發新話題

[官方活動] [完]POKEMON CARD GAME 7月份POP賽

正確地點:香港城市大學多用途活動室d

引用:
原帖由 Knuckle 於 2009-7-4 11:47 發表
正確地點:香港城市大學多用途活動室d
終於唔洗咁迫
2011世界大會努力!

pop響邊度報名,點寫pop id
聯賽deck list 寫響邊﹖日文係咪照玩得

POP ID 申請方法:
http://hkpokemona.org/forum2/vie ... &extra=page%3D1

pop響邊度報名?
上次 6月 POP 賽係即場報名

日文係咪照玩得?
1. 只限英文出左的 set, 即係日文的 dpt3 同 dpt4 唔用得
2. 由 09 年 9 月 1 日開始, 香港的 POP 賽只可以用英文卡

咁係咪要番譯做英文﹖

引用:
原帖由 shay-jim-mi-n 於 2009-7-4 17:44 發表
咁係咪要番譯做英文﹖
你的意思是用日文版卡需要加英文翻譯?

6 月份 POP 我用日版 Rare Candy 都無加英文翻譯.

唔洗整翻譯文件

唔該哂﹗

仲想問係咪一定要有id?
申請好煩,又唔知郵政code要填咩...

引用:
原帖由 shay-jim-mi-n 於 2009-7-4 20:19 發表
唔該哂﹗

好似係填852

引用:
原帖由 shay-jim-mi-n 於 2009-7-4 20:19 發表
唔該哂﹗

POP正式比賽就一定要POP ID,但係pma搞嘅比賽就可以唔駛
郵政code打852得架喇
其實你可以去到先填form申請POP ID嘅 (冇記錯嘅話
不過好似會好麻煩

咁...county係咩黎架...

係county,響country嗰行上面

county 郡

打 N/A 落去吧

好像要打十八區+香港/九龍/新界的啦 (是好像
當然是用英文打的

香港城市大學多用途活動室d
<<<<<好彩見到
如果唔係會去左Y4701

新deck已完成XP
不過應該唔夠人揪

日文應該不用translation個可﹖﹖﹖響邊度有translation﹖響pokebeach度見到都係得啲卡樣,冇得copy..

唉我舊deck d great ball仲係舊卡比我打住先得唔得?
(d cello network仲未換)

引用:
原帖由 shay-jim-mi-n 於 2009-7-11 11:36 發表
日文應該不用translation個可﹖﹖﹖響邊度有translation﹖響pokebeach度見到都係得啲卡樣,冇得copy..
唔需要翻譯文件

如果唔參加pop
去到有冇得同人打deck架

引用:
原帖由 m4a1sp 於 2009-7-16 13:29 發表
如果唔參加pop
去到有冇得同人打deck架
可以

發新話題