發新話題

Battle Spirits基本玩法

本主題由 pikapika 於 2010-8-25 12:03 提升
引用:
原帖由 Godot 於 2010-8-16 21:56 發表

綠色充CORE快,玩開速戰速決,不嬲都好好用
不過靈夢L唔玩綠色,咪叫佢試下玩黃色湧怪
不如玩這個:
0 cost戰術罷了......
比速戰速決的速度更快,2個回合後不是你死就是我亡www
過份的現實會令世界停滯不前
過份的理想會令社會陷於不安
須從中平衡方能讓人類進步。

我想問大家DS版抽到幾多張X卡,我只抽到一張黃卡(叫大天使甚麼的)
魔帝の墓標很好用,有一次我被對手打至剩下一個生命值就是它幫我起死回生的

我弟他玩DS版抽第一包就抽到X稀有了
我抽了很久都抽不到大天使啊啊啊啊啊啊

<-邪道使
魔幻之夢‧楓紅  斷尾確認
秋祭傳 第一話@20/3
我只是一個萌靈夢的火岩鼠控,給我好好記住!

ds版秒抽能力真的很強www
我一下就中蛮騎士ハーキュリー
潛水中

引用:
原帖由 Godot 於 2010-8-17 23:16 發表
ds版秒抽能力真的很強www
我一下就中蛮騎士ハーキュリー
我都算唔錯
BS-01X rare只是沒有龍皇(超LUCKY wwwwwwwwww
BS-02X rare得紫色嗰張
BS-03X rare=冇
BS-04X rare得綠色嗰張(這東東相當屈 )
BS-05X rare又係得紫色嗰張

引用:
原帖由 mc255 於 2010-8-18 10:25 發表

我都算唔錯
BS-01X rare只是沒有龍皇(超LUCKY wwwwwwwwww
BS-05X rare又係得紫色嗰張 ...
我想要綠色那張啊
迷之任務一張買$2200 (可是抽了4000元都抽不到一張)

剛抽到05那張紅白的X rare
一出場爆合計5cost…不過出場超煩不想用

引用:
原帖由 2203 於 2010-8-18 10:38 發表

我想要綠色那張啊
迷之任務一張買$2200 (可是抽了4000元都抽不到一張)

剛抽到05那張紅白的X rare
一出場爆合計5cost…不過出場超煩不想用 ...
綠色那張係指BS-04的綠色X RARE嗎?
那張東東真的勁到爆~
雖然要轉召
不過LV2能力就係:
這SPIRIT在BP比併勝利時,從對手的LIFE將2個CORE放落對手的RESERVE

大公大皇大帝唔嬲都勁www
潛水中

DS game的第二章也過了~
第三章開始有6~8代BS抽了~
而且除了紫色以外,其他顔色也有新既專有技能(紫色:都怪我猜剪刀布石頭輸了wwww

引用:
原帖由 mc255 於 2010-8-18 10:25 發表

我都算唔錯
BS-05X rare又係得紫色嗰張 ...
你是DS版的可以用password拎龍皇啊!
以下password轉自日wiki
馬神 弾 「いくぜ!ゲキトツ」
百瀬 勇貴 「・しろのせんし・」
百瀬 華実 「コアのひかりぬし」
硯 秀斗 「カードコレクター」
クラッキー 「ヒカリのきこうし」
魔ゐ 「ぱーぷるとーく?」
剣蔵 「ケンゾーですっっ」
バシン 「ショーメンとっぱ」
J 「じゅりーさわラギ」

アクセサリ
プレイシート01 「ケロケロAエース」

カード
龍皇ジークフリード 「ライフでうける!」  
在家右邊第3個入
如果不是DS版請無視我吧

引用:
原帖由 奧得 於 2010-8-17 09:34 發表

不如玩這個:
0 cost戰術罷了......
比速戰速決的速度更快,2個回合後不是你死就是我亡www
這個想到了有趣畫面..
Round1(對手先)
對手見到成手都係Nexus
所以淨出百識之谷(唸著+卡數)
就Round end(wwww
Round2~
吳洗講了吧
進攻5連發
====================
另外話說奥得兄~
有興趣出嚟玩卡嗎~?

引用:
原帖由 mc255 於 2010-8-20 10:16 發表

這個想到了有趣畫面..
Round1(對手先)
Round2~
吳洗講了吧
進攻5連發
另外話說奥得兄~
有興趣出嚟玩卡 ...
所以沒有救命魔法就是你敗了www

倒也沒所謂~
不過地點在哪兒先?

引用:
原帖由 奧得 於 2010-8-20 10:44 發表

所以沒有救命魔法就是你敗了www

倒也沒所謂~
不過地點在哪兒先?
....還是算了
我怕喺冇拘束靈樹下會完敗WW

引用:
原帖由 mc255 於 2010-8-20 10:16 發表

這個想到了有趣畫面..
Round1(對手先)
Round2~
吳洗講了吧
進攻5連發
另外話說奥得兄~
有興趣出嚟玩卡 ...
我試過打青deack對面真的只有Nexus
結果不用說

話說正在想組系統deck…龍不太想組…可是冰姬卡不夠、超萌的天靈又是一樣…
只好玩超多卡的四道…不過總覺得少了點決定力…(王牌)

引用:
原帖由 mc255 於 2010-8-20 10:56 發表

....還是算了
我怕喺冇拘束靈樹下會完敗WW
用禁壁好過~

引用:
原帖由 2203 於 2010-8-20 11:49 發表

我試過打青deack對面真的只有Nexus
結果不用說

話說正在想組系統deck…龍不太想組…可是冰姬卡不夠、超萌的天靈又是一樣…
只好玩超多卡的四道…不過總覺得少了點決定力…(王牌) ...
四道是好物
同花順大好
潛水中

引用:
原帖由 Godot 於 2010-8-20 13:09 發表

四道是好物
同花順大好
四道可是超攻擊型來啊~~

話說奧得兄有BS既DS GAME嗎?
有得Wi-fi對戰
我FD Code:335290868178
==============================
好了,而家組緊DECK..
奧得兄有我想要既靈樹嗎?
有的話用凍獸同你換~

回復 78# mc255 的帖子

殘念,我已經把凍獸給了奧得了
話先日本禁卡LIST到多左張栄光の表彰台
我副藍色呀﹗﹗

潛水中

引用:
原帖由 Godot 於 2010-8-20 22:36 發表
殘念,我已經把凍獸給了奧得了
話先日本禁卡LIST到多左張栄光の表彰台
我副藍色呀﹗﹗
可~惡!!
咁你有冇,同你換也可吧~

發新話題