99 12345
發新話題

[HKPMA活動] [また阿鄭か]HKPMA 200⑨年(?)Pokemon Card Game冬季聯賽

[また阿鄭か]HKPMA 200⑨年(?)Pokemon Card Game冬季聯賽

香港寵物小精靈聯盟(下稱HKPMA)自2001年起,一直義務舉辦各式各樣的寵物小精靈聚會及比賽活動,
目的旨在為寵物小精靈遊戲的玩家及愛好者,在本地提供聯誼交流的機會,並推廣寵物小精靈及其週邊產品。

多年來HKPMA僅以有限資源維持活動開支及基本運作,透過向外界接觸把握機遇,提升各項活動質素。
HKPMA昔日活動只約定於街頭/公園/商場進行,至今與大專院校相關學會合作,為參加者提供優質場地;
由以前每年僅有兩次非官方聯賽賽事,到現時的每月定期聚會,令玩家們能夠進行更長時間交流。
近年活動更承蒙寵物小精靈遊戲卡香港官方代理JFL Trading贊助支持,協助HKPMA減免收費同時增加獎品回饋參加者。

聯盟存續至今,除了多謝為本聯盟無償付出時間/金錢/勞力的一眾工作人員外,更少不得就是熱心參與聯盟活動的大家。

HKPMA歡迎任何對寵物小精靈有興趣的人士參加聚會,令聚會更加熱鬧!

比賽詳細資料:
引用:
日    期:2010年1月10日(星期日)
地    點:城市大學 多用途活動室D
報名時間:10:00~11:00
比賽時間:11:30~19:00
參賽收費:$10
比賽賽制:初賽分組單循環(一回合制),決賽八強淘汰制(三回兩勝制)
比賽規則:Modified - Constructed(60張卡組,個人單打),日規(可使用系列:dp1~L1)
比賽獎勵:視參加人數而定,進身決賽的參加者根據比賽成績會有不同獎勵。
                   另設全場抽獎,所有參加者均有機會獲得抽獎禮品
*以上詳情以當天公佈為準
引用:
報名程序

即場報名
1.比賽當日於報名時段到報名處報名
2.填寫卡組登記表,咭組登記表按此(請盡量預先列印及填寫)
3.繳交參加費用即可完成

注意事項:
- 請勿早於工作人員進入場地,以免發生意外
- 場地內切勿飲食(工作人員除外),保持場地整潔
- 請自行保管財物並妥善存放,如有任何遺失/損壞,主辦單位恕不負責
- 保持個人衛生,有需要請佩帶口罩,避免病毒經飛沬傳播;如出現傳染病症狀,建議留家休息並從速就醫
- 尊重知識產權,電玩活動只接受使用正版遊戲匣帶參加;違者將被邀請離開,已付入場費恕不退還
- 如聚會當天早上8點後,天文台發出/準備發出紅/黑色暴雨、八號風球或以上台風時,
  又或者因某些原因而令政府宣佈取消公眾集會時,當天的聚會則會取消。

*特別鳴謝城市大學學生會戰爭及歷險遊戲學會借用場地
**特別鳴謝寵物小精靈遊戲卡香港代理JFL TRADING提供獎品贊助
引用:
可用卡套種類︰
1. 純色的

2. 官方推出的 (包括日本官方及美國官方)

3. 透明/白底卡套,只限全副卡組都是日文卡或英文卡時使用

*註︰使用此種卡套時切勿在一個卡套內放入兩張卡或以上,一經被發現當作弊論,即時取消參賽資格

不可使用的卡套種類︰
1. 圖案底(美國POP官方卡套除外)

2. 閃底
引用:
set code那欄
日文卡請跟從這裡
英文︰
Arceus︰AR
Supreme Victors︰SV
Rising Rivals︰RR
Platinum︰PL
Stormfront︰SF
Legends Awakened︰LA
Majestic Dawn︰MD
Great Encounters︰GE
Secret Wonders︰SW
Mysterious Treasures︰MT
Diamond & Pearl︰DP

如卡組內同一張卡同時有日文和英文版本時,
填decklist時請選擇填日文名稱或英文名稱其中一個,
切勿分開成兩行填寫,多謝合作。

例︰卡組內同時有一張ハマナのリサーチ(日)和兩張Roseanne's Research(英)

請選擇方法①或方法②(藍字),請勿選擇方法方法③(紅字)

順帶一提,相中被犧性的是08年某次聯賽時Brian的海馬deck list www
引用:

第三季 (Season 3): Cynthia

地點:城市大學 多用途活動室D

開始時間:緊接 HKPMA 冬季聯賽初賽後

收費:$25

獎品:

Milotic C (Platinum—Supreme Victors, 35/147)
Claydol (Diamond & Pearl—Great Encounters, 15/106)

詳見:
http://hkpokemona.org/forum2/viewthread.php?tid=3727&extra=page%3D1

天呀!! 10號?! 星期一要考試..............

