78 1234
發新話題

[HKPMA活動] [已完結]HKPMA 2010年5月份Pokemon Card Game補償聚會

[已完結]HKPMA 2010年5月份Pokemon Card Game補償聚會

香港寵物小精靈聯盟(下稱HKPMA)自2001年起,一直義務舉辦各式各樣的寵物小精靈聚會及比賽活動,
目的旨在為寵物小精靈遊戲的玩家及愛好者,在本地提供聯誼交流的機會,並推廣寵物小精靈及其週邊產品。

多年來HKPMA僅以有限資源維持活動開支及基本運作,透過向外界接觸把握機遇,提升各項活動質素。
HKPMA昔日活動只約定於街頭/公園/商場進行,至今與大專院校相關學會合作,為參加者提供優質場地;
由以前每年僅有兩次非官方聯賽賽事,到現時的每月定期聚會,令玩家們能夠進行更長時間交流。
近年活動更承蒙寵物小精靈遊戲卡香港官方代理JFL Trading贊助支持,協助HKPMA減免收費同時增加獎品回饋參加者。

聯盟存續至今,除了多謝為本聯盟無償付出時間/金錢/勞力的一眾工作人員外,更少不得就是熱心參與聯盟活動的大家。

HKPMA歡迎任何對寵物小精靈有興趣的人士參加聚會,令聚會更加熱鬧!

聚會詳細資料:
引用:
HKPMA 2010年5月份Pokemon Card Game補償聚會
日期:2010年5月29日(星期六)
活動:比賽及自由對戰
地點:大埔 太和邨 太和鄰里社區中心 二樓會議室 (地圖按此)
活動時間:13:00~18:00
比賽報名時間:13:00~14:00
比賽時間:14:00~18:00
入場收費:免費
活動內容:比賽及自由對戰
比賽賽制:視參賽人數而定
比賽規則:60張卡組 ( dp~L2 )
*視參賽人數而定,成績優異者可獲得擴充包等獎賞,其餘參加者亦可參與另設的抽獎活動
*特別鳴謝寵物小精靈遊戲卡香港官方代理JFL Trading贊助
引用:
HKPMA 2010年5月份(Video Game)補償聚會
日期:2010年5月29日(星期六)
活動:比賽及自由對戰
地點:大埔 太和邨 太和鄰里社區中心 二樓會議室 (地圖按此)
活動時間:13:00 -18:00
入場收費:免費

比賽形式: Double battle 對戰賽
比賽形式:Double battle full team對戰. 分組方式視當日參加人數決定
比賽規則:
1. 精靈及道具不得重覆. 精靈等級限制為01-50
2. 只能主動催眠對手一隻精靈,直至對方回復/昏迷
3. 己方餘下一隻時使出ほろびのうた(Perish Song)、だいばくはつ(Explosion)、じばく(Selfdestruct)、みちづれ(Destiny Bond)
    自行判定使出一方落敗
4. 對戰時,不得使用以下精靈
    全國編號:   [150]ミュウツー [151]ミュウ  [249]ルギア [250]ホウオウ   [251]セレビィ
                [382]カイオーガ [383]グラードン [384]レックウザ [385]ジラーチ [386]デオキシス
                [483]ディアルガ [484]パルキア [487]ギラティナ [490]マナフィ [491]ダークライ [492]シェイミ [493]アルセウス
    對戰時,不得使用以下裝備道具
                こころのしずく  
5. 只限使用一隻 580-600 種族值精靈(此範圍包括2隻特例 [289]ケッキング[486]レジギガス )
[/quote]
引用:
以上活動資訊亦會於HKPMA facebook群組更新
→按此進入←
請即加入群組,隨時獲取更新資訊
備註:
- 請勿早於工作人員進入場地,以免發生意外
- 場地內切勿飲食(工作人員除外),保持場地整潔
- 請自行保管財物並妥善存放,如有任何遺失/損壞,主辦單位恕不負責
- 保持個人衛生,有需要請佩帶口罩,避免病毒經飛沬傳播;如出現傳染病症狀,建議留家休息並從速就醫
- 尊重知識產權,電玩活動只接受使用正版遊戲匣帶參加;違者將被邀請離開,已付入場費恕不退還
- 如聚會當天早上10點後,天文台發出/準備發出紅/黑色暴雨、八號風球或以上台風時,
  又或者因某些原因而令政府宣佈取消公眾集會時,當天的聚會則會取消。

