發新話題

【介紹】夢世界一天遊,大家看過夢世界了嗎?[更新ver3]

本主題由 pikapika 於 2010-11-9 15:22 提升

早起的向日葵 … 沒啥用

想問下夢世界是不是抓了一隻PM後不叫醒PM傳到BW就再入不了森林?
我好不容易找到wifi點讓PM睡了最近那wifi點消失了

= =? 不是讓pm睡著 然後夢世界傳pm 再去highlink捉pm 再叫醒pm的嗎= =?

引用:
原帖由 lok44 於 2010-10-17 07:36 發表
= =? 不是讓pm睡著 然後夢世界傳pm 再去highlink捉pm 再叫醒pm的嗎= =?
正確次序:睡-->夢世界找pm-->叫醒-->high link的森林捉pm
最近寫作重視~連RANGER3也先不玩~
我的自作pm小說~
自己也變成新手繪師了(誤)

雪糕遊戲心得
不是單是堆得高就會高分, 蜜蜂出紅心的次數和雪糕球數量的比例也會影響最後的得分培率
蜜蜂出紅心的方法是把雪糕球滾到和右邊藍色的範例差不多大小
另外, 較下層的雪糕球建議用容易挖(上方星星較多)的口味
較上層的雪糕球建議用黏性較高(下方星星較多)的口味
另外絕對不要貪方便選藍橙當材料, 這樣三個口味的雪糕黏性和易挖程度都會很爛
http://hk.myblog.yahoo.com/burning-toys<<網上玩具商店,歡迎查閱
我只是路過的熱血笨蛋,給我記好了!

我有母的114 115 216 但不太清楚216的夢特性功能是啥 有人能幫我解釋一下嗎(我日文不好)~thx

引用:
原帖由 ☆X☆ 於 2010-10-17 16:36 發表
我有母的114 115 216 但不太清楚216的夢特性功能是啥 有人能幫我解釋一下嗎(我日文不好)~thx
216 採蜜
217 緊張感

回樓上的 不小心打錯了 是261才對 抱歉能請你重新解釋嗎

吼鯨王遊戲心得(by 7萬多分的串燒)
基本上是以non-miss來維持高倍率和拿bonus
一般來說,先讓pm停留在水柱上再對準是十分重要的
偏向兩邊的汽球如果用不一樣的pm在旁邊貼著上去,可有效地增加倍率(很作弊的程度)
破壞了的氣球數是會影響分數加成,這可要注意
要在不破壞氣球以提升倍率和破壞氣球之間有平衡

一般來說,有50000以上的話招式都會不錯
個人7萬多次是水砲溜溜糖球
最近寫作重視~連RANGER3也先不玩~
我的自作pm小說~
自己也變成新手繪師了(誤)

引用:
原帖由 大晴天 於 2010-10-15 21:52 發表

入到夢世界入唔到夢之島

之前狂上載唔倒d寵,上倒之後又去唔倒夢島
PDW真係多災多難

我想問問..做咩我連續2日訓左隻小精靈.
上到夢世界都不見他的...(明明之前冇問題

小弟抽到隻 食草驚角鹿

但係有特性交易

(即刻想練隻水地系)
人生需要一點紅-達溢

大發現

原來可以無限reload
一日未進入世界樹
一日可以reload
reload後重新計算10步
對遇唔到想要pm的人來說是神技
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2010-10-18 17:48 發表
大發現

一日未進入世界樹
一日可以reload
注意已'捕捉'的pm達到一定數量就不會再遇

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2010-10-18 17:48 發表
大發現

一日未進入世界樹
一日可以reload
怎樣reload?

引用:
大發現

一日未進入世界樹
一日可以reload
應該係一日未拎pm都可以無限reload

引用:
大發現

一日未進入世界樹
一日可以reload
我本來仲想講句「WoW!」
唔好意思呀大佬,就算你去到夢樹唔比野佢你都可以走,
但reload多次都係有機會因為到上限而再見唔到任何野,
更加重要既係你走左之後果d pm係唔會消失
所以要講效率一定係不斷來回刷到上限,而唔係因為唔滿意先至走

如果你真係咁鬼不滿既請比隻野醒,不過邊有人真係打算咁蝕

引用:
原帖由 elvis 於 2010-10-18 20:36 發表
如果你真係咁鬼不滿既請比隻野醒,不過邊有人真係打算咁蝕
我.......
今日一隻心水都搵唔到閂機算數
係咪話只能傳50隻夢寵?所以唔想亂揀.....

引用:
原帖由 elvis 於 2010-10-18 20:36 發表

我本來仲想講句「WoW!」
唔好意思呀大佬,就算你去到夢樹唔比野佢你都可以走
但reload多次都係有機會因為到上限而再見唔到任何野,
更加重要既係你走左之後果d pm係唔會消失
所以要講效率一定係不斷來回刷到上限,而唔係 ...
我就是這個意思

來回行仲有精靈?
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

引用:
原帖由 loch 於 2010-10-18 22:35 發表

我.......
今日一隻心水都搵唔到閂機算數
係咪話只能傳50隻夢寵?所以唔想亂揀.....
係咩!?只能有50隻,我唔知0既
死啦,我已經去左5隻喇

發新話題
最近訪問的版塊