39 12
發新話題

老師老師~甚麼叫做買過火啊~?

本主題由 pikapika 於 2010-11-9 15:23 提升
引用:
原帖由 celluloid 於 2010-11-2 19:31 發表

四季彩の星啊…嗯…

下星期我拿回在友人手上的實物時才影相好了wwwwwwwwwww

嗯…

嗯……

老師,我還未覺得我買過火啊。

這算哪門子的「買過火」呀?

這才叫「買得太過火」.........

/ 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \ / 菊草 \

/    泥馬: 俺有後宮三千!     \

看著這堆東西,感到很熱w

/ 媽媽在哪? \  / 媽媽在哪? \  / 媽媽在哪? \  / 媽媽在哪? \  / 媽媽在哪? \

再來是究極大合照www

之後是問題是...我今晚睡哪.....?

引用:
原帖由 celluloid 於 2010-11-8 23:54 發表
嗯…
嗯……
老師,我還未覺得我買過火啊。 ...
忍耐啊我...要忍耐啊
引用:
原帖由 pikapika 於 2010-11-9 01:02 發表
這算哪門子的「買過火」呀?
負wwwwwwけwwwwwwたwwwwww

我冇乜買公仔/figure嘅第二個原因就係因爲冇位擺wwwww
以前有一堆細嘅,唔記得擺咗去邊.....

引用:
原帖由 loch 於 2010-11-9 01:49 發表

忍耐啊我...要忍耐啊
請努力。

說來ゆうゆ,怎麼深海少女用你畫的圖但白の季節不是啊…

引用:
原帖由 celluloid 於 2010-11-9 02:10 發表
說來ゆうゆ,怎麼深海少女用你畫的圖但白の季節不是啊…
畫風太唔同好違和...

やっちゃった~☆

嗯...ロミシン因爲重有貨嘅關係所以唔買住w
反而頭先去睇佢Amazon嗰頁時見到呢個關連商品:
悪ノ王国~Evils Kingdom~/ mothy_悪ノP feat.鏡音リン、鏡音レン
咦......?

話説頭先喺大學個mega sale度見到有啲咁嘢買:

仲有本BRS同妖々夢。
我好想知道呢間嘢究竟係唔係搶Pixiv啲圖定係日本有一本咁嘅嘢...
是關直接打title去搜尋嘅話我搵唔到日文版。

引用:
原帖由 loch 於 2010-11-24 19:09 發表
嗯...ロミシン因爲重有貨嘅關係所以唔買住w
反而頭先去睇佢Amazon嗰頁時見到呢個關連商品:
悪ノ王国~Evils Kingdom~/ mothy_悪ノP feat.鏡音リン、鏡音レン
咦......?
這碟早在ロミシン有消息前就公布了吧...

引用:
原帖由 celluloid 於 2010-11-24 19:27 發表

上次在現時點那一家有V家CD/同人物品賣的店舖除了這CD,還見到有mothy的小說
很後悔沒有買
我的自作pm小說~
小說更新@4/4(館主特別篇始動)

引用:
原帖由 celluloid 於 2010-11-24 19:27 發表

我跟新碟資訊唔係咁密架咋...

話説早兩日又訂多咗兩隻同人CD

引用:
原帖由 loch 於 2010-11-24 19:59 發表

我跟新碟資訊唔係咁密架咋...

話説早兩日又訂多咗兩隻同人CD
死亡フラグww
我的自作pm小說~
小說更新@4/4(館主特別篇始動)

兩隻姐兩隻姐......
盡可能今年唔會再有大order
不過可能加加下就會發覺訂咗好多

引用:
原帖由 loch 於 24/11/2010 20:34 發表
兩隻姐兩隻姐......
盡可能今年唔會再有