發新話題

[吐糟?]小霞、小遙、小光,你對她們印象如何?

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2009-5-31 21:30 發表

主角來說:還是對小洛最有好感
館主來說:GS鋼館主,GS普館主,RS火館主,DP冰館主挺萌(天音:真花心
引用:
原帖由 CYPHER 於 2009-5-31 21:34 發表

咦?這不是是我的pm後宮嗎(?
人來, 把這兩個傢伙拖出去

http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2009-5-27 19:35 發表
小霞:印象不太好,因為暴力的關係

小遙:印象一般,不多提

小光:倒是印象不錯,因為很萌的關係
同感的說

引用:
原帖由 立立 於 2009-5-31 16:12 發表
事實上日本的確有不少新聞報導和報紙文章都把很多罪案歸咎於動漫的荼毒
然而實際上卻沒有實質的證據表明動漫和犯罪有任何必然性的關係
有好幾次的罪案也不過是剛好在犯人家中搜到動漫相關產品, 然後一大堆所謂衛道人 ...
都唔知有幾多所謂ge衛道人士把口批評動漫只係為jor爭取選票

引用:
原帖由 將帥 於 2009-6-5 18:53 發表

都唔知有幾多所謂ge衛道人士把口批評動漫只係為jor爭取選票
似乎香港都需要...(???)

唉~我最討厭身體比例故意被畫得不正常的角色了
這三個女角嘛...小霞可曾經是水道館館主啦~
比較強的女生~好像沒見過佢哭呢

小瑤...好自大.......不聽人講野....不過算是正常的女生吧...
真幸運,她能看見許願星~=]

小光....行動古怪......穿成這樣不知有何企圖......我記得她為小`事哭著叫媽媽的場面...
這樣的弱小女生算是..........不太有POKEMON MASTER 的精神.......
只是一個造就男生存在的好理由
本命永遠是盔甲鳥-----甲甲

引用:
小光....行動古怪......穿成這樣不知有何企圖......我記得她為小`事哭著叫媽媽的場面...
這樣的弱小女生算是..........不太有POKEMON MASTER 的精神.......
只是一個造就男生存在的好理由
AGREE!!!!
覺得小光完全唔似訓練Pokemon既女仔!

覺得玩得Pokemon就唔會有呢種女仔
不過, 小光係咪想做PM coordinator (Contest) 多過master (battle)?

引用:
原帖由 Skarmory 於 2009-6-6 10:55 發表
小光....行動古怪......穿成這樣不知有何企圖......
晝佢出黎果位 有何企圖?

引用:
原帖由 日版PM 於 2009-6-8 15:27 發表

晝佢出黎果位 有何企圖?
我都覺得囉..
想講真係好唔中意小光個design

引用:
原帖由 Lavandula 於 2009-6-8 15:10 發表
不過, 小光係咪想做PM coordinator (Contest) 多過master (battle)?
講明想做前者

引用:
原帖由 Lavandula 於 2009-6-8 17:05 發表

我都覺得囉..
想講真係好唔中意小光個design
[重點?]晝果個係男定女黎?

引用:
原帖由 日版PM 於 2009-6-8 17:27 發表

[重點?]晝果個係男定女黎?
唉..有時覺得雖然pm話係全年齡, 但都唔得過d 15禁幾多..
都係咁衰

我仲好記得4天王科拿果集, 個攝影師擺明狂拍某地方

引用:
原帖由 Lavandula 於 2009-6-8 17:30 發表

唉..有時覺得雖然pm話係全年齡, 但都唔得過d 15禁幾多..
都係咁衰

有些事情別老是戴有色眼鏡去看好
這類情況有時可能是作畫或者分鏡的問題
甚至可能是觀眾自己本身焦點的問題
再說真的要賣肉賣殺必死話就不會是現在這樣的作畫了
另外老實說. PM要淪落到賣肉賣殺必死的話
那遊戲方面的銷量應該也差不多走到盡頭了
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

引用:
原帖由 Lavandula 於 2009-6-8 17:30 發表

都係咁衰

咩地方唔重要,腦袋諗咩至係問題

題外話:[未成年請勿飲酒 <-教壞成年人
根本現實既一切 都係全年齡,

不過結果自負  
電腦程式已經相當可怕
連星期日既 ??戰隊 都有(極少)暴力,放寬限制(?)

引用:
原帖由 立立 於 2009-6-8 17:43 發表

那遊戲方面 ...
那也是呀,
看芭蕾舞/女子体操/冬運溜冰也不會是為了看大腿呀
小光應該不是賣殺必死的, 有常識的人都知道她應該會穿運動褲 (其實是被證實是有穿的)
不過看到大部份人的反應, 心裡不排除會懷疑畫者們有這個動機
賣萌我不作評價, 我自己也搞不清萌到底是什麼.

引用:
原帖由 立立 於 2009-6-8 17:43 發表

那遊戲方面 ...
既然有人發覺這一點
那代表pm已經到了.............

引用:
原帖由 未來狂想曲 於 2009-6-8 18:08 發表

既然有人發覺這一點
那代表pm已經到了.............
其實到底是PM迷的問題, 還是PM的問題

(向Pokesho): 還我神聖的女王!!

少見多怪
多見沉迷

引用:
原帖由 日版PM 於 2009-6-8 18:23 發表
少見多怪
多見沉迷
多見不是會麻木嗎
引用:
原帖由 Lavandula 於 2009-6-8 18:12 發表

其實到底是PM迷的問題, 還是PM的問題
好似在問有蛋先,定有雞先

引用:
原帖由 未來狂想曲 於 2009-6-8 18:57 發表

多見不是會麻木嗎
所以看太多輕小說(日本正式授權中文版)就不想看香港作家的書了
這是最近發現的....看來我已經中毒很深了...
應該為麻木高興才對~xdd
本命永遠是盔甲鳥-----甲甲

引用:
原帖由 Skarmory 於 2009-6-8 19:11 發表

所以看太多輕小說(日本正式授權中文版)就不想看香港作家的書了
這是最近發現的....看來我已經中毒很深了...
應該為麻木高興才對~xdd
很深的是眼鏡?(逃

發新話題