111 123456
發新話題

HKPMA 夏季聯賽2009[相關消息容後公佈]

HKPMA 夏季聯賽2009[相關消息容後公佈]

------------ Pokemon 電玩 夏季聯賽 --------------

日期:2009年7月26日(星期日)
時間:12:00~19:00
地點:城市大學教學樓Y5-102
參賽收費:$5
比賽賽規:參照NDS對戰規則 - HKPMA聚會比賽專用修訂版ver.1.01

比賽流程:
12:30             截止報名
12:45-15:30 初賽
15:30-16:00 小休
16:00-18:00 複賽
18:00- (?)     決賽

初賽:小組循環制 參加者最多以6隻精靈進行 1v1 對戰. 總共8名選手出線

複賽:8名出線者重新抽選進行淘汰賽. 參加者最多以6隻精靈進行 2v2 對戰
            最後勝出的2名選手將進行決賽

決賽:最多6隻精靈 進行2v2對戰.比賽將以wii pbr 進行實況對戰

NDS 夏聯獎品,保證人人有份 永不落空:

備註:- 只接受使用正版遊戲匣帶參加
            - 比賽流程會視乎情況而有所調動,請留意工作人員指示

------------ POKEMON CARD GAME 夏季聯賽 ------------

日期:2009年7月26日(星期日)
活動:Pokemon Card Game 夏季聯賽 2009
地點:香港城市大學 多用途活動室 D 室 (飯堂旁邊)
報名時間:10:30~11:30
比賽時間:12:00~19:00
參賽收費:$10
比賽賽制:初賽分組單循環(一回合制),決賽8強淘汰制(三回兩勝制)
比賽規則:Modified - Constructed(60張卡組,個人單打),日規(可使用系列:dp1~dpt4)
參加獎賞:冠軍~八強均設獎賞,所有參加者另有擴充包抽獎
活動詳情:
時間            內容
1000           比賽場地開放
1030-1130 開始接受報名
1130           比賽報名截止
1200-1500 初賽 分組賽
1500-1600 休息時間
1600-1900 決賽 淘汰制

*以上詳情以當天公佈為準
引用:
報名程序
現場報名(整個程序需於報名時間內完成)
1.比賽當天於報名時間內向工作人員索取咭組登記表
2.將已填好的咭組登記表、咭組交給工作人員檢查
3.完成

有用資料:
1.咭組登記表(請盡量預先列印及填寫)

注意事項:
1.本次比賽為HKPMA活動,參加者不需使用pop id,但需使用真實姓名
2.本比賽不需要為自己卡組另備翻譯文件
3.請小心保管個人財物,貴重物品應該跟身看管,主辦單位不會對入場人士任何財物損失/損壞/賠償負責
*免費參觀,歡迎各位前來觀賞,視情況而定將另設自由對戰區
*特別鳴謝PCG香港代理JFL TRADING提供獎品贊助
---------------------------------------------------------------------------------------------------

獎品:冠軍好似會有好多包卡! ...
有種就半盒

好多包都無用架....

正如開21包LA入面一條黃魚都無,booster數量其實只係數字遊戲而已

引用:
原帖由 Tamakochi 於 2009-6-29 01:11 發表
好多包都無用架....

正如開21包LA入面一條黃魚都無,booster數量其實只係數字遊戲而已
一包...wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

引用:
原帖由 Nazrin 於 2009-6-29 01:26 發表

一包...wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
討厭的說

我係rr分別抽左10-20包,有4隻電鬼,2張電鬼sporrter
=.=

久遺的夏聯,
是我第一次入8強的夏聯
還記得參賽者好像是要$10的,
金融海嘯後減價
灌水的閃到一邊去吧!

引用:
原帖由 rozuueru 於 2009-6-29 10:54 發表
久遺的夏聯,
是我第一次入8強的夏聯
金融海嘯後減價
是因為卡賽方面有資助,low down左成本才會這樣特價吧~~(估計~)

引用:
原帖由 rozuueru 於 2009-6-29 10:54 發表
久遺的夏聯,
是我第一次入8強的夏聯
金融海嘯後減價
曾幾何時我頭幾次玩嘅聯賽嘅參賽費係廿蚊啊…

引用:
原帖由 古月 於 2009-6-29 01:05 AM 發表
獎品:冠軍好似會有好多包卡! ...
有種就半盒
曾幾何時冠軍有一盒booster..肥上瘦下呢d野唔係得政府識既
係肯既大家出句聲就得 XD
你還是回火星吧!

要在夏聯前收齊d card
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

引用:
原帖由 Fireze 於 2009-6-29 16:18 發表

曾幾何時冠軍有一盒booster..肥上瘦下呢d野唔係得政府識既
係肯既大家出句聲就得 XD
好!冠軍一盒賞他一盒DP1

係咪唔分年齡

引用:
原帖由 nagi 於 2009-6-29 22:51 發表
係咪唔分年齡
聯賽一向都唔分架啦
有我向到更加 w

引用:
原帖由 timothy 於 2009-6-29 23:02 發表

聯賽一向都唔分架啦
有我向到更加 w
你呢個senior ge master....

引用:
原帖由 Nazrin 於 29/6/2009 15:12 發表

曾幾何時我頭幾次玩嘅聯賽嘅參賽費係廿蚊啊…
說起來好像有這樣的事發生過
灌水的閃到一邊去吧!

夏季聯賽唔分組?

引用:
原帖由 wing@謙 於 2009-6-30 11:17 AM 發表
夏季聯賽唔分組?
一定分..
所有人分開n組對戰..應該唔分年齡姐
你還是回火星吧!

PXKX又要諗到頭爆點打(我)副gaburen了

記錄:50-16768-66308

引用:
原帖由 阿鄭 於 2009-6-30 16:09 發表
PXKX又要諗到頭爆點打(我)副gapuren了
gapuren係咩

111 123456
發新話題