發新話題

寵物小精靈BW

但是睇黎隻比卡超又變番做lv.5
因為同新人對戰都輸,照計應該秒殺才對

大家又打機打上腦嗎~?
誰說新拿的只有lv5~?
大家如果打機打上腦,那就用打機的方法來解釋
像大亂鬥般,係那場對戰,比卡只有物理性近距離招式(電光石火+鐵尾)
那草主只要用迴避使雙方就算怎麼伸盡手臂的方法 我們還是有一些距離時使出遠距離招式便成了~

引用:
原帖由 愛麗斯公主 於 2010-9-25 23:40 發表
大家又打機打上腦嗎~?
誰說新拿的只有lv5~?
大家如果打機打上腦,那就用打機的方法來解釋
像大亂鬥般,係那場對戰,比卡只有物理性近距離招式(電光石火+鐵尾)
那草主只要用迴避使雙方就算怎麼伸盡手臂的方法 我們還是有 ...
難道新寵一拎就lv.100!?
仲有,如果以打機的方式來計,草主不太可能避開高過自己lv咁多的比卡超的攻擊

引用:
原帖由 celebi 於 2010-9-26 12:27 發表

難道新寵一拎就lv.100!?
仲有,如果以打機的方式來計,草主不太可能避開高過自己lv咁多的比卡超的攻擊
雖說命中跟lv沒關係
不過攻擊不是易避開的就是
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

其實小智點解好似矮左咁多,好想去搵田尻智同佢講

引用:
原帖由 rory_leung 於 2010-9-26 23:05 發表
其實小智點解好似矮左咁多,好想去搵田尻智同佢講
唯一的解釋就是故事重新設定過,當小智是第一次出去旅行

引用:
原帖由 celebi 於 2010-9-27 00:05 發表

唯一的解釋就是故事重新設定過,當小智是第一次出去旅行
這是為了主角不死論... 但係個頭一樣咁大,身高真係睇唔慣

冇可能得十歲lol= =
無印都二百幾集...
AG同DP都各有192集
加埋當佢有392集
一日=一集
都起碼有11歲喇掛?

引用:
原帖由 lthchung 於 2010-9-25 19:26 發表
你太小看小智了。你以為他不知道這麼簡淺的道理嗎? 用腦袋!!比卡超太高lv了,一招就打死隻pm。所以小智先直接用ball……(拖走)

以上純廢話。
錯了,大家都看錯那個ball,那個是快速球(大誤
過份的現實會令世界停滯不前
過份的理想會令社會陷於不安
須從中平衡方能讓人類進步。

好簡單 因為之前話佢係十四歲 佢重可以扮細路
如果小智係黑白入面係十五歲 都未有毛毛 咁就奇怪啦
有毛毛d細路仔會嚇親

或者是因為BW打算重新洗牌
所以一切也有重新開始的跡像
包括呆頭知的年齡和智商
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

我想快D知佢之後會捉到D咩精靈

大家是否忘記他說了一話
很久沒去旅行了~

引用:
原帖由 愛麗斯公主 於 2010-9-27 16:03 發表
大家是否忘記他說了一話
很久沒去旅行了~

上次去了南Y島
今次去邊好呢?
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

話說很久沒去旅行還身高矮了..
我還期待小智在DP後變更好..
第1-2集我失望了

引用:
原帖由 BestWishes 於 2010-9-25 16:47 發表
其實雷龍點解要電比卡超?
唔通就係比卡超D電引佢電比卡超咁簡單?
可能比卡超覺得自己打左咁多代,level已經去到可以超越神級的層次

引用:
原帖由 BestWishes 於 2010-9-25 16:47 發表
其實雷龍點解要電比卡超?
唔通就係比卡超D電引佢電比卡超咁簡單?
傳說夢境特性
避雷針

另,OP好神
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

我之前係跳左OP 而家個OP都幾得意,每遇一隻就揭番個黑影出黎
team rocket 勁左好多,但係個多幾集相信都係打回原形嫁啦

好強調未見過既pm呢6個字
未出現過既pm係op都係出剪影

但小智都一貫佢既作風..收一開始有既雀

發新話題