發新話題

[HKPMA活動] HKPMA 3月份PCG及Video Game聚會回帶區

引用:
原帖由 電波肥鼬 於 2010-3-7 15:17 發表
1 LV 睇黎勝負都係要靠 rp+技術+道具 =v=
(某:廢up 係人都知)
不是tm+bp嗎?(轟飛
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

是運氣加特性加運氣加配合加運氣加tm加運氣的集成體~

先制招會否狂出!?精靈球會否出場然後爆炸!?

滑浪熱風岩崩想像到會有很多~

小小沼王的出場率到會高一點吧~
過份的現實會令世界停滯不前
過份的理想會令社會陷於不安
須從中平衡方能讓人類進步。

引用:
原帖由 奧得 於 2010-3-7 15:29 發表
是運氣加特性加運氣加配合加運氣加tm加運氣的集成體~

先制招會否狂出!?精靈球會否出場然後爆炸!?

滑浪熱風岩崩想像到會有很多~

小小沼王的出場率到會高一點吧~ ...
強烈要求唔好提高種族值過415上 - -... 土龍泛濫

引用:
原帖由 電波肥鼬 於 2010-3-7 18:13 發表

強烈要求唔好提高種族值過415上 - -... 土龍泛濫
土龍沒有進化, 本身已經是規則外了
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

規則update

那麼可不可以用きしかいせいorじたばた這類算不算威力大過65的招式?

唔比大過65竟然  =口= 
引用:
原帖由 ckkwyk 於 2010-3-8 13:55 發表
那麼可不可以用きしかいせいorじたばた這類算不算威力大過65的招式?
仲有仲有 報恩個類技能又點計 唔可以大過65尼條規好多灰色地帶

玫瑰算唔算最底層?
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
精靈限制 : 剛出生的精靈必須為 擁有進化形態,而且該精靈必須是進化路線的最底層
例子: 
  マリル  x
  ルリリ o
同樣道理

蛋戰蛋獸~
個隊唔知點組好==''
今次1lv我用返鑽石==''

不禁一擊必殺嘛=﹀=+
1lv寵不用花太多時間...
嗯嗯...

頁首規則更新
可能會再有修正
敬請注意

咳咳,雖然我冇諗住打,不過都有問題
記得上次立話特性:技師 修正都唔得,究竟得唔得呢?
如果技師唔得,咁3主角獸既特性 猛火 激流 翠綠 咁點算?

大丈夫だチ
其實怒啤緊你

引用:
Q: 有什麼招式會因招式威力變化而不能使用?
A: 潮水, 報復, 還擊, 雪崩, 起死回生, 拼死抵抗, 報恩, 遷怒, 皇牌, 責罰, 再度欺壓, 搾取, 掐碎, 擲物, 先取, 大自然恩惠, 覺醒之力, 憤怒, 下旋, 草繩結, 禮物, 震級, 連續斬擊, 滾動, 滾雪球, 螺旋球, 岩石飛刀 , 尖刺大炮
揮指呢?

引用:
因不同情況可達致威力65以上的招式一律禁止使用
如果因放雨或晴天而令到招式威力升至65以上也是不是不能用的說
カウンター/ミラーコート也是不是列入在其中

還需要禁止
風雪,放晴,祈雨,天氣球,459

必須為 擁有進化形態
土龍/勾魂/大嘴都被禁了
似乎太苛刻了
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

哇 改左規則真係唔洗玩 - - 真係要靠rp - - 照你條規咁講 你唔好同我講屬修都計 我殺人嫁 ...

大家先稍安無燥
亦別被一些誤解引導了大家思想方向

威力65以上 就照字數的意思
你看到本身的招式說明 寫著威力 65以上就不能使用
由於招式效果發動而改變威力的招式太多, 暫時仍要作出要篩選
所以還有改動的空間

至於特性發動使招式威力x1.5 並非招式效果所發動,所以不是限制的對象
同樣道理,天氣效果,如天晴使火系招式威力增加,也不是你選擇的招式效果使威力上升,所以不在此列
p.s 天氣球在不是一般天氣下是傷害x2,不是威力x2,所以不受限制

引用:
原帖由 Deon 於 2010-3-9 20:22 發表
大家先稍安無燥
亦別被一些誤解引導了大家思想方向

威力65以上 就照字數的意思
你看到本身的招式說明 寫著威力 65以上就不能使用
由於招式效果發動而改變威力的招式太多, 暫時仍要作出要篩選
所以還有改動的空間

...
連環巴掌個d都唔得 = =?
揮指呢仲有 

發新話題