發新話題

[推廣]Nico Saga ドラコ2週目用意!

本主題由 pikapika 於 2011-1-20 23:14 提升
大家轉左生未啊?
快D報上新居地址啦
順帶一提...我無啦啦做左某大國既偵察部部長

引用:
原帖由 暗い太陰 於 2010-6-8 00:12 發表
大家轉左生未啊?
快D報上新居地址啦
順帶一提...我無啦啦做左某大國既偵察部部長
跟舊居一樣~

我其實也想入國,但自己去問好像怪怪的

現在等資源建兵營,因為後面quest的報酬太值得了
兵營(100)>士兵*1(400)>全lv2(100)>400

1000資可以升lv3了~
打算把狩獵,木和綿lv3(理想)就開始軍事攻略~
我的自作pm小說~
小說更新@4/4(館主特別篇始動)

可唔可以講清楚點入GAME,唔識日文真係慘,完全唔知登入個制係邊

引用:
原帖由 cswng 於 2010-6-8 09:00 發表
可唔可以講清楚點入GAME,唔識日文真係慘,完全唔知登入個制係邊
登入的日文:ログイン

太陰,把大家的種族都報會更好,不是嗎?

我的自作pm小說~

位置:----->>>  グレイプ  256
之前都玩過隻正常版,成日俾人打...灰

頁首更新完畢
有漏自己打啦

最近在試散策,走遠一點找到20個土元素
雖然只是精製出2個石,但叫有點事幹幹~
我的自作pm小說~

引用:
原帖由 串燒仔 於 2010-6-8 19:01 發表
最近在試散策,走遠一點找到20個土元素
雖然只是精製出2個石,但叫有點事幹幹~
去D得兩棵樹既平地你會發現到好野...
-------------------------------------------
呼...終於升曬3級資源田lu,,,
可以開始升城啦...

有個ac真係好令人懷疑係我www
樓主搞錯左o個個唔係我wwww

所以google o個個我自己改番啦

引用:
原帖由 暗い太陰 於 2010-6-8 19:22 發表

去D得兩棵樹既平地你會發現到好野...
-------------------------------------------
呼...終於升曬3級資源田lu,,,
可以開始升城啦...
除了元素還有啥?

太陰是開ser一兩日開的那些嗎?
我的自作pm小說~

同blue兄同村名xd
資料+埋我ok
有角
地域坐標080
pma id名=nico id名
ラカーユ
潜水中......

引用:
原帖由 串燒仔 於 2010-6-8 20:48 發表

除了元素還有啥?

太陰是開ser一兩日開的那些嗎?
其實我都只不過係早你地一兩日開ac咋...
襯佢開新ser加入最正www

引用:
原帖由 暗い太陰 於 2010-6-8 21:07 發表

其實我都只不過係早你地一兩日開ac咋...
襯佢開新ser加入最正www
平地到底除了元素還有啥啦~

元素這個跟travian不同,太陰你可能有必要說說~
我的自作pm小說~

引用:
原帖由 串燒仔 於 2010-6-8 21:14 發表

http://bokusaga.wikiwiki.jp/?%A5 ... C%A5%E1%A5%F3%A5%C8

wiki萬歲
Burning heart 煌く赤き炎よ
闇の帳を裂き燃え上がれ
君に届けよ Odyssey
Linghting heart 貫く白き誇りよ
満ちる光の海何処までも
征くは果て無き銀河

編集時現在では、総合的にこの「樹木の生えている平地」に散策に行かせるのが、最も効率が良い様だ。

也就是說,太陰原來是想叫我用這個最高效率的方法~
我的自作pm小說~

引用:
原帖由 串燒仔 於 2010-6-8 21:14 發表

根據日wiki

每10個元素(エレメント)可以透過status畫面最右面既元素精製而成對應既不同資源
絕對係新手中手老手一開始時極重要既資源來源之一
素材的生成比率:0.068~0.139
資源生產數 = 生成率 * 使用元素數量(無視小數點)
草原或者荒野->炎->食材
山岳->土->石材
森林->風->木材
湖畔->水->綿材
平地->四元素平均取得
平地可再分為:甚麼也沒有的平地/地圖畫面中有岩石的平地/地圖畫面中生有樹木的平地
當中以無<岩<樹木的順序為取得元素的數量多少順序,而且最後者具有最佳的效率
根據對應出發地的距離比例,也會影響到採取元素的數量多少
*長耳以及人類取得元素既數量會比有角為多
由於元素不能被其他玩家奪取,數量也可以累積至上限100萬個,所以儲存得越多越安全

翻譯完了~祝大家早日坐大

地圖畫面-->那個情況的地圖畫面?
求木援

引用:
原帖由 小離子 於 2010-6-8 22:32 發表
地圖畫面-->那個情況的地圖畫面?
求木援
有邊個地圖畫面可以同時見到山岳、荒野、森林、湖畔同平地?

點先可以精製...
佢唔畀我整 = =

引用:
原帖由 blue_ellison 於 2010-6-9 10:38 發表
點先可以精製...
佢唔畀我整 = =
夠10個先可以精製,生成比率大約為6.8%~13%

很想入盟......
我的自作pm小說~

發新話題