發新話題

[動畫] 數碼暴龍第六季有得睇啦

話時話,睇到一開頭個夢,成堆前輩出曬黎,有沒有人想大喊!
(鳴瀧調:)可惡的 DECADE~!!!!

引用:
原帖由 fang 於 2010-7-8 13:08 發表
你不孤單(拍肩)
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

引用:
原帖由 fang 於 2010-7-8 13:08 發表
這是一個版捲入數瑪戰爭的主角
要前往不同次元的數碼世界尋找伙伴一起推倒莉莉絲獸的故事。

兩隻合體出現2x字樣
三隻就3x……
我覺得主角獸遲早會有6x
根本就係膠佳架,我估佢仲差緊對翼之類……

剛剛看完片頭的2min

我就想...這是不是板面超人= =|||

一大堆人形卒子(冇誤,絕對是碰一碰就敗了的那種)成群出場,後面有強化型攻擊兵器(坦克獸)

然後的有幾隻頭目級的獸出現(當中有完全體)......然後被一隻偽奧米加清場......我想問這偽奧米加的級數是成熟期還是完全或究極體www

而且極戰隊機械人合體feel......

再來的是出了很久很久的七大魔王終於在電視出場了......

最後的是怎麼有魔界小神童的feeling呢www

過份的現實會令世界停滯不前
過份的理想會令社會陷於不安
須從中平衡方能讓人類進步。

我只是個路過的バーロー,給我記著了!

(逃)

引用:
原帖由 celluloid 於 2010-7-8 14:55 發表
我只是個路過的バーロー,給我記著了!

(逃)
要追加講完之後喊「合體」~?
遇上太輔的話是不是要改成…我只一個路過的______,你不給我記住也沒所謂(逃

引用:
原帖由 Theta 於 2010-7-8 13:26 發表

這是一個版捲入數瑪戰爭的主角
要前往不同次元的數碼世界尋找伙伴一起推倒莉莉絲獸的故事。
哪來的WS版故事(逃
Please call me,My master Wynn.

數碼暴龍之後的遊戲會點出?

數碼暴龍...

我只記得03很萌的妖狐獸...>///<

引用:
原帖由 笨蛋拉提亞 於 2010-7-8 20:06 發表
數碼暴龍...

我只記得03很萌的妖狐獸...>///
我要大聲一說數碼03最高

我都是覺得03最好。
都估到佢出暴龍卡果d劇情,我好受落。
不過我估中左個開頭,估唔到個結局。
最尾大佬居然係呢d未知生物……7大魔王的話不知幾好~

引用:
原帖由 lthchung 於 2010-7-8 20:59 發表
我都是覺得03最好。
最尾大佬居然係呢d未知生物……7大魔王的話不知幾好~ ...
作為讓主角作為究極體跳板的墮天地獄獸淚目
最憎樹莉,整一中二病 如果唔係因為佢係女1 都幾難忍受
(甚麼?留姬?那傢伙也算女主?)

引用:
原帖由 lthchung 於 2010-7-8 20:59 發表
我都是覺得03最好。
最尾大佬居然係呢d未知生物……7大魔王的話不知幾好~ ...
7大魔王…?佢地都未出世

出世?應該幾時先叫出世?

引用:
原帖由 翼之勇者 於 2010-7-11 23:40 發表

作為讓主角作為究極體跳板的墮天地獄獸淚目
最憎樹莉,整一中二病 如果唔係因為佢係女1 都幾難忍受
(甚麼?留姬?那傢伙也算女主?)
留姬有咩唔好………

其實我覺得留姬可以好靚,但係從來未見過佢靚既一面。(逃)
劇場版:暴走特急,拍照時既留姬始終都係差了一點……衣著唔襯佢……

引用:
原帖由 SKRoda 於 2010-7-11 23:51 發表

留姬有咩唔好………
明明是個傲驕,卻不是雙馬尾。(死逃

留姬還要雙馬尾……仲恐怖喎。
我覺得髮型唔好囉……前面有多少瀏海,長直頭髮會好睇D。當然作為馬尾控我更希望她是單馬尾的說。
數碼暴龍的女角真係唔可以要求太高,有邊個特別好睇先得架……
咁多作品裡面,最萌的始終是世界樹……(路過)

平時綁辮子的女生把頭髮放下來的效果=平時把頭髮放下來的女生把頭髮綁成馬尾/Twin tail的效果

樓上「咁多作品裡面,最萌的始終是世界樹」+1

發新話題