發新話題

黑白風聞錄

本主題由 celluloid 於 2010-10-10 09:54 提升
中左猛毒又未死得,第2場戰鬥會變番做普通毒
新來的就是不可以翻舊帖看嗎?

引用:
原帖由 chaos0926 於 2010-9-26 23:25 發表
PM學招式/秘傳機器後,如該招PP最大值為15或以上+未接受治療前,PP狀態為10
(例 : ダイケンキ學秘傳03滑浪後PP狀態為10/15;學招式40燕返後PP狀態為10/20 但治療後會回復正常) ...
其實即係唔會幫你補番果段pp既差額啫
用左咁多就咁多
費事比你地班死奸鬼屈pp...大概係咁諗
㌔㍉コン?
ょぅι”ょ!ょぅι”ょ!

我想問今集係唔係冇左強制遺傳個體?

引用:
原帖由 Helluin 於 2010-9-27 01:05 發表
我想問今集係唔係冇左強制遺傳個體?
引用:
禁止發問與主題無關的問題
果然是看不懂中文啊

飛腳踢威力由100改為130

舊聞

引用:
原帖由 黑色齒輪 於 2010-9-27 03:48 發表

果然是看不懂中文啊
"如題...有咩新鮮既小發現都可以寫低傳聞/老作既野都得架
歡迎幫手驗正真偽
至於整唔整理番好就睇本人心情
注意:新pm,新招新特性請另找/開新topic發表
本貼主要發表改動過的舊data同遊戲內容小發現
所以禁止發問與主題無關的問題"

請問我問這個有什麼問題呢???
那上一頁關於捕獲率改動又可以問?
經驗值改動又可以問?

有沒有改動, 能不能像金銀時強制遺傳都是未有人解答到的問題呀
起碼我見不到第一頁有

コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

關於black city的問題,齒輪給了我一個很合理的答案
不過,我想問wifi連線算不算?
最近寫作重視~連RANGER3也先不玩~
我的自作pm小說~
自己也變成新手繪師了(誤)

發現奇事

大爆發在計算傷害時,極有可能防禦不再除2

在實戰測試中

50LV的班班(防129)被50LV的攻專極限攻鋼蟹大爆發,竟然只受了110的傷害(囧)

戰鬥地鐵站(?)
57場有53場 睡眠一~兩回合就醒 乜野機率黎
(一場三隻同樣有被催眠)

引用:
原帖由 乂涅吉乂 於 2010-9-27 22:01 發表
戰鬥地鐵站(?)
57場有53場 睡眠一~兩回合就醒 乜野機率黎
(一場三隻同樣有被催眠)
係o係「戰鬥地鐵站」度試無錯-3-

我試過即回合結冰即回合解tin囧

今集的進化石好像可以無限次使用?
私の巡回した果て...帰って来ました

點去地圖最左上的地方??
點去地圖中間的精靈球的地方???

引用:
原帖由 Tin乂天 於 2010-9-28 16:57 發表
點去地圖最左上的地方??
點去地圖中間的精靈球的地方???
引用:
禁止發問與主題無關的問題
1.對戰港鐵其中一班列車
2.Cgear
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1

引用:
原帖由 xdcharles 於 2010-9-27 22:28 發表
今集的進化石好像可以無限次使用?
我看你是中了幻術了,明明我用了後就消失了
いつまでも君はずっと ここへは来ないよきっと
私には分かるよ「サビシイ」
…凍える翼で飛び立てるのなら…
降り立つ世界はもっと 儚く綺麗でずっと
君には見えるかな星空
…君と歩いた雪の散歩道…

今集戰鬥列車可以強制將未夠50的升到50(以前的版本未夠50會照返本身個lv)

可作check個體之用

引用:
原帖由 Helluin 於 2010-9-27 19:04 發表

"如題...有咩新鮮既小發現都可以寫低傳聞/老作既野都得架
歡迎幫手驗正真偽
至於整唔整理番好就睇本人心情
注意:新pm,新招新特性請另找/開新topic發表
本貼主要發表改動過的舊data同遊戲內容小發現
所以禁止發問與 ...
唔好將"未有答案嘅問題"當係"小發現"咁扔上黎
前面D人問問題你就要去問?人地去(ry
你見唔到我同樓主已經積極阻止緊?
你唔好同我講話你睇唔到
我同樓主都特地用左size6 + high light

話說點解冇人講飛膝踢威力100→130..

引用:
原帖由 黑色齒輪 於 2010-9-28 19:37 發表

唔好將"未有答案嘅問題"當係"小發現"咁扔上黎
前面D人問問題你就要去問?人地去(ry
你見唔到我同樓主已經積極阻止緊?
你唔好同我講話你睇唔到
我同樓主都特地用左size6 + high light

話說點解冇人講飛膝踢威力100→13 ...
賣食物那裏明顯差了不少東西呢~

森の羊羹:7000
浅瀬の塩:7000

這兩個也是0成本,後者更是13號路的npc每日有機會會給予
最近寫作重視~連RANGER3也先不玩~
我的自作pm小說~
自己也變成新手繪師了(誤)

引用:
原帖由 黑色齒輪 於 2010-9-28 19:37 發表
話說點解冇人講飛膝踢威力100→130..

種子機關槍威力10-->25
コンパン量產中

さわぐ→90攻,跟ハイパーボイス一樣(有病)
はなびらのまい90→120攻
灌水的閃到一邊去吧!

發新話題
最近訪問的版塊