發新話題

[HKPMA活動] [立:怪我囉]HKPMA 2010年度PCG夏季聯賽 (十週年超豪華紀念賽)

本主題由 System 於 2010-8-2 05:00 解除限時精華
引用:
原帖由 立立 於 2010-7-27 21:02 發表
一般來說
卡聯賽要到結束後才會有人來發感想
開賽前就只會有人說女王和根
http://www.hkpokemona.org/forum2 ... o=lastpost#lastpost
唔,已經講緊女王啦w

(天音:好似唔關事喎)

賽前通常都係得d 去到去唔到~

副野本來只係打算配合卡套............
雖然係怪力橫行嘅情況下都可以扲出黎玩下 (如果借or收到卡的話)

期待先制擲中晒兩coin之後 對面彈句 : 有冇甘神呀!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 立立 於 2010-7-27 21:02 發表

開賽前就只會有人說(消音)和(消音)
呢排貴哥多(指各方面)

在pcg方面ma....
立立都係好出名ga(逃)

記錄:50-16768-66308

引用:
原帖由 阿鄭 於 2010-7-27 23:07 發表

呢排貴哥多(指各方面)

在pcg方面ma....
立立都係好出名ga(逃)
點解咁出名?
全因為你

引用:
原帖由 blue_ellison 於 2010-7-27 23:11 發表

點解咁出名?
全因為你
明明有人仲問立連係咩黎架~
仲話出名sosad

搵多班受害者先啦~

睇下夏聯之後會唔會有更多受害者www

距離比賽還有50小時,提高下各位的戰意
公告參加獎賞:
- 冠軍:擴充包 x 10 + hs collector's tin x 1 + deck毯 x1
- 亞軍:擴充包 x 5 + hs collector's tin x 1 + deck毯 x1
- 季軍:擴充包 x 5 + hs collector's tin x 1  
- 殿軍:擴充包 x 5 + deck毯 x1
- 八強:擴充包 x 2
- 十六強:擴充包 x 1
另設全場大抽獎(擴充包/週邊產品/海報等),保證所有參加者有份,獎品豐富
*獎品會依比賽參加人數增減
**參加人數如達一定數目,大抽獎將增設一份神秘大獎(提示:151)
***特別鳴謝PCG香港代理JFL TRADING提供獎品贊助

!!!!!!
看來要動真格了 wwww

夏聯其實有冇分senior同master呢啲野(逃``

回復 48# william4440 的帖子

你動來動去唔係鯉x龍 就xx/xx/xx
咁有咩分別?? (esc

個個都唔做hello kitty動真格=o="""

今次打算好hea www
deck都求其砌副玩下算w

記錄:50-16768-66308

反而想要deck毯 多d!

聽日有冇公仔戰=]

突然發覺自從換forum後聚會聯賽都未上過七樓,所以希望有有心人整個帶路團wwww

大概說明一下︰
穿過城大canteen去到一條沒冷氣的路(或者不上canteen直接一直向前也可以),走到最盡頭有升降機(兩部),請乘搭該升降機到七樓,步出升降機後向右行

引用:
原帖由 celluloid 於 2010-7-31 14:27 發表
突然發覺自從換forum後聚會聯賽都未上過七樓,所以希望有有心人整個帶路團wwww

大概說明一下︰
穿過城大canteen去到一條沒冷氣的路(或者不上canteen直接一直向前也可以),走到最盡頭有升降機(兩部),請乘搭該升降機到七樓,步 ...
咁複雜嫁 .... canteen穿過左仲有路既咩 - -

引用:
原帖由 電波肥鼬 於 2010-7-31 14:31 發表

咁複雜嫁 .... canteen穿過左仲有路既咩 - -
冇路嘅我就唔會叫你哋行啦

好耐冇去過七樓, 真好w

引用:
原帖由 celluloid 於 2010-7-31 14:31 發表

冇路嘅我就唔會叫你哋行啦
平時去食野多 冇留意有出路

恭喜 阿鄭 成為 十週年夏季卡賽冠軍!

是日感想:
今日好好玩
估唔到PCG都幾唔錯 (平時玩得NDS太多 )
今日得4個人真係新仔去聽教學 (包括我 仲要係全部都識的 )
當初聽起上黎都幾一舊雲 到依家都有D野唔明
中毒同燒傷效果同VIDEO GAME(貌似!?)有D唔同
係未即係
某回合:
玩家A的PM出招令玩家B的PM中毒
玩家B的PM扣血
玩家B END TURN後再扣血
玩家A END TURN
玩家B END TURN後扣血
?.?
另外 TOOL CARD 都仲唔係好識點用
話說今天的教學DECK是否凸登弱化左 唔想我地好似將來對面D人咁暴力
是日收獲唔錯 有機會8月尾PMA聚會打算參戰
話說大家D英文真係好叻 一睇就明張卡有D咩能力
我地要一路玩一路問人 真不敢想像真係落場比賽會點

最後多謝今日既工作人員教我地玩卡

是日感想完~

發新話題