發新話題

【介紹】夢世界一天遊,大家看過夢世界了嗎?[更新ver3]

本主題由 pikapika 於 2010-11-9 15:22 提升
引用:
原帖由 暴走乂志哥 於 2010-10-13 22:14 發表
是否一定要有wifi先入到夢世界?
用wifi放隻pm上網(夢世界)
之後係電腦果度玩
厨と廚はどっち?
どっちも大丈夫だ問題ない

我同步左之後
NDS就冇問我邊隻寵訓覺,只出以下圖

而電腦就出

Why??

引用:
原帖由 celebi 於 2010-10-13 22:55 發表
我同步左之後
NDS就冇問我邊隻寵訓覺,只出以下圖
(略)
你大概是24小時之內讓精靈睡過覺吧
※目前打算重組一次隊伍

ムウマ♂ 臆病 30-4-[18-19]-30-30-30 格68
ムウマ♂ 臆病 30-[6-7]-24-30-30-30 格67
ムウマ♂ 臆病 [26-27]-[18-19]-[18-19]-30-30-30 格70
ムウマ♂ 臆病 [20-21]-[18-19]-30-30-30-30 格69

引用:
原帖由 混沌影子 於 2010-10-13 22:56 發表

你大概是24小時之內讓精靈睡過覺吧
沒有啊,一開始同步就係咁

一開始的說明是說夢世界同NDS一天只能同步一次
關機時會說遊玩時間 xx 分, 下一次要等 xx 分~(大概~~~)
也就是在 dw 的時間愈長, 等的時間也愈長~~

引用:
原帖由 il57 於 2010-10-13 23:12 發表
關機時會說遊玩時間 xx 分, 下一次要等 xx 分~(大概~~~)
可惜現在的夢世界每天只能一小時的說~~
先讀能力強化中
しんりゃく!しんりゃく!しんりゃく!
イカ娘!チュウ☆~!

引用:
原帖由 il57 於 2010-10-13 23:12 發表
並非如此
24小時是由你開始玩時開始計算
不論你玩多久
下次可以玩的時間也是你上一次開始玩的時間的24小時後

例子
開始時間:10月13日,10時03分 (系統記錄時間)
結束時間:10月13日,10時47分 (直接無視)
下次可以玩的時間:10月14日,10時03分
※目前打算重組一次隊伍

ムウマ♂ 臆病 30-4-[18-19]-30-30-30 格68
ムウマ♂ 臆病 30-[6-7]-24-30-30-30 格67
ムウマ♂ 臆病 [26-27]-[18-19]-[18-19]-30-30-30 格70
ムウマ♂ 臆病 [20-21]-[18-19]-30-30-30-30 格69

但我從來冇俾過任何一隻寵訓覺wor,何來等呀??

我係夢世界拎到隻野,  但係告示版見到隻野係紅色釘,點樣將佢變做藍色釘?

今日遇見的都係男性/_\...最後揀左隻羊咩利...
PS有人有夢特性既奇異種子同我換小火龍嗎"?..(因為男仔冇得生蛋..但真係好想要奇異種子 )

我想問

係點解呀?
因為我禁個個制佢都係彈E句出黎,連禁都係
係唔係我漏左D野冇做呀??

引用:
原帖由 celebi 於 2010-10-13 23:51 發表
我想問

係點解呀?
係唔係我漏左D野冇做呀?? ...
你應該係未登入...或者未登記友好會帳號""?

引用:
原帖由 JKM 於 2010-10-13 19:53 發表
個架放果實,唔知係咪會有人走過尼交換嫁呢?不過冇fc人地點過尼? 又要等新發現?
其實呢個唔一定關FC事。
PDW好似都有佢自己嘅friend list系統。

引用:
原帖由 celebi 於 2010-10-13 23:51 發表
我想問

係點解呀?
係唔係我漏左D野冇做呀?? ...
你還沒讓精靈入睡
先讀能力強化中
イカ娘!チュウ☆~!

樓主有愛,加分鼓勵
不過仍有些錯誤就是了
[反白]人氣比置頂帖還高XD[/反白]

簡單來說是不能同步,一般理由是今天已經讓精靈睡過一次
不排除其它情況導致,但基本上相信不會是bug
概括來說,現在出現的問題是不知甚麼原因無法同步,而PDW就因為沒pm而無法進入

引用:
原帖由 愛麗斯公主 於 2010-10-13 20:29 發表
拿了隻貓貓去,只見到袋獸跟小哥達
最後要了袋獸
特性:不會膽怯
性格:+d-sp
hp:0-9
a:10-19
d:20-29
sa:10-19
sd:0-9
sp:10-19
我拿了沙基拉進去 結果最得到了傲骨燕1隻=,=
特性是膽量 囧rz

引用:
原帖由 elvis 於 2010-10-14 00:14 發表
樓主有愛,加分鼓勵
不過仍有些錯誤就是了
[反白]人氣比置頂帖還高XD[/反白]

簡單來說是不能同步,一般理由是今天已經讓精靈睡過一次
不排除其它情況導致,但基本上相信不會是bug
概括來說,現在出現的問題是不知甚麼原 ...
嫉妒了嗎~~~~
因為那個在一堆色彩鮮豔的固頂主題當中,
以不起眼的灰色作為標題顏色是一大敗筆
另外相信對新手來說,
相比起PGL這個陌生的英文簡稱,
應該會對發賣前就一直強調的關鍵字眼[夢世界]更加感興趣
先讀能力強化中
イカ娘!チュウ☆~!

我可是放了哈古龍去睡可是一隻龍pm也越不到=3=
最後帶走了蛋蛋

9月18號種了2粒果收成10粒

引用:
原帖由 kdmc 於 2010-10-14 01:18 發表

嫉妒了嗎~~~~
因為那個在一堆色彩鮮豔的固頂主題當中,
以不起眼的灰色作為標題顏色是一大敗筆
另外相信對新手來說,
相比起PGL這個陌生的英文簡稱,
應該會對發賣前就一直強調的關鍵字眼[夢世界]更加感興趣 ...
有見地
就正如那個一直響BW區浮浮沉沉既●○風x錄一樣唔知點解有謎樣既人氣...
㌔㍉コン?
ょぅι”ょ!ょぅι”ょ!

我在夢世界捉的行路草 為什麼沒有傳回nds?
當我叫醒進入夢世界的精靈 牠有回到nds的電腦去
skin也可以改到了
只是釘住藍釘的行路草沒在nds出現
ps.我有在夢世界有按關機的..
(自行解決了 )

發新話題
最近訪問的版塊