發新話題

寵物小精靈DP 將繼續播放 [06-15 更新]

本主題由 Kouji 於 2011-4-28 09:47 合併

o

o o o o o爆
imyouzhagui

(呢個潛水十世ge人黎up廢話.....玩過hako ge 可能會記得我系邊個-.-)
其實我覺得不如唔好系電視到播,大家自己都從某途徑睇咪得lor,反正我地都對電視播ge失去興趣XD
(潛水去XD)
痛是不痛,不痛是痛;
有即是無,無即是有;
    無奈乎?無奈也

本人乃無奈中的人也。

期待Hako的重開!
期待家中出現第五隻龜龜!

引用:
原帖由 lht031029 於 2010-4-19 22:02 發表
不是中共,和諧世代嗎?
超短裙女主x發燒鼠世代
定係寵物小精靈呆爆.呆頭智時代?
正常一點:新生代

引用:
原帖由 Kouji 於 2010-4-16 17:27 發表

總集篇
對不起,總集篇係咩,可唔可以解譯下?

完全沒有新劇情,只是概括前N回的內容的一集
Q!!!

引用:
原帖由 elvis 於 2010-5-7 22:03 發表
完全沒有新劇情,只是概括前N回的內容的一集
尾部會提及少量的

起碼唔會係主線w
Q!!!

正解:超舊世代
/me esc
こんなに好きなのに 今君はどこにいるの?
その仕草 その笑顔が見たい それだけなの
どれほどに想ったら 君は振り向いてくれる?
少しでもその心の中に いたいと願うから・・・

引用:
原帖由 Kouji 於 2010-4-16 10:18 發表
剛收到的一節內部消息:

《寵物小精靈超世代》(譯名待定)將會由 6 月 13 日起逄星期日下午 5 時 30 分至 6 時正播出。
據消息指,即將播放的是第 10 季,即第 3 輯(DP)的第 1-51 話(第 48 話被群英社抽起)。

另外, 6 月 7 日將 ...
我想知特別篇即係咩呀?
BEST WISHES

引用:
原帖由 暗い太陰 於 2010-5-8 00:57 發表
正解:超舊世代
/me esc

拍手鼓掌~
一於叫呢個名

超萌世代(被拖
----------------------
可惜,要大考

天將降大任于斯人也 必先苦其心志 勞其筋骨 餓其體膚 空乏其身 惡其牌運 製造不調 無銃四位 立直必銃 狂扣pt

我看TBB會點配音

引用:
原帖由 PM蛀書蟲 於 2010-5-13 21:14 發表
超萌世代(被拖
----------------------
可惜,要大考
大考+1
不過13號已經係考到剩下一科w
最多都係少睇一集姐
(ps:大家估下小光會用番原名定真係叫光子呢?)

最新譯名:寵物小精靈超世代DP

我沒辦法吐糟了

引用:
原帖由 Kouji 於 2010-5-19 08:50 發表

我沒辦法吐糟了
"寵物小精靈超世代"已經變成前綴了嗎
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

引用:
原帖由 Kouji 於 2010-5-19 08:50 發表

我沒辦法吐糟了
沒辦法吐糟+1
名越來越長了
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

遲左1 week呢
不過冇所謂,
tbb的動畫早已放棄了
潜水中......

回復 34# Kouji 的帖子

英文是 Pokemon Advance Generation Diamond and Pearl ?

P.S. 這是不跟台灣譯名的結果嗎?

學似DM Saver咁係要畫蛇添足
呀,Rockman.exe幾輯都係唔知點譯

Q!!!

日本可以出寵物小精靈特別篇既動畫好啦= =不過tbb既配音我……我去咩好啦= =
我喜歡你哦,是一生一世地喜歡你。小智殿下

發新話題