發新話題

[心得]生蛋攻略

本主題由 立立 於 2010-2-4 16:19 解除置頂
引用:
原帖由 魔之殺神 於 2010-2-19 20:43 發表
+4努力值機器 日文名係咩 係邊拎 有無樣睇下

另外如果我食藥食到6項31 之後再生蛋 咁係唔係傳到3項31??
+4努力值機器
パワーリスト パワーベルト パワーレンズ パワーバンド パワーアンクル パワーウエイト
戰鬥邊疆用bp換

如果父母都係6項31
蛋中精靈就有1-3項31
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

點解我唔得ge= =.....
我用一只肯定係31血個体值ge 百變裝左+4血努力值then同隻小醜魚裝不變之石生蛋....
但係出世後....隻野血個体值得18~23....
首先肯定左百變怪一定係31血個体...因為我用升級糖check的(而且係食過扣努力值果...確定左完全冇努力值在身的)
而+血努力值道具都百份百肯定...
點解遺傳唔到血個体比佢ge==

引用:
原帖由 luckdog0000 於 2010-2-20 19:43 發表
點解我唔得ge= =.....
我用一只肯定係31血個体值ge 百變裝左+4血努力值then同隻小醜魚裝不變之石生蛋....
但係出世後....隻野血個体值得18~23....
首先肯定左百變怪一定係31血個体...因為我用升級糖check的(而且係食 ...
你咩版?

即係le 樣生蛋只for 心金魂銀la....= =
建議樓主說明邊d係白金版...邊d係金銀....邊d係通用....
咁樣就梗+清楚d...

回復 44# luckdog0000 的帖子

搵人幫你傳過去HGSS生即可

一切都歸於創作game ge人搵錢方法= =....
all相連......等你版版都要玩

引用:
原帖由 luckdog0000 於 2010-2-20 19:56 發表
即係le 樣生蛋只for 心金魂銀la....= =
建議樓主說明邊d係白金版...邊d係金銀....邊d係通用....
咁樣就梗+清楚d...
其實我有寫
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

引用:
4.個體遺傳
金心魂銀中父母任何一方配帶+4努力值機器生蛋可強制遺傳佩帶者+4努力值的那項能力個體
例如佩帶+4攻擊努力值機器可遺傳佩帶者的攻擊個體,如此類推
注意父母雙方都配帶+4努力值機器生蛋的話只會強制遺傳父或母其中一項個體
+4努力值機器: パワーリスト(攻擊) パワーベルト(防禦) パワーレンズ(特攻)
パワーバンド(特防) パワーアンクル(速度) パワーウエイト(HP)
蛋中的精靈有任何情況下都會隨機遺傳父母12項能力個體中的1至3項
強制遺傳個體後會用掉上述1至3項中的1項
如果想遺傳兩項個體就要強制遺傳一項再等抽中隨機遺傳父母12項能力個體中的0至2項
佢係有講ge

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2010-2-20 22:42 發表

其實我有寫
引用:
原帖由 Gira 於 2010-2-21 09:09 發表

佢係有講ge
多餘?
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2010-2-21 12:29 發表

多餘?
挑撥?
證明而已

我只係指講戰鬥塔個npc哥part冇講姐....
coz冇講就以為珍鑽白金都通用......
因為有幾part都係某種版本先有....so先覺得有dd唔清楚而已...冇乜特別= =
建議係查個体值哥個npc 指明係白金版先查到....小小建議姐= =

引用:
原帖由 luckdog0000 於 2010-2-22 00:31 發表
我只係指講戰鬥塔個npc哥part冇講姐....
coz冇講就以為珍鑽白金都通用......
因為有幾part都係某種版本先有....so先覺得有dd唔清楚而已...冇乜特別= =
建議係查個体值哥個npc 指明係白金版先查到....小小建議姐= = ...
那個是BY串燒的
我不能擅自作改動
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2009-12-29 20:04 發表 [小提示2:老爺爺向左邊望即表示有蛋(沒有蛋時向下方望)
係咪要拎完蛋,入屋,佢先會自己向下方望,
再有蛋時,佢就向左邊望?
但佢會call你?

引用:
原帖由 超音飛鼠 於 2010-4-15 09:54 發表

係咪要拎完蛋,入屋,佢先會自己向下方望,
再有蛋時,佢就向左邊望?
但佢會call你?

如果你遲遲唔拿蛋
佢就會call你
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

雙個體的百變怪用黎生蛋好嗎?_?

是2項個體31的百變怪吧,
當然比單項個體31的百變怪好

點解你地咁好彩嫁....=-="

引用:
原帖由 PaN=] 於 2010-6-28 18:20 發表
點解你地咁好彩嫁....=-="
1,2項31其實很易,
多d捉pm一定有(先捉後生)

咁如果生3項個體31or以上有冇方法~?
定係第三項之後既個體31要抽?_?

引用:
原帖由 Jimmy 於 2010-8-20 18:32 發表
咁如果生3項個體31or以上有冇方法~?
定係第三項之後既個體31要抽?_?
引用:
蛋中的精靈有任何情況下都會隨機遺傳父母12項能力個體中的1至3項
強制遺傳個體後會用掉上述1至3項中的1項
睇你隻蛋從父母隨機遺傳到的那2項是否31/有2項抽到31
及以上兩個可能性各出1項31個體

至於不是從父母遺傳的5-3項便要抽

發新話題
最近訪問的版塊