發新話題

[吐糟?]小霞、小遙、小光,你對她們印象如何?

甜和好吃的就可以了(?
(<ゝω・)綺羅星!
淚拭の翼
機戰後宮名單:
神魂的ルウ  蒼穹的翔子  大空魔龍的ルル   槍劍的プリシラ  ZI的ミィ, コトナ 第3次的イルイ  impact的アルフィミィ  OG的シャイン , ラトゥーニ  機戰Z的セツコ 機戰學園全女角w

引用:
原帖由 CYPHER 於 2009-5-31 15:51 發表
甜和好吃的就可以了(?
什麼呀!?
人家要的是女強人!
科拿麗姿內木女王萬歲萬歲萬萬歲

引用:
原帖由 Lavandula 於 2009-5-31 15:47 發表

我要小藍!!

但其實我細果時最中意麗姿同科拿, 仲有內木博士, 呀仲有小霞個2家姐  (天音: 仲有幾多個呀?)
其實呀筆都唔錯

引用:
原帖由 暴走乂志哥 於 2009-5-31 15:54 發表

其實呀筆都唔錯
唔記得呢個係邊位? 可唔可以形容下?

引用:
原帖由 Lavandula 於 2009-5-31 15:56 發表

唔記得呢個係邊位? 可唔可以形容下?
考古捉虫小弟弟

女強人嗎w
來吧~麗姿的教室!
再來~科拿直播室!
(<ゝω・)綺羅星!
淚拭の翼
機戰後宮名單:
神魂的ルウ  蒼穹的翔子  大空魔龍的ルル   槍劍的プリシラ  ZI的ミィ, コトナ 第3次的イルイ  impact的アルフィミィ  OG的シャイン , ラトゥーニ  機戰Z的セツコ 機戰學園全女角w

引用:
原帖由 暴走乂志哥 於 2009-5-31 15:57 發表

考古捉虫小弟弟
金銀館主?

引用:
原帖由 暴走乂志哥 於 2009-5-31 15:57 發表

考古捉虫小弟弟
你都知道人家是男的了還拿出來有甚麼居心www
引用:
原帖由 Lavandula 於 2009-5-31 15:37 發表

的而且確的悲劇啊...

現在不看漫畫也是因為這個...

(咦? 想問問立立/pikapika--日本是否基層人仕才會看漫畫? 很像很多新聞報導/報紙文章都把動漫迷踩得很低) ...
現任日本首相上任前也曾被抓到在機場看薔薇少女

http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

我就說漫畫特別編的女角都被動畫的好多了XDDD
魔幻之夢‧楓紅  斷尾確認
秋祭傳 第一話@20/3
我只是一個萌靈夢的火岩鼠控,給我好好記住!

引用:
原帖由 立立 於 2009-5-31 16:01 發表

你都知道人家是男的了還拿出來有甚麼居心www
臣罪該萬死!
引用:
原帖由 立立 於 2009-5-31 16:01 發表
現任日本首相上任前也曾被抓到在機場看薔薇少女
的確係位怪叔叔

事實上日本的確有不少新聞報導和報紙文章都把很多罪案歸咎於動漫的荼毒
然而實際上卻沒有實質的證據表明動漫和犯罪有任何必然性的關係
有好幾次的罪案也不過是剛好在犯人家中搜到動漫相關產品, 然後一大堆所謂衛道人士就借來大做文章
而事實上因為受動漫影響而進行犯罪行為所佔的比例只是很少數

就像內地家長經常把孩子教不好歸咎到所謂網癮上一樣
動漫在日本也不過是有些人用來推卸責任用的無聲箭靶而已
真正要面對的教育及監管等社會問題卻無人批判

http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱

引用:
原帖由 立立 於 2009-5-31 16:12 發表
事實上日本的確有不少新聞報導和報紙文章都把很多罪案歸咎於動漫的荼毒
然而實際上卻沒有實質的證據表明動漫和犯罪有任何必然性的關係
有好幾次的罪案也不過是剛好在犯人家中搜到動漫相關產品, 然後一大堆所謂衛道人 ...
但長期看暴力/黃色動漫/打H game不會對人的行動有影響嗎?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
但我也喜歡Rozen Maiden
引用:
原帖由 CYPHER 於 2009-5-31 16:00 發表
女強人嗎w
來吧~麗姿的教室!
再來~科拿直播室!
好呀!!
你唔好得把口--我要睇!!

