發新話題

寵物小精靈BW

小智第三次"執"到人地唔要ge火主
小火龍,火猴,e家到隻豬

引用:
原帖由 nagi 於 2010-10-16 22:30 發表
小智第三次"執"到人地唔要ge火主
小火龍,火猴,e家到隻豬
可能今次隻火主實在太唔受歡迎,所以逼住又要用多次舊橋

第6集的感想
1) 果然是無敵ホタチ,我也想我的ミジュマル也可以這樣
2) ムジャーナ,你永遠睡著也可以,請不要開眼
3) タブンネ < 多分ねぇー
4) 嚴重認為官方要サトシxアイリス
※目前打算重組一次隊伍

ムウマ♂ 臆病
30-4-[18-19]-30-30-30 格68     30-[6-7]-24-30-30-30 格67
[26-27]-[18-19]-[18-19]-30-30-30 格70     [20-21]-[18-19]-30-30-30-30 格69

アーケン♂陽気
31-31-21-18-24-31     31-31-12-[3-5]-18-31

究竟係唔係重設嫁-.-" ?
小智冇哂常識(精靈球、喬伊),仲低左智商。(雖然我也知道這是為了方便咪睇過既新仔……)
但係真係令人好難接受……

引用:
原帖由 lthchung 於 2010-10-22 19:23 發表
小智冇哂常識(精靈球、喬伊),仲低左智商。(雖然我也知道這是為了方便咪睇過既新仔……)
但係佢重設得黎...比卡超又識得用高壓電...
其實我到現在都唔係好明

第6集...頭5分鐘已
個貝殼無敵
但個玻璃仲無敵.咁都打吾爆

看完第7集預告 小智要抓草主耶
那不是跟第一,二代一樣 御三家都到手了
大家要不賭賭看 那一隻能到第三階段
(個人是想三隻都能進化到最終 之後拿下聯盟冠軍!?

我不太想3主進化,那一隻進化也很怪~
跟第一/二代推算,剩下的第6隻應該是蟲系~
關東的巴他蝶跟關西的剋拉~
差不多每次也捉不到多於10隻~

引用:
原帖由 lthchung 於 2010-10-22 19:23 發表
+1
有咩可能第一集捉野都比愛麗絲笑.(勁冇面)
BEST WISHES

引用:
原帖由 神獸_哇 於 2010-10-24 14:44 發表
第6集...頭5分鐘已
個貝殼無敵
但個玻璃仲無敵.咁都打吾爆
玻璃唔爆只能證明龜波氣功...ar,唔係,係陽光烈焰才對~就證明陽光烈焰係光速系招式.不太強的光照落玻璃應該唔會爆~
那貝殼令我想起高達.... 當初仲以為完場時水主會學神盾把貝殼拋出,再用噴水撃中貝殼反彈落草猴~

引用:
原帖由 愛麗斯公主 於 2010-10-27 01:53 發表

玻璃唔爆只能證明龜波氣功...ar,唔係,係陽光烈焰才對~就證明陽光烈焰係光速系招式.不太強的光照落玻璃應該唔會爆~
那貝殼令我想起高達.... 當初仲以為完場時水主會學神盾把貝殼拋出,再用噴水撃中貝殼反彈落草猴~ ...
光射落玻璃會穿過/反射
不會打碎玻璃
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
第一眼我真係睇唔出佢係喬伊....女大十八變?

引用:
原帖由 smallbilly 於 2010-10-28 17:27 發表

第一眼我真係睇唔出佢係喬伊....女大十八變?
地區差異

bw7,小智用了3個精靈球總算把草主收入~
捉到的理由竟是隻雀跟草主是同性別~
話說今集team rocket出場時間還真少~

看完第8集,見到第9集預告.似乎女主身上真係有d進化pm.難道gym8真係

引用:
原帖由 愛麗斯公主 於 2010-10-28 22:43 發表
bw7,小智用了3個精靈球總算把草主收入~
捉到的理由竟是隻雀跟草主是同性別~
話說今集team rocket出場時間還真少~

看完第8集,見到第9集預告.似乎女主身上真係有d進化pm.難道gym8真係 ...
bw9 頭先睇完,
[劇透注意]
笑到死咁濟--原來女主隻龍仔咁廢都有既?
不過, 點解佢第2隻pm唔聽話呢? 館主要加油 /0\

引用:
原帖由 Lavandula 於 2010-11-11 22:12 發表

bw9 頭先睇完,
[劇透注意]
笑到死咁濟--原來女主隻龍仔咁廢都有既?
不過, 點解佢第2隻pm唔聽話呢? 館主要加油 /0\
X唔聽話
Oニートモード
其實隻牙龍都好強的,可以識有200威力的りゅうのじばく
================================================
草猴的ソーラービーム真強(笑)
\NO!/
(猴)~〇

bw10就係宿命對決
3vs3
宿命的草主跟雀已進化
草主進化又番比卡打,呢d係叫做報仇嗎~?
而小智用番草主跟(只拿來找東東,無經驗的雀)

小智vs比卡超的感想:バカなの?死ぬの?

黃肥鼠主角位版水主搶晒
隻野表演慾會唔會強左d呢?
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

bw10 開始知點解team rocket係點解~
是他們3位第一次用嗎? team rocket必備的~
水主跟火主太......給一招便倒下了~
小智雖有舊版精靈的記憶.但其實曾捉過的舊版精靈是否還存在~?
草主3招草招
bw似乎已脫離game了~ (葉子風暴使用後會下跌特攻;伏特攻擊撃中對象時自身扣hp...)
好像消失了.....連特性都像是沒有了'.'

發新話題