34 12
發新話題

[幻紫] 在五月聚會時將舉行自家製GS賽~

引用:
原帖由 Yuen_軒 於 2010-1-31 22:49 發表

單方面的種族值高/相同是沒有意思
加埋防三角等等的總值
是不能比較
不同的pm是不能亂作比較

那麼你就覺得立z,富迪會留場留得多過地龍,巨金? ...
地龍冰系4倍...
巨金夠晒慢...
而且...留場?
用"留場"做論點已經笑死我

穩定攻擊型的立2 又如何?

啟暴,斑吉,血翼,地龍這些"600種"都有致命的4倍弱點
引用:
單方面的種族值高/相同是沒有意思
加埋防三角等等的總值
是不能比較
單方面的種族值高/相同是沒有意思...?
你這句否決了高速pm!!
加埋防三角等等的總值
是不能比較...?
你當詛咒月伊是什麼!?
=================================
最後一句
閣下組織的事宜外人不能干預
但再發表如此可笑的"偉論"只會令人反感
對一個小團體來說可不是好事

引用:
地龍冰系4倍...
巨金夠晒慢...
而且...留場?
用600出來擋招已經很常見
而且出來擋招後還可對敵人作出穩定攻擊輸出 [不雖先讀,除克制,hp不過半]
這是一些不是600的pm難以做到的事
穩定攻擊型的立2 能擋下多過一次專愛pm的招嗎?
這是不用600的其一
引用:
...
即使4倍弱點
600還是600
試問只有600才有4倍/2倍?
每隻精靈都有弱點
引用:
你誤會了我的意思..
我意思是:
只係單方面比較兩隻精靈的sp種/a種/任何一項種族值,是不能代表整隻精靈的實用性
而是要從各方面的種族值,招式,特性,個體值,努力值來比較兩者pm的實用性
引用:
最後一句
閣下組織的事宜外人不能干預
但再發表如此可笑的"偉論"只會令人反感
對一個小團體來說可不是好事
既然是我們組織的事
那麼我發表如此可笑的"偉論"又關你怎麼事..?
你在旁邊笑是你的事
別在這裡批評什麼什麼的

引用:
原帖由 Yuen_軒 於 2010-2-7 23:44 發表

用600出來擋招已經很常見
而且出來擋招後還可對敵人作出穩定攻擊輸出 [不雖先讀,除克制,hp不過半]
這是一些不是600的pm難以做到的事
穩定攻擊型的立2 能擋下多過一次專愛pm的招嗎?
這是不用600的其一

即使4倍弱 ...
既然你認為組織的事外人不能管
那自己開M群吧
幹什麼要在這公開論壇說?
========================
免得離題
穩定攻擊型的立2 能擋下多過一次專愛pm的招嗎?<-
你要這樣說
有多少PM能擋下多次專愛pm的招?
除了格鬥系外,立2要擋下2次不死也不算奇蹟

引用:
原帖由 yjfoeg 於 2010-2-7 22:16 發表

地龍冰系4倍...
巨金夠晒慢...
而且...留場?

...
話就話比人打4倍,不過你都要有野打得入佢4倍先得架...
你換入黎打佢4倍已經食左一下...

巨金都夠哂慢? 你搵佢同極速PM比就冇野講...
不過佢既攻防都算高啦,有幾多隻快過佢可以一下K死佢既,心照...
致命既4倍,有招打得入,又快過你就致命囉,唔係既果個根本算不上係大弱點...

規係大家定既,根本冇話咩一定岩...

引用:
原帖由 花穗 於 2010-2-9 02:20 發表

話就話比人打4倍,不過你都要有野打得入佢4倍先得架...
你換入黎打佢4倍已經食左一下...

巨金都夠哂慢? 你搵佢同極速PM比就冇野講...
不過佢既攻防都算高啦,有幾多隻快過佢可以一下K死佢既,心照...
致命既4倍,有 ...
同意樓上   好~  先不理會亂入人士

2月21日開始wifi的比賽    請向我詢問而進行抽籤分組

HKPMA名稱 : 匿名 (唔係玩野,我ac真係叫匿名)
稱謂 : 阿文
fc : 後補
代表精靈:黑魯加

不如玩埋雙打6揀4

引用:
原帖由 匿名 於 2010-2-11 17:22 發表
HKPMA名稱 : 匿名 (唔係玩野,我ac真係叫匿名)
稱謂 : 阿文
fc : 後補
代表精靈:黑魯加

不如玩埋雙打6揀4
真不好意思   
本會暫時停止收戰員
隔1-2個月後可能再收人/踢人
我會先記錄你的申請
感謝你的參與

現招一人 -v-
有意PM   ~~

我冇戰績就咪加我名啦...XD
同埋點解好似少左咁多人-.-

多次冇去聚會+成日潛水add極都唔應機 = 踢

是次活動完結
優勝者是由得到8分的Fung取得
準優勝者是由得到6分的波波,軒取得

估唔到fung拎第一...
其實我差幾多場冇打到...?
8分=全win?

波波嬴3場輸2場
st嬴2場輸3場
henry嬴2場輸3場
軒嬴3場輸2場
fung嬴4場輸1場
大奶嬴1場輸4場

10分滿分   嬴1場2分

引用:
原帖由 Yuen_軒 於 2010-4-19 18:54 發表
波波嬴3場輸2場
st嬴2場輸3場
henry嬴2場輸3場
軒嬴3場輸2場
fung嬴4場輸1場
大奶嬴1場輸4場

10分滿分   嬴1場2分
邊個輸比大奶?_?

34 12
發新話題
最近訪問的版塊