考緊試喎...
=~=

引用:
原帖由 古月 於 2009-12-30 17:08 發表
天呀!! 10號?! 星期一要考試..............
打deck前打deck後該有時間俾你溫書

準備考試 + 番工..點都黎唔到
你還是回火星吧!

引用:
原帖由 Nazrin 於 2009-12-30 17:12 發表

打deck前打deck後該有時間俾你溫書
打deck 後就唔使溫啦  好e+ 溫!

突然覺得聖誕前考左係好事~~~

不過我好似要準備考mock wo.............

引用:
原帖由 古月 於 2009-12-30 17:17 發表

打deck 後就唔使溫啦  好e+ 溫!
17:16:08= <古月> 考到了 /口\
17:16:25= <さにゃえ> 咁你冬聯唔好落場啦,做judge啦
17:16:30= <さにゃえ> 咁咪有時間溫書囉
17:17:43= <古月> 咁狠?!
17:18:03= <さにゃえ> 係咁架啦
17:18:14= <さにゃえ> 如果唔係我點落場呀
17:18:23= <firehooh> wwwwww
17:18:42= <古月> 你係都叫阿鄭啦
17:18:50= <古月> 我新人嘛wwww
17:19:02= <さにゃえ> 所以咪要train囉
17:19:11= <古月> 你落左場點train~
17:19:26= <さにゃえ> 咪睇少其他judge先得架你

引用:
原帖由 william4440 於 2009-12-30 17:18 發表
突然覺得聖誕前考左係好事~~~

不過我好似要準備考mock wo.............
+1
如果有人借卡(deck )我會諗諗o既
不過都係算啦

引用:
原帖由 Nazrin 於 2009-12-30 05:19 PM 發表

17:16:08=  考到了 /口\
17:16:25=  咁你冬聯唔好落場啦,做judge啦
17:16:30=  咁咪有時間溫書囉
17:17:43=  咁狠?!
17:18:03=  係咁架啦
17:18:14=  如果唔係我點落場呀
17:18:23=  wwwwww
17:18:42=  你係都叫阿鄭 ...
已知平日見到的4位Judge有2位住屯門的都不會出現 wwwwwwwwwwwww
你還是回火星吧!

YA,唔洗考試?!

考試..慘..
[http://f.imagehost.org/0307/shaymin.jpg]
[http://i.imagehost.org/0962/7906ec66bb5ebf02.jpg]

比我知第2幅係邊個畫嘅,我肯定即係發癲!!!

考緊試,不行
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

pre-mock中....

同先前的31號差好遠 wwww
2011世界大會努力!

引用:
原帖由 Nazrin 於 2009-12-30 17:19 發表

17:16:08=  考到了 /口\
17:16:25=  咁你冬聯唔好落場啦,做judge啦
17:16:30=  咁咪有時間溫書囉
17:17:43=  咁狠?!
17:18:03=  係咁架啦
17:18:14=  如果唔係我點落場呀
17:18:23=  wwwwww
17:18:42=  你係都叫阿鄭 ...
MSN:
阿鄭 說:
今日考Prof.好正w
話說我在公司考prof.
做到3/4果時都係做左20mins
之後居然有同事話:「今日早收工,熄機..」

XXX!!!!!!!!!!!!

某人 說:
爽死了嗎

問題:估下我續唔續到牌wwwwwwwwwwwwww

記錄:50-16768-66308

引用:
原帖由 阿鄭 於 2009-12-30 19:37 發表

MSN:
阿鄭 說:
今日考Prof.好正w
話說我在公司考prof.
做到3/4果時都係做左20mins
之後居然有同事話:「今日早收工,熄機..」

XXX!!!!!!!!!!!!

某人 說:
爽死了嗎

問題:估下我續唔續到牌wwwwwwwwwwwwww ...
真係好爽 XD

2010年既比賽叫2009~ 嗯嗯
EX DF=Digimon Frontiers

引用:
原帖由 DIGIMON 於 2009-12-30 20:28 發表
2010年既比賽叫2009~ 嗯嗯
終於浮上來了嗎...
2011世界大會努力!

今次會唔會好少人呢?
我認為"會"
考試?!考完啦...

99 12345
發新話題