56 123
發新話題

[動畫] 數碼暴龍第六季有得睇啦

數碼暴龍第六季有得睇啦

鬼隱左條link有意自己搵吧。
不過都係想大家看一下……
無論點睇都似小學睇果d機械人片集,尤其三隻主角寵合體成偽奧米加獸(?),擺pose士果一幕真係勁似什麼什麼勇者,膠佳架(勇者王)果d。

作為一套兒童向機械系動畫可以打滿分
作為數碼暴龍系列的最新作恕我不能給分

(刪掉link會比較好,會看到的人自自然然很神奇就會看到

偶然覺得PM和DM的年齡層取向是玩相反的啊…

到看完也不怎覺得自己在看DM…
Q!!!

睇完之後覺得:我都係期望佢ge故事吧w

不過都有少少期望佢d強化(總不會真係3隻就咁打天下掛...)

記錄:50-16768-66308

插曲是和田,看了!(喂

數碼暴龍基於打從動畫開始就脫線的問題,會變成怎樣都不在意了(喂
シャウトモン戰鬥眼睛間中露出的狂氣超棒,不知道這種作畫能撐到甚麼時候呢…xD
Please call me,My master Wynn.

引用:
原帖由 奇異果 於 2010-7-7 10:57 發表
插曲是和田,看了!(喂

數碼暴龍基於打從動畫開始就脫線的問題,會變成怎樣都不在意了(喂
シャウトモン戰鬥眼睛間中露出的狂氣超棒,不知道這種作畫能撐到甚麼時候呢…xD
和田光司嗎!?
數碼曲由他唱才像樣!!
過份的現實會令世界停滯不前
過份的理想會令社會陷於不安
須從中平衡方能讓人類進步。

期望入機戰ww
做數做到死w
已經變成了口嫌體正直了wwww

突然覺得很有趣

嗯...看到的是和PM一樣慢慢走入機械化的DM
不過情況比PM更嚴重orz
我是那女角是用來幹什麼的啊=口=
拿著一隻(偽)大耳獸=口=
怎麼看都不是戰鬥的材料吧...之前那隻正版還叫做有個男主人...戰鬥力高一點...
另一個男的還算是能在維修員啦...
一個細路拿著三隻機械獸打天下?
機械龍主角獸囧...雖說前代也是機械啦...不過是進化之後的事...
這隻成長期就機械化了...
說起來有合體的話還要進化嗎?還是合體就是進化?
魔幻之夢‧楓紅  斷尾確認
秋祭傳 第一話@20/3
我只是一個萌靈夢的火岩鼠控,給我好好記住!

引用:
原帖由 lthchung 於 2010-7-6 23:41 發表
http://v.youku.com/v_show/id_XMTg3NTM5MDU2.html不知道我是否犯規了?
不過想大家看一下……
無論點睇都似小學睇果d機械人片集,尤其三隻主角寵合體成偽奧米加獸(?),擺pose士果一幕真係勁似什麼什麼勇者,膠佳架(勇者王 ...
細路的興趣問題?
難道他們的想法步向機械化?

引用:
原帖由 靈夢‧L 於 2010-7-7 13:18 發表
怎麼看都不是戰鬥的材料吧...之前那隻正版還叫做有個男主人...戰鬥力高一點...
另一個男的 ...
所以說這部如果不是數暴的話有希望成為新一代機戰燃作(看一集故事似乎也不會太差)
不過問題是這東西掛著數暴的名就要由負分計起了
兔子有甚麼問題,那可愛的物體會成為我追看多兩三集的動力
如果女主由半場友惠配的話我絕對追到底(逃

不過我不排除桑島法子配的那位才是女主w

引用:
原帖由 奧得 於 2010-7-7 11:43 發表

和田光司嗎!?
數碼曲由他唱才像樣!!
"插入曲"呀插入曲…
OP唔係佢唱orz期待像DS一樣後半換和田OP(死
引用:
原帖由 靈夢‧L 於 2010-7-7 13:18 發表
(略)
DM打從一開始就有機械化啊(初代ver.5無限龍/機械邪龍獸)

那隻是nicoTV君(誤很大

Please call me,My master Wynn.

digimon 05或之後我不看好了
主要原因?我對它數碼世界的設定不太滿意...

引用:
原帖由 lthchung 於 2010-7-6 23:41 發表
http://v.youku.com/v_show/id_XMTg3NTM5MDU2.html不知道我是否犯規了?
不過想大家看一下……
無論點睇都似小學睇果d機械人片集,尤其三隻主角寵合體成偽奧米加獸(?),擺pose士果一幕真係勁似什麼什麼勇者,膠佳架(勇者王 ...
鬼隱番條link先
如果真係要比呢兩套,點睇都係膠佳架好睇好多啦,無論是人設還是機設w
主角依然是手套+眼鏡~暴龍機會說話好囧啊

初代OMEGA同我出黎殺!

那幾只根本就是GGGG簡化版
この国では, 成長途中の女性のことを少女って呼ぶんだろう
だったら、やがて魔女になる君たちのことは魔法少女と呼ぶべきだろうね

OP唔係和田嗎 好失望
ED會唔會係AIM?係都值得一睇 唔係既就...
話說如果有新遊戲 呢隻主角一定可以直系進化成奧米加獸

引用:
原帖由 翼之勇者 於 2010-7-7 18:27 發表
OP唔係和田嗎 好失望
ED會唔會係AIM?係都值得一睇 唔係既就...
話說如果有新遊戲 呢隻主角一定可以直系進化成奧米加獸
ED未有

引用:
原帖由 yjfoeg 於 2010-7-7 17:11 發表
初代OMEGA同我出黎殺!
x抗體omega形得多~找他出來就差不多了ww

引用:
原帖由 奧得 於 2010-7-7 21:49 發表

x抗體omega形得多~找他出來就差不多了ww
抗體omega算甚麼
特別篇逆天的太一斯路組合足夠可以把全系列主角都滅了

引用:
原帖由 2203 於 2010-7-7 22:02 發表

抗體omega算甚麼
特別篇逆天的太一斯路組合足夠可以把全系列都滅了
我在有v龍獸時就想:這東西一定會進化成[究極v龍獸]結果我真的估中了~

所以其實我也萌這v龍獸系(帝王龍甲獸排除)

56 123
發新話題