發新話題

PGL使用教學【13/6小更新,新的音樂會配布中】

本主題由 elvis 於 2011-6-3 00:14 設置高亮
引用:
原帖由 loch 於 2011-5-27 13:43 發表

你......會check幾多人嘅田?
不過有時我check4,5個都已經有幾格...
まぁ,星期三維修完後兩三個鐘上綫嘅話
有不少嘅人會有成塊田畀你淋w

Uh....其實你係可以喺呢度叫....
http://img.photobucket.com/albums/v260/loc ...
>10
連夢友都沒有田給我淋
的確星期三是有過20塊田可以淋,但是只限那日sad

謝謝提醒^_^

黑版FC
#&%%&$&,PGL用來種果算,直至換腦- -
↖偶最愛的女角>///<

AOE3自製劇情第一彈http://www.sendspace.com/file/whe8m1
第二彈準備製作

第2日只係有蚊香娃女...

連一隻伊貝男都唔俾我!!!

咁我為有要左隻男既圖圖犬...嗚...

反而道具就一大堆,09果汁到6粒 ,60 80水 ,牛奶 ,雷/火之 石 ,升級糖,朱古力...
大丈夫だチ
其實怒啤緊你

琴日用返真身玩第一隻就係那高速星星的女伊貝..之後仲捉到女圖圖犬蓑衣蟲....當然要伊貝先
(我只集中玩1版..有排捉= =)
估唔到今日竟然遇咁少圖圖犬(得男)...超多蓑衣蟲= =
只好先收下女蓑衣蟲好了
琴日升級糖有2粒....今日朱古力一大堆=.=
(順便在此同elvis揮手~我來了

引用:
原帖由 未來狂想曲 於 2011-5-27 22:53 發表
>10
連夢友都沒有田給我淋
的確星期三是有過20塊田可以淋,但是只限那日sad

謝謝提醒^_^
高確率每日最少有5格畀我淋...
基本上夢友3-4個 + 每日隨機走黎嘅4-9個
真係咁唔好彩嗰日冇嘅又想用晒quota叫醒隻嘢嘅話
咪一路用人地個ゆめともマップ搵出去囉

引用:
原帖由 loch 於 2011-5-28 13:00 發表

高確率每日最少有5格畀我淋...
基本上夢友3-4個 + 每日隨機走黎嘅4-9個
真係咁唔好彩嗰日冇嘅又想用晒quota叫醒隻嘢嘅話
咪一路用人地個ゆめともマップ搵出去囉 ...
貌似登入時間不夠早/遲?

黑版FC

AOE3自製劇情第一彈http://www.sendspace.com/file/whe8m1
第二彈準備製作

玩cafe最令人火大既知唔知係咩?
你試下傳緊大水既時候彈舊1小時通知訊息黎你就知
Q!!!

罕有道具真罕有
深圳電腦就係順

引用:
原帖由 未來狂想曲 於 2011-5-28 13:20 發表

貌似登入時間不夠早/遲?

另外:低於5000點(?)的玩家
cafe game clear一次有得加30點?
時間的確會影響到呢。
雖然已經國際化咗基本上幾時都應該有不同時區嘅人在線...

其實對於過咗3萬點嘅我黎講有冇水淋都冇所謂(esc

引用:
原帖由 loch 於 2011-5-29 12:04 發表

時間的確會影響到呢。
雖然已經國際化咗基本上幾時都應該有不同時區嘅人在線...

其實對於過咗3萬點嘅我黎講有冇水淋都冇所謂(esc
本身過左1萬都冇咩問題xD
只係原設2萬先開晒關卡就爆2萬
不過都可以hea住升到2萬

黑版FC

第二彈準備製作

自從發覺到咗3萬之後冇正式玩PDW
4個月每晚玩(仲要玩兩個版)同樣嘅遊戲真係悶到趴係度wwww

好啦,今日嘅統計資料

夢友(4個) - 2格
客人(5個) - (5+4)格

夢友(4個) - 3格
客人(14個) - (12+2+2)格
作客(11個) - 1格
第一次一日用晒20次quotawwwwwwww

另外,唔好問點解兩版客人人數差咁多。我都想知.........

咦?維修後唔可以交換自己已經有嘅道具!?
嘛...某程度上都好嘅...起碼唔會咁容易俾人亂換嘢。
問題係連自己唔係好夠嘅道具都冇得換,一定要自己儲......

引用:
原帖由 loch 於 2011-5-31 13:42 發表
咦?維修後唔可以交換自己已經有嘅道具!?
嘛...某程度上都好嘅...起碼唔會咁容易俾人亂換嘢。
問題係連自己唔係好夠嘅道具都冇得換,一定要自己儲...... ...
啥道具要儲?

題外:女pm太難遇了吧- -今日白版一隻都遇不到
唉,電腦頹廢,玩flash game已經lag到不行..所以玩得辛苦,如果到頭得來的是♂真的很............
黑版FC

第二彈準備製作

例子:
終於搵到有人(假設有4個)有我冇嘅半減實。
新系統下,我只可以交換一粒。

半減實嘅結實時間爲4.5日
設1個月爲27日,即6個周期
(唔計維修,上綫誤差等)

舊系統
換晒4粒,然後同時間種
1個周期後嘅收成:4x5 = 20
2個周期後嘅收成:8+(12x5) = 68
3個周期後嘅收成:56+(12x5) = 116
...
...
1個月後我最多可以擁有260粒果實

新系統
1個周期後嘅收成:1x5 = 5
2個周期後嘅收成:5x5 = 25
3個周期後嘅收成:13+(12x5) = 73
...
...
1個月後我最多只可以擁有217粒果實

平時亦好少12格種晒同一隻果,
所以説,想快速增值一隻果會慢了。

你可以種左之後再換

不過半減果儲多有啥用..我儲10個傳回ds後就算
最重要是種其他果換家

樓上很對,不過那人需要是夢友
黑版FC

第二彈準備製作

引用:
原帖由 昇爺 於 2011-5-31 15:27 發表
你可以種左之後再換
麻煩嘛,要記住去番邊個嗰度(esc
不過最重要嘅係好多時唔係有得即時種落田。
引用:
原帖由 未來狂想曲 於 2011-5-31 15:31 發表
不過半減果儲多有啥用..我儲10個傳回ds後就算
最重要是種其他果換家
我反而冇諗過換屋換家具。
除非期間限定如果唔係唔諗住換。感覺上簡直係嘥果實(esc
PDW成爲唯一嘅可靠果實來源所以基本上所有嘢都傳返DS度用。

琴日成功回到PDW
連伊貝女都拿了
不過...D夢友呢?

引用:
原帖由 小離子 於 2011-5-31 18:58 發表
琴日成功回到PDW
連伊貝女都拿了
不過...D夢友呢?
要再add...profile全user開就可以加夢友
引用:
原帖由 loch 於 2011-5-31 18:47 發表

PDW成爲唯一嘅可靠果實來源所以基本上所有嘢都傳返DS ...
+1
黑版FC

第二彈準備製作

啱啱玩完兩個版。
暫時最好成績爲38000分,要再突破有多少難度。
運氣要素意外地重,而且唔係好睇得通個搖晃同玩家行動嘅關係。
恭喜タマゲタケ成爲繼ホエルオー之後因爲PDW而被我憎恨嘅寵。

其實一直都唔明點解我部機connect 唔到 Wi-Fi...
Wi-Fi 唔等於wireless 架?
係咪要買d咩特別野先用得? (例如手指之類)
O_O 卸妝前............
。_。卸妝後

發新話題