還記得玩gw時也是狂敗,但敗得開心就沒有所謂了

之前聚,我的'基deck'可以拖人地副藍龍deck咁多turn先敗其實是很開心的www

引用:
原帖由 shay-jim-mi-n 於 2009-12-5 21:24 發表
但係一路只有挫敗冇成就會打擊自己信心..

仲要係第1次去先知啱啱轉分齡標準,呢個心情..好難講嘅..
你想要咩成就?

引用:
原帖由 shay-jim-mi-n 於 4/12/2009 21:38 發表
我係第1年就咁..

仲要係啱啱9月轉分齡我就第1次去,8同7月都唔得閒冇去到..

算啦..
你估打senior一定win?

引用:
原帖由 奧得 於 2009-12-6 14:03 發表

那沒有人會一正讓自己失敗下的

還記得玩gw時也是狂敗,但敗得開心就沒有所謂了

之前聚,我的'基deck'可以拖人地副藍龍deck咁多turn先敗其實是很開心的www ...
你指tomy嗎?
下次都想同你玩下
做數做到死w
已經變成了口嫌體正直了wwww

突然覺得很有趣

引用:
原帖由 william4440 於 2009-12-5 23:03 發表
虐殺炮灰=鞭屍?

好了,大家唔想我又用女王deck的話就快d放d化石料畀我啦

死啦,講左自己用咩deck tim
不過我好似夠料砌啥米deck的
試下用啥米deck虐殺啥米控先
(別打我我自己走 )

啥米控已被某鄭用啥米deck虐殺過了
緊接著我又被他用啥米deck虐殺多一次
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
原帖由 wing@謙 於 2009-12-6 15:00 發表

你估打senior一定win?
依家冇左波波球,
當然係一定贏啦

引用:
原帖由 william4440 於 2009-12-6 18:18 發表

依家冇左波波球,
當然係一定贏啦
佢意思相信係
"就算你落到去senior仲有我呢個咁強大既對手!"
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2009-12-6 18:14 發表
啥米控已被某鄭用啥米deck虐殺過了
緊接著我又被他用啥米deck虐殺多一次
用land form定sky form先~

land form的話一定是長命型deck啊~~~

話說用鋼飛配這個對手會哭的說~

引用:
原帖由 奧得 於 2009-12-6 18:24 發表

land form的話一定是長命型deck啊~~~

話說用鋼飛配這個對手會哭的說~
你大概冇見過阿鄭砌d deck........

引用:
原帖由 william4440 於 6/12/2009 18:42 發表

你大概冇見過阿鄭砌d deck........
佢個副真係......

AR都可以用日文代嗎?

引用:
原帖由 奧得 於 2009-12-6 18:24 發表

兩邊我都砌過

不過sky form果副好少人知,
再砌返?
連我都唔記得個list

pm方面係鬼蟬(dp5)+X米

land form方面,
我成日都唔記得用隻電鬼...

咦?新果隻X米啱用wor

記錄:50-16768-66308

由於比用pt4,我又用番雪米,拆左副土龜..

咁嘅話..雪米互相殘殺﹖唔好呀..

用土龜打過好多雪米deck,我都盡可能唔打雪米,轉人其他野出黎殺..但係對阿鄭副雪米land deck,我唔打雪米等於自殺..(講真打阿鄭嗰副雪米land又真係幾開心嘅,一黎又唔會話好似對其他啲咩sp deck咁一隻都殺唔到,二黎..係我自己衰,係搵唔搵,無lala搵左阿鄭打都唔知啫..)

其實講到雪米sky我都仲諗唔到點配咩,因為我覺得就咁3-1雪米sky lv.x已經都唔會話差lu..

同埋係阿鄭令到我好有衝動要砌啲打人三百幾攻嘅deck,因為太爽啦﹗
[http://f.imagehost.org/0307/shaymin.jpg]
[http://i.imagehost.org/0962/7906ec66bb5ebf02.jpg]

比我知第2幅係邊個畫嘅,我肯定即係發癲!!!

引用:
原帖由 shay-jim-mi-n 於 2009-12-6 20:56 發表
由於比用pt4,我又用番雪米,拆左副土龜..

三百幾攻嘅deck,
我副啥米陽瑪

回復 57# blue_ellison 的帖子

其實我係響度諗緊,如果雪米陽瑪隻陽瑪張啲en番哂去,但係比人捉隻或者轉隻雪米出黎打,咁有咩後着..

但係每到deck都有死敵嘅,原本諗緊嘅3-1雪米sky,一比人封body會點..

但係冇得咁諗嘅..
[http://f.imagehost.org/0307/shaymin.jpg]
[http://i.imagehost.org/0962/7906ec66bb5ebf02.jpg]

比我知第2幅係邊個畫嘅,我肯定即係發癲!!!

引用:
原帖由 timothy 於 2009-12-6 20:01 發表
AR都可以用日文代嗎?
我都想問
因為我怕收唔切2張化飛

響依家呢個充滿Judge、handsome同copycat的環境下,

我實在係難以想像啥米蜻蜓如何生存

發新話題