發新話題

[HKPMA活動] [恭喜阿鄭成為末代冠軍]HKPMA 9月份 Video Game聚會

本主題由 pikapika 於 2010-9-19 21:51 解除置頂
今次會用小說隊玩這個比賽,看來都是必死確定?
過份的現實會令世界停滯不前
過份的理想會令社會陷於不安
須從中平衡方能讓人類進步。

引用:
原帖由 奧得 於 2010-9-10 14:48 發表
今次會用小說隊玩這個比賽,看來都是必死確定?
要唔要無視可唔可以擊倒對手既能力嗎?

近排真係唔得閒練其他新野...sosad
大丈夫だチ
其實怒啤緊你

引用:
原帖由 JKM 於 2010-9-10 14:52 發表

要唔要無視可唔可以擊倒對手既能力嗎?

近排真係唔得閒練其他新野...sosad
要是你拿那隊出來真的會萌死其他人啊XDDD

這是對訓練員使出迷惑啊XD

金銀告別賽
期望有神人當日打爆機....
話說我黎係想睇三主角進化咩樣...
順便搵人傳黑白既pm..我買白 所以打算搵黑版同好交換一d pm
順便一齊測試下黑白既通訊有d咩新功能...例如對打新規則果d

引用:
原帖由 奧得 於 2010-9-10 15:09 發表

要是你拿那隊出來真的會萌死其他人啊XDDD

這是對訓練員使出迷惑啊XD
我有諗過點打既,不過速度有限呢...

近排真係冇咩時間去練新pm,我諗好左隊新嫁la

唔知有冇機會練到出尼,同人玩下呢...?

大丈夫だチ
其實怒啤緊你

引用:
原帖由 JKM 於 2010-9-11 00:25 發表

我有諗過點打既,不過速度有限呢...

近排真係冇咩時間去練新pm,我諗好左隊新嫁la

唔知有冇榣會練到出尼,同人玩下呢...?
我有大量能力不錯的pm,你要的時候找我~

引用:
原帖由 奧得 於 2010-9-11 10:07 發表

我有大量能力不錯的pm,你要的時候找我~
算,我都係自己生下蛋先,生唔到先問你拎
最主要想要太陽

大丈夫だチ
其實怒啤緊你

冇的是時間

初到貴境有一些東西想問一下...我是最近這幾個月才迷上PKM這遊戲....
一直都只是1個人在單機....想問一下你們這些聚會歡不歡迎新手/新人的...
而且在比賽規則那邊...想問一下1~50的是指只能練到拿50等的來比賽
還是把100等的壓回50等來比賽?

引用:
原帖由 ivanipch 於 2010-9-14 21:40 發表
初到貴境有一些東西想問一下...我是最近這幾個月才迷上PKM這遊戲....
一直都只是1個人在單機....想問一下你們這些聚會歡不歡迎新手/新人的...
而且在比賽規則那邊...想問一下1~50的是指只能練到拿50等的來比賽
還是把100等的壓回50等來比賽?
新手老手絕對歡迎
活動的宗旨除了是較勁之外,最緊要就讓大家玩得開開心心

比賽規則方面, 假如閣下是用心金魂銀進行遊戲的話
連線對戰時其中1個選項就是可以選擇 雙方精靈等級調整的對戰
lv51-100的精靈會調整至 lv50,而原來 lv1-lv50的精靈卻會維持不變
( ‿‿ ) < PMA Wifi 戦 もう何も恐くない
戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦

唔係因為要就返白金同dp既player 所以只可以用lv50pm咩...
因為dppt冇得壓等 印象中上次聚會有人問過

係咪每次都好多人去?

睇到個theme,個心寒左一寒...
1200-1900
咁咪即係7小時馬拉松式不停打■□創造最速爆機傳說!?
こんなに好きなのに 今君はどこにいるの?
その仕草 その笑顔が見たい それだけなの
どれほどに想ったら 君は振り向いてくれる?
少しでもその心の中に いたいと願うから・・・

引用:
原帖由 暗い太陰 於 2010-9-15 01:55 發表
睇到個theme,個心寒左一寒...
1200-1900
咁咪即係7小時馬拉松式不停打■□創造最速爆機傳說!?
[吹水]18 號出, 19號通頂打爆佢先去聚會[/吹水]
[多謝阿鄭教路]
PM 大毛公仔有一隻入手了
[/多謝阿鄭教路]

引用:
原帖由 翼之勇者 於 2010-9-15 01:17 發表
唔係因為要就返白金同dp既player 所以只可以用lv50pm咩...
因為dppt冇得壓等 印象中上次聚會有人問過
是的

假如沒有心金魂銀的話
最理想的情況是 閣下有lv50的精靈

不然 可以用wii 的 pbr 對戰進行壓等

不過當日聚會安排上未必會開pbr,所以建議參加者最好有一隊全 lv50的精靈對戰
( ‿‿ ) < PMA Wifi 戦 もう何も恐くない
戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦戰啦

我在fb覆左會黎
o係度又覆一次 到時會唔會比你地當左兩個人架...

這是我第一次玩正版...黑白真的太吸引了
但這次是我第一次參加一些較多人的網聚
怕埋唔到堆/_\

引用:
原帖由 ivanipch 於 2010-9-15 19:20 發表
這是我第一次玩正版...黑白真的太吸引了
但這次是我第一次參加一些較多人的網聚
怕埋唔到堆/_\
那我建議你當天不要拿出你那些非正版的東西
只拿你的黑白出來好了
據說拿了非正版的東西出來會被趕走..

引用:
原帖由 to457 於 2010-9-15 01:21 發表
係咪每次都好多人去?
唔係
不過今次應該會唔少人
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

睇黎我今次應該黎到..
不過唔知買唔買到黑白@@

發新話題