引用:
原帖由 Lavandula 於 2009-5-31 17:15 發表

但長期看暴力/黃色動漫/打H game不會對人的行動有影響嗎?
曾經有調查顯示色情產業的發展令日本性犯罪的數量不增反跌
或者是因為有了宣洩的渠道的關係
老實說如果這些東西會令犯罪率暴增的話, 日本政府也沒理由把色情產業列為合法
當然不排除有人是因為接觸了暴力或者色情動漫/遊戲而有犯罪的衝動
但這個也是教育和監管的問題, 不能全部算到暴力或者色情動漫/遊戲頭上

引用:
原帖由 立立 於 2009-5-31 17:27 發表

曾經有調查顯示色情產業的發展令日本性犯罪的數量不增反跌
或者是因為有了宣洩的渠道的關係
老實說如果這些東西會令犯罪率暴增的話, 日本政府也沒理由把色情產業列為合法
當然不排除有人是因為接觸了暴力或者色情動 ...
都有可能..
如果佢地為左錢而精益求精, 觀眾可能會覺得睇佢地既產業先至"夠", 反而會覺得現實世界既事物唔會令佢地諗到咩
不過一個國家將黃合法化, 我個人好難想像

>當然不排除有人是因為接觸了暴力或者色情動漫/遊戲而有犯罪的衝動
^我就係講呢樣.
個人覺得以前細果時睇Pokesho呀 Dead Or Alive呀 (雖然唔係主動去睇/更加唔係想見到果d野) 會影響自己既思維
同埋d畫面可能會逗留0係腦海裡面好耐, 什至今時今日已經冇去2年, 都仲會有可能發夢時出現果d畫面
所以冇必要都唔會去接觸呢d

引用:
但這個也是教育和監管的問題, 不能全部算到暴力或者色情動漫/遊戲頭上
石器時代果陣  黃/紅色已經睇唔少
清朝/明朝 呢類 有清樓,有打仗

依家未打仗,集中增加黃色問題
其實 怪叔叔 去到沙灘, 腦入面...比起動漫/遊戲...

引用:
原帖由 日版PM 於 2009-5-31 18:59 發表

石器時代果陣  黃/紅色已經睇唔少
清朝/明朝 呢類 有清樓,有打仗

依家未打仗,集中增加黃色問題
其實 怪叔叔 去到沙灘, 腦入面...比起動漫/遊戲... ...
比起動漫/遊戲, 沙灘真係冇野睇

講真, 我修藝術果時畫人體, 都唔會覺得有咩咁核突,
但係一見到果類動漫, 我當場頭暈都試過 (雖然唔知個機制係點)
(我當然係唔想見到果類動漫, 但係但係睇動漫就係會成日見到呢d)

引用:
原帖由 Lavandula 於 2009-5-31 19:30 發表

比起動漫/遊戲, 沙灘真係冇野睇

講真, 我修藝術果時畫人體, 都唔會覺得有咩咁核突,
但係一見到果類動漫, 我當場頭暈都試過 (雖然唔知個機制係點)
(我當然係唔想見到果類動漫, 但係但係睇動漫就係會成日見到呢d) ...
咁動漫/遊戲 入面既沙灘...

果類係咩動漫?

引用:
原帖由 暴走乂志哥 於 2009-5-31 15:42 發表

比較上小洛萌d(仆娘
主角來說:還是對小洛最有好感
館主來說:GS鋼館主,GS普館主,RS火館主,DP冰館主挺萌(天音:真花心
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2009-5-31 21:30 發表

主角來說:還是對小洛最有好感
館主來說:GS鋼館主,GS普館主,RS火館主,DP冰館主挺萌(天音:真花心
咦?這不就是我的pm後宮嗎(?

(<ゝω・)綺羅星!
淚拭の翼
機戰後宮名單:

唔終意小光
其餘兩個都ok的

發新話題