*特別鳴謝 黃容根議員辦事處 借出場地

====================================================================

由於城大場地事出突然,而只好借用其他地方。
因此,本次活動不會收取入場及比賽費用。
亦未必有獎品...
活動時間亦會改為 1pm - 6pm , 請別過早到達

感謝 ...有關方便

會去既! (不想給人拿來做精神代表

視參賽人數而定,成績優異者可獲得擴充包等獎賞,其餘參加者亦可參與另設的抽獎活動
亦未必有獎品
有定冇=]

又要我諗用乜精神代表晤來果d
不過話說雲丸唔來佢ge精神被sX的可能性係…

記錄:50-16768-66308

引用:
原帖由 阿鄭 於 2010-5-25 11:43 發表
又要我諗用乜精神代表晤來果d
不過話說雲丸唔來佢ge精神被sX的可能性係…
所以我一定去架wo

不過砌唔切新deck, 又要用鯉魚龍/_\

回復 5# william4440 的帖子

今次冇得借比你

引用:
原帖由 william4440 於 2010-5-25 12:03 發表

所以我一定去架wo
果日你試下再搞某個精神,
我即刻將你變精神

到底果日又係懷舊系列好還是世賽MODE好呢w

先尼一個多謝,雖然地點...好似有點遠,不過都補番個聚俾我地,仲免費

好似有人話要陪佢去喎
大丈夫だチ
其實怒啤緊你

玩R3的快來吧(me esc)
呀!星期六......去唔到了......

引用:
原帖由 阿鄭 於 2010-5-25 13:55 發表

果日你試下再搞某個精神,
我即刻將你變精神

到底果日又係懷舊系列好還是世賽MODE好呢w
LL mode淚目 w
2011世界大會努力!

點解會是星期六來唔到,要返工......
星期日會好d!

引用:
原帖由 小離子 於 2010-5-25 16:41 發表
玩R3的快來吧(me esc)
呀!星期六......去唔到了......
又是跟我一樣
玩R3的+星期六去唔到+1

雖然太和算近.......

潜水中......

引用:
原帖由 pmcvblwk~傑 於 2010-5-25 17:27 發表

LL mode淚目 w
我唔係貪新忘舊的人w(爆)

話說星期六此人到底可唔可在兩點前在土瓜灣(1300)去到太和呢w

太和......

有沒有帶路團...?
肉阿...

故態復萌

唔去

為左考試前一日可以去世賽

我要溫書...

點解我會有一種失而復得的感覺湧上來.....
(←超巧合地星期六例假的人渣路過)

話時話,當日會唔會順便慶祝某人牛一?

引用:
原帖由 Tamakochi 於 2010-5-25 22:38 發表
點解我會有一種失而復得的感覺湧上來.....
引用:
原帖由 pikapika 於 2010-5-25 01:18 發表
特別鳴謝XXX議員辦事處 借出場地
[生豬肉mode]失而復得肯定因為XXX3隻字[/生豬肉mode](逃)

唔提都唔知(?)某人牛一wor

引用:
原帖由 pikapika 於 2010-5-25 01:18 發表
*特別鳴謝 黃容根議員辦事處 借出場地
多謝根叔

多謝壇主

引用:
原帖由 阿鄭 於 2010-5-25 22:46 發表

[生豬肉mode]失而復得肯定因為XXX3隻字[/生豬肉mode](逃)

唔題都唔知(?)某人牛一wor
你睇住黎!我要你(+我自己)試下立立連繫mirror的滋味! (猛指

78 1234
發新話題