發新話題

Ranger 3 古代任務攻略及影片攻略【會更新...】

本主題由 Gira 於 2010-7-26 10:59 設置高亮
風雪(短程)
有人教我點用牛蛙破磁怪嗎
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

引用:
原帖由 @小龍@ 於 2010-4-4 22:28 發表
光明神殿...
最終任務...
目標:捕捉27隻小精靈。
BOSS:路卡
完成任務後可以得到的精靈:
S級【希有】:創世神/夢夢
S級:水箭龜
A級:大菊花
光神殿時間完全不足問題所以失敗....
part 1
Ji39fDzSXgI&feature=player_embed ...
BOSS 係路卡 ??

引用:
原帖由 lipuifai 於 2010-4-14 18:41 發表

BOSS 係路卡 ??
sor~
長時間唔記得更新呢邊...
呢個我打錯==''
好快更新返...

路卡一定要係佢果關拎s先得????
岩岩贏左  30lv  s好似要升多幾千lv先得=.=
你地點咁快拎到的

還有呢 疲倦mode的有邊幾隻精靈推介??
thx qqq

引用:
原帖由 mc255 於 2010-4-14 16:26 發表
帝牙海獅的攻擊模式是?
隨著ASSIST LV擴大範圍的風雪
引用:
原帖由 小離子 於 2010-4-14 16:34 發表
風雪(短程)
有人教我點用牛蛙破磁怪嗎
用冬凡不就好了嗎?(沒誤)
最近寫作重視~連RANGER3也先不玩~
我的自作pm小說~
自己也變成新手繪師了(誤)

引用:
原帖由 DDD 於 2010-4-15 03:10 發表
路卡一定要係佢果關拎s先得????
岩岩贏左  30lv  s好似要升多幾千lv先得=.=
你地點咁快拎到的

還有呢 疲倦mode的有邊幾隻精靈推介??
thx qqq
推介毒蠍(技能lv至小lv4),不過要升技能lv要好多AP(lv4要1500AP,lv5要5000AP....)
而且入手機率為1/20....

引用:
原帖由 mc255 於 2010-4-15 16:32 發表

推介毒蠍(技能lv至小lv4),不過要升技能lv要好多AP(lv4要1500AP,lv5要5000AP....)而且入手機率為1/20....
同鴨暴一樣吧............

引用:
原帖由 Gira 於 2010-4-15 17:22 發表

同鴨暴一樣吧............
好似大多數Boss啲pm都係...

路卡怎樣取s?
用大比烏(3圍lv4)都係A(路卡第2次生氣果陣狂用!!技,走來走去)
467仲衰,得B
仲要個主角最少幾多lv?(我38lv)

引用:
原帖由 Gira 於 2010-4-16 14:36 發表
路卡怎樣取s?
用大比烏(3圍lv4)都係A(路卡第2次生氣果陣狂用!!技,走來走去)
467仲衰,得B
仲要個主角最少幾多lv?(我38lv)
路卡取s----升吓lv先,轉頭翻嚟打
不過仲想硬來的話,可以睇睇以下意見:
1:第1次生氣前,攻擊好單調,攻擊次序為!!!->!!->!->重複,留意出了!!!的地形技後,之後一定係!!的攻擊
2:第1次生氣時,只會用!同!!!的攻擊,出!!!的時侯用Pm作攻擊係最佳時機
3:第1次生氣後至到第2次生氣前,依然只會用!同!!!的攻擊,其中出了!!!的地形技後,之後一定係!的攻擊,而且出完會企係度任圏,
不過這是圏套呀!!!,用Pm作攻擊的話很可能就會報銷了 ,因為之後佢會出第2次!的攻擊,而且係針對Pm來打的,
所以不適合用Pm作攻擊,只畫圏好了
4:第2次生氣時,只會用!!同!!!的攻擊,呢個時侯,佢出!!!用Pm作攻擊就不太好,因為怕佢之後亂咁衝打中你的Pm,然後又有排等,浪費好多時間.所以轉為係用!!攻擊的時侯用Pm作攻擊,只要佢冇衝出場,一定會由相反方向番嚟,所以就係佢衝出去時,放pm係開始衝的位置後小小,咁佢衝番嚟就會食了全部攻擊了

而467則可以係佢自爆時用001企鵝攻擊,加減速效果會好理想

雖然磁怪和電擊魔都破了,
但反而想問下,
打暗之神殿+493有咩pm推薦??
同埋破天蝎+暴蝾螈果2關建議幾多lv??

