72 1234
發新話題

[官方活動] POKEMON CARD GAME HS Undaunted Pre-release ( 售前紀念賽 )

本主題由 System 於 2010-8-9 05:00 解除限時精華

POKEMON CARD GAME HS Undaunted Pre-release ( 售前紀念賽 )

日期:  2010 年 8 月 8 日 ( 星期日 )
時間:  11:00~18:00
地點:  地點:Toys Club - 荃灣荃華街3號悅來坊商場地庫 B119A 舖
位置指引:http://www.pandaplace.com.hk/pp_ ... _transportation.htm

由荃灣港鐵站出發路線圖:http://maps.google.com.hk/maps?f ... mp;ie=UTF8&z=17
由大窩口港鐵站出發路線圖:http://maps.google.com.hk/maps?f ... mp;ie=UTF8&z=18

費用: 港幣$200(包括:6+2包卡、1張 PRE-RELEASE PROMO 卡、1包PRE-RELEASE PROMO卡套 )
引用:
甚麼是 Pre-release?

簡單來說, Pre-release 是每次PCG有新系列推出的時候所舉行的售前紀念賽。

參加者會在活動中獲得六包新系列 補充包,之後用該六包新系列補充包及基本能源砌一副四十張咭的卡組

Pre-repease 比賽會視為 POP 的正式比賽,參加者會獲得額外獎賞。
Pre-repease 比賽的額外獎賞為兩包新系列補充包。
整個活動中你所得到的咭都係屬於你的,你可以全部拿走。
引用:
活動玩法:

每位參加者會獲發六包補充包,之後根據大會指示進行輪抽 (draft) 。當輪抽完成後,參加者再用輪抽中所得的咭,組成一副 四十 張卡的卡組進行 swiss (瑞士制) 比賽 。

*1 所有完成比賽的參加者會額外獲得 2 包 補充包及 Pre-release Promo 卡一張。

*2 視比賽成績及參加人數,比賽會再有額外獎賞。
引用:
輪抽玩法 ?

1. 玩家需根據大會指示坐好
   2. 每位玩家會獲發六包補充包
   3. 所有玩家需根據大會指示,打開一包補充包,然後從中選取一張卡,把餘下的卡以順時針方向傳給你旁邊的玩家 ( 下家 ) ,而你亦會收到另一位旁邊的玩家 ( 上家 ) 傳給你的卡。
   4. 重覆第三個步驟,直至沒有餘下的卡。
   5. 打開新一包補充包
   6. 重覆第三個步驟,不過今次是以逆時針方向傳送
   7. 如此類推,直至六包補充包都輪抽完成
   8. 最後玩家將你手上的卡,加 上大會提供的基本能源,砌成一副四十張卡的卡組作賽。

伊貝咭套一定要參加!

8/8
呢排活動咁密既(笑
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2010-7-29 19:17 發表
8/8
呢排活動咁密既(笑
因為暑假
如無意外,8月22同29都有card相關的聚會

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2010-7-29 19:17 發表
8/8
呢排活動咁密既(笑
嫌密...?

引用:
原帖由 celluloid 於 2010-7-29 20:14 發表

嫌密...?
不算是
問下姐
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
原帖由 Knuckle 於 2010-7-29 19:39 發表

因為暑假
好呀~
幾乎成個月都有 XD

引用:
8/8
呢排活動咁密既(笑
咁咪幾好 XD
好似7月咁真係sosad
2011世界大會努力!

引用:
原帖由 Knuckle 於 2010-7-29 19:39 發表

因為暑假
如果係嘅, 8月得一個星期日係冇PCG活動wwwwwwwww

甘可能可以趕得到係ban卡之前玩過晒果幾副deck~
不過.....應該有日係久違了的POP吧............

Professor Cup 係 8 月定 9 月搞?

At least there are some relaxation for CE-ers ~
Silent Noon

Professor Cup  又真的無左件事

第一次去玩的話
請問有咩要注意 ?
要完成所有比賽(為左promo卡套同卡)係咪要準時11點坐到6點?
事前洗唔洗做d咩 ?
定係即興11點去到就得 ?

基本上可以咩都唔洗準備
只要係比賽前交底$200 及報名即可
注意: 大會好似冇basic惡鋼en提供, 打算砌惡/鋼deck的話請自便

卡套方面, 視當日安排而定(?)

回復 14# william4440 的帖子

又或者好似上次咁用其他"正常唔會用到"既 energy 代替

慘喇 等左個幾月終於等到pre-re
點知岩岩發現果日係大學既細O …

回復 16# alht91 的帖子

我撞唔正O Camp www

一個人係咪只可報一個名嫁咋 ?
姐係可唔可以俾$400蚊 當兩個 拎兩份

I don't think you can do it that way ... or else does it mean that if you got the money you can do solo on that day and get all the booster packs!?
Silent Noon

引用:
原帖由 alht91 於 2010-8-2 09:05 發表
一個人係咪只可報一個名嫁咋 ?
姐係可唔可以俾$400蚊 當兩個 拎兩份
咁你可唔可以同一個人同時坐喺個會場嘅兩邊?

72 1234
發新話題