發新話題

[HKPMA活動] [また阿鄭か]HKPMA (電玩) 冬季聯賽200⑨ [心金/魂銀only event]

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2009-12-21 17:38 發表

把金坷拉比下去了?
有金坷拉,一次聚會當成兩次

洗唔洗玩單打嫁

引用:
原帖由 電波肥鼬 於 2010-1-4 20:02 發表
洗唔洗玩單打嫁
暫時睇黎唔洗
Burning heart 煌く赤き炎よ
闇の帳を裂き燃え上がれ
君に届けよ Odyssey
Linghting heart 貫く白き誇りよ
満ちる光の海何処までも
征くは果て無き銀河

gs cup 基本設定 係 無單打

引用:
原帖由 Deon 於 2010-1-5 01:39 發表
gs cup 基本設定 係 無單打
即係只要轉心起雙打對戰就得啦

又要面對神獸既高種族值,比平時會失預算

不過種族值高唔係一切
大丈夫だチ
其實怒啤緊你

引用:
原帖由 JKM 於 2010-1-5 11:33 發表

不過種族值高唔係一切
無錯
所以連柱都唔好用啦

佳仔 超夢夢 統計
肉阿...

故態復萌

唉 岩岩食完檸檬 再睇賽規  我真係心情跌到......

經去年的比賽之後應該明白到神獸也不怎厲害
Q!!!

引用:
原帖由 Deon 於 2010-1-5 23:44 發表

無錯
所以連柱都唔好用啦
我好耐冇咁玩...玩得多都悶la...
我轉左口味...

今次仲諗緊點玩,出咩去娛樂下咁就算
大丈夫だチ
其實怒啤緊你

引用:
原帖由 小風 於 2010-1-6 00:01 發表
佳仔 超夢夢 統計
古仔去左邊?
Burning heart 煌く赤き炎よ
闇の帳を裂き燃え上がれ
君に届けよ Odyssey
Linghting heart 貫く白き誇りよ
満ちる光の海何処までも
征くは果て無き銀河

我小丑魚擊敗神既時候到了

我的兄妹客串時間到了www
過份的現實會令世界停滯不前
過份的理想會令社會陷於不安
須從中平衡方能讓人類進步。

引用:
原帖由 JKM 於 2010-1-5 11:33 發表

不過種族值高唔係一切
對上專愛刮潮小佳,連快樂都被兩下刮死時還可以有什麼預算?
那傢伙可是一上場就sweep啊...

引用:
原帖由 楓葉 於 2010-1-7 16:22 發表

對上專愛刮潮小佳,連快樂都被兩下刮死時還可以有什麼預算?
那傢伙可是一上場就sweep啊...
沼王為日本人佳仔對策之一(茶)
還有用鬼蟬對雨隊的奇門日本玩家~

之前還能說雙打不一定是雨隊,但WCS2010放了那9隻,
以佳仔為首的雨隊會泛濫起來也是合理推測~
我的自作pm小說~
小說更新@4/4(館主特別篇始動)

引用:
原帖由 串燒仔 於 2010-1-7 17:26 發表

沼王為日本人佳仔對策之一(茶)
還有用鬼蟬對雨隊的奇門日本玩家~

之前還能說雙打不一定是雨隊,但WCS2010放了那9隻,
以佳仔為首的雨隊會泛濫起來也是合理推測~ ...

點解我睇ge唔係沼王而係冰巨人囧

我見反而雙神贏多...

記錄:50-16768-66308

引用:
原帖由 阿鄭 於 2010-1-7 17:40 發表

點解我睇ge唔係沼王而係冰巨人囧

我見反而雙神贏多...
沼王是其中之一而已,因為第一時間想起他所以才說~
我的自作pm小說~
小說更新@4/4(館主特別篇始動)

早在RS時期鬼蟬已經是佳仔的剋星, 因為佳仔能對抗鬼蟬的招式基本也不會有人用
而雨隊專修的精靈對應鬼蟬的措施在當時算不上足夠, 就算到是現在, 鬼蟬也是雨隊一個不能忽視的課題
沼王雖說有違忘這個提升技, 最大的問題是速度慢而且對冰無抗性, 萬一被佳仔用冷凍光招呼有趕不上的可能
另外提名一下帕魯基亞, 這傢伙有對水1/4的抗性而且皮粗肉厚

另一方面看, RS時期一直被冷遇的古仔因為有花朵禮物的存在
會在晴天隊抬頭也不出奇, 過去聚會都看見不少表現優秀的晴天隊出現

天氣隊出現的高機會率也會造就封截天氣的精靈出現
個人很期待特性封天氣的青龍和高超鴨, 還有高速天氣轉變手能夠有好的表現
而對天氣有強烈依賴的隊伍, 也別忘了除了發動機外多放一隻能放天氣的, 以免天氣大兜亂後無力化
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

條片,又係立立整?

我見d 精靈d主人名...有點親切
大丈夫だチ
其實怒啤緊你

發新話題