引用:
原帖由 Gira 於 2010-4-17 19:35 發表
雖然磁怪和電擊魔都破了,
但反而想問下,
打暗之神殿+493有咩pm推薦??
同破天蝎+暴蝾螈果2關建議幾多lv??
蜂后:個人用鋼鳥
天蠍:冬凡(自己)
暴蠑螈:帝牙海獅(自己)
夜遊是見到人用耿鬼一家
最近寫作重視~連RANGER3也先不玩~
我的自作pm小說~
自己也變成新手繪師了(誤)

我想問呢  你地將d ap係升死1隻定分散咁升
因為升4同升5真係要用好鬼多

引用:
原帖由 DDD 於 2010-4-18 01:14 發表
我想問呢  你地將d ap係升死1隻定分散咁
因為升4同升5真係要用好鬼多
我 ge,不斷用同一隻pm打同一個misson,狂用鴨暴打瑪扭(升lv 4)+狂用鴨暴打巨金怪(升lv5)
而且係升pm過程中連人都升理lv

引用:
原帖由 串燒仔 於 2010-4-15 09:38 發表

隨著ASSIST LV擴大範圍的風雪

用冬凡不就好了嗎?(沒誤)
結果也係牛蛙解決
咁冬凡的ASSIST LV5係點
打電擊魔用冬凡、長毛豬定河馬好
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

引用:
原帖由 mc255 於 2010-4-16 17:41 發表

路卡取s----升吓lv先,轉頭翻嚟打
不過仲想硬來的話,可以睇睇以下意見:
1:第1次生氣前,攻擊好單調,攻擊次序為!!!->!!->!->重複,留意出了!!!的地形技後,之後一定係!!的攻擊
2:第1次生氣時,只會用!同!!!的攻擊, ...
ok了,路卡入手
現目標係電魔
不過路卡取s最重要係時間箱出現ge地方,
要記住d規律

飛龍KO~~~~~~~~~

現打夜魔人~~要先捉耿鬼X5
不過耿鬼每次放5~6個地形彈,浪費好多時間
有咩對策?

引用:
原帖由 mc255 於 2010-4-19 16:27 發表
飛龍KO~~~~~~~~~

現打夜魔人~~要先捉耿鬼X5
不過耿鬼每次放5~6個地形彈,浪費好多時間
有咩對策?
畫細圈/睇住d地形彈以超囧形伏畫如D字形
==============================
話說電魔俾電包圍住我係照圈的,
只要佢企定+睇住畫至少連續圈到幾個
============================
燈神KO

推post也算了(冇人回+推)
求一人玩時493戰有用的拍檔,定用手上果d?
手上持有拍檔:
鴨暴,路卡,大比烏,冬凡,噴火駝,'肥佬'(樓主係片講果隻)
見過no.475/血翼好似有用,但應唔應該用佢打no.493
==============================
打耿鬼盡量不要用向4周攻擊 ge pm,
好易打失+被打走

引用:
原帖由 Gira 於 2010-4-21 17:02 發表
推post也算了(冇人回+推)
求一人玩時493戰有用的拍檔,定用手上果d?
手上持有拍檔:
鴨暴,路卡,大比烏,冬凡,噴火駝,'肥佬'(樓主係片講果隻)
見過no.475/血翼好似有用,但應唔應該用佢打no.493
======================== ...
推薦鴨暴or路卡

發新話題
最近訪問的版塊