發新話題

[已發售]Pokemon Black / White消息區[歡迎繼續討論]

本主題由 celluloid 於 2010-11-2 14:30 關閉
引用:
原帖由 blue_ellison 於 2010-2-1 12:32 發表

[off topic]設計員/程式員要飲水 [/off topic]
程式+設計員的水=遊戲的水的主要成份
所以別再說程式易複製了啊

明明很王道卻一直沒有的龍火希望
代表中國魂的龍水(蛟龍)也希望

希望有今日tv版出現果個令pm變閃光pm既機器
唔一定要比玩家用到,只要劇情交待一下,
順便經此劇情送一隻閃光pm給人就好
正如正輝變小哥達個機器咁,唔一定要比玩家用
透過劇情給點好處玩家就好了,最好個個玩家送的pm都唔同
(設定為隨機給一隻非神獸+未進化的閃光pm就好)

仲有,滑浪/飛天比卡最好整到好似叉耳比超咁當成一隻特別pm(不可進化,有自己專用圖像)
易d入手更好啦,或者可以整新道具滑浪板攜帶上自動變身及習得滑浪
可以籍此方法整d專用道具比某類pm裝上後習得本來不可學到的招式
即係將而家既鬼龍帶白金玉變身+電鬼變身學新招兩個系統融合
好處係可以整d變態特效+大威力既招黎強化某d uu,
對於某d本來就強的pm來說,也因為限制左道具,變相平衡返隻game,
正如我上面舉例既滑浪比卡,雖然打撃面大了,不過沒有電玉來加攻擊力

又要特殊又要爛大街基本是不可能的事
另外就比卡超那種族值, 沒電玉又不可以進化那還有用嗎
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

新屬性出現期待~

no.494~no.601/601up的新寵出現期待~
するけど、いい?
答えは聞いてない!

期待土龍哥哥

以後的小精靈會不會發展成為數馬O龍的樣子阿?
現在看神獸們都有種像數馬O龍...[拖走

引用:
原帖由 立立 於 2010-2-1 18:16 發表
又要特殊又要爛大街基本是不可能的事
另外就比卡超那種族值, 沒電玉又不可以進化那還有用嗎
既然要將佢轉型態,可以好似叉耳比超咁整成一隻新pm
最多種族值改一改
老任轉from改種族分布也不是第一次
外星人/鬼龍/雪米都係咁
或者可以變成電鬼類的加種族值
反正比卡超係主角+老任吉祥物
給牠一大堆主角威能完全沒有問題

話說空探果堆專用道具加入正統也不錯

引用:
原帖由 翼之勇者 於 2010-2-2 00:17 發表

既然要將佢轉型態,可以好似叉耳比超咁整成一隻新pm
最多種族值改一改
老任轉from改種族分布也不是第一次
外星人/鬼龍/雪米都係咁
或者可以變成電鬼類的加種族值
反正比卡超係主角+老任吉祥物
給牠一大堆主角威能完 ...
唉....
我都唔知講乜好了…
叉耳比超同普通比超有咩分別…
假設:我有兩個劉禪,一個叫做劉禪1號,另一個叫做劉禪2號
兩人的能力是一樣的,但是我是但送左杯酒俾1號
咁1號就有第二個名叫做醉禪,但能力冇變過
咁叫新人嗎?咪又係劉禪一個
老任肯出咁多神奇瘦叉已經算好了

btw我反而期待有背背退化/第三次進化zD

引用:
原帖由 SKRoda 於 2010-2-2 00:38 發表

唉....
我都唔知講乜好了…
叉耳比超同普通比超有咩分別…
假設:我有兩個劉禪,一個叫做劉禪1號,另一個叫做劉禪2號
兩人的能力是一樣的,但是我是但送左杯酒俾1號
咁1號就有第二個名叫做醉禪,但能力冇變過
咁叫新人嗎?咪又 ...
我指既係成隻pm當成全新pm
即係好似叉耳o係遊戲入面同比超係兩隻pm咁
(hgss入面有>493隻pm資料架...)
而變身方法係戴道具
一裝上後種族值及精靈圖像改變,仲有新招
(遊戲內處理時當成另一隻pm)

先來一點假情報給大家調劑一下心情吧
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱

引用:
原帖由 立立 於 2010-2-2 13:38 發表
先來一點情報給大家調劑一下心情吧
おいおい
※目前打算重組一次隊伍

ムウマ♂ 臆病 30-4-[18-19]-30-30-30 格68
ムウマ♂ 臆病 30-[6-7]-24-30-30-30 格67
ムウマ♂ 臆病 [26-27]-[18-19]-[18-19]-30-30-30 格70
ムウマ♂ 臆病 [20-21]-[18-19]-30-30-30-30 格69

火蔥鴨既型仔進化型!!!

禮物雀既型仔進化型!!!
厨と廚はどっち?
どっちも大丈夫だ問題ない

話說初代pm帶咪$100內囉~俾GB玩果d呀www
盔甲鳥...想佢強一點,但又不想佢既萌度降低~
(幻想mode:會不會有鋼伊呢?www)

本命永遠是盔甲鳥-----甲甲

引用:
原帖由 立立 於 2010-2-2 13:38 發表
先來一點假情報給大家調劑一下心情吧
這些假精靈有進步呀
與老任風格有點相像
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

其實我想過
第五代會在DS內玩
咁不就可以同DPt通訊?
[別希望]DPt不能與第五代通訊
之前練過的PM不就白廢掉
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

引用:
原帖由 小離子 於 2010-2-2 17:03 發表
其實我想過
第五代會在DS內玩
咁不就可以同DPt通訊?
[別希望]DPt不能與第五代通訊
之前練過的PM不就白廢掉
如果gba都可以同DPt通訊
點解科技一直進步也會不能通訊?
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

問題在於
第五代精靈不能出現在DPt
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

只要不是有重大改動在精靈上
(多一項新種族值,努力值上限減少)
也不會有不能傳吧
※目前打算重組一次隊伍

ムウマ♂ 臆病 30-4-[18-19]-30-30-30 格68
ムウマ♂ 臆病 30-[6-7]-24-30-30-30 格67
ムウマ♂ 臆病 [26-27]-[18-19]-[18-19]-30-30-30 格70
ムウマ♂ 臆病 [20-21]-[18-19]-30-30-30-30 格69

事實上第五代在DS內玩也不可以傳pm到dpt
因為dpt根本沒有第五代精靈的資料
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

多一項種族值不一定有問題
舊金銀把特殊分家成特攻特防照樣能和RGBY通訊

發新話題
最近訪問的版塊