發新話題

[alta嚴選]夢世界特性重點推介

本主題由 Gira 於 2010-9-28 13:21 加入精華
>>攻擊無附加效果,攻擊力*1.3 ...

是不是有些會減能力的招變成不會減能力?

引用:
原帖由 大晴天 於 2010-9-25 19:06 發表
>>攻擊無附加效果,攻擊力*1.3 ...

是不是有些會減能力的招變成不會減能力?
引用:
ちからずく 全力攻擊
招式威力*1.3,但招式有利追加效果不發動
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

引用:
原帖由 小離子 於 2010-9-25 19:09 發表

表達含糊,我自

正義之心 奉神犬。
沒有劍舞的牠,能用這特性強化攻擊力,之後用神速!

引用:
原帖由 bigal668 於 2010-9-27 23:11 發表
正義之心 奉神犬。
沒有劍舞的牠,能用這特性強化攻擊力,之後用神速!
話說正義之心會使該次攻擊無效嗎?(像電引擎或耐火那些)

引用:
原帖由 ivanng521 於 2010-9-27 23:24 發表

話說正義之心會使該次攻擊無效嗎?(像電引擎或耐火那些)
據日本WIKI,有效!

引用:
原帖由 bigal668 於 2010-9-27 23:33 發表

據日本WIKI,有效!
還是想等次壇的人回應親身經驗
反正WIKI有多處已被指出與aucy衝突

正義之心被惡系招式打中自然會有效的……
試用過格鬥(水/草/岩)那三隻神獸,被扣了血,不過的確加攻了。

引用:
原帖由 lthchung 於 2010-9-27 23:52 發表
正義之心被惡系招式打中自然會有效的……
試用過格鬥(水/草/岩)那三隻神獸,被扣了血,不過的確加攻了。
那麼奉神犬的話我還是要耐火好了-.-

草龍豐收劍舞/龍舞+自然恩惠!?

草蛇用完葉風暴特攻升兩級..."

引用:
原帖由 circleice 於 2010-9-28 05:40 發表
草龍豐收劍舞/龍舞+自然恩惠!?

草蛇用完葉風暴特攻升兩級..."
熱帶龍,欺空下用劍舞,一般用龍舞。自然恩惠看你配咩屬了。
天邪鬼草蛇,是廚,沒錯。

點解我日日都上唔到???佢有張類似通告o既野話咩9月19日......

已來信說10月4正午開放,準確時間待公佈owo/

シャンデラ/ゴチルゼル

呢2隻都識踏影
玩滅亡歌比果然翁更穩陣(至少識保護@@)
WIFI
db: 41勝13負 1758pt
ranking:8X
tb: 43勝8負 1790pt
ranking:45

dw pt:17714

エンブオー 捨身
熾焰推進+雙刃頭槌......
水母 托雨盤
沙古拉 走鋼線
暴蠑螈 自信過剩!!!
コンパン量產中
HP SA SD31-----2 AT DF SP31-----1 HP SA SP31-----1
HP DF SP31-----3 HP SD SP31-----2 DF SD SP31-----1
HP AT SP31-----1 SA SD SP31-----1 HP DF SD31-----1
雷鳥狂用影分-->電鬼十萬打中了幾次!
用風沙配合土地神-->地龍沙遁發動www

點解我click個pokemon gbu,之後彈左個野話咩登錄,click入去好似要填form,係唔係要申請?我唔識日文,唔識填呀!!!!!!!!

個sever到依家都未開
新來的就是不可以翻舊帖看嗎?

GBL已開放
夢世界則需要繼續等多一個星期
先讀能力強化中
しんりゃく!しんりゃく!しんりゃく!
しんりゃく!しんりゃく!しんりゃく!
イカ娘!チュウ☆~!

10月11日先有DREAM WORLD

其實夢特性的精靈點入手?
上夢世界"認識"之後去白森/黑堡隨機遇上?

發新話題
最近訪問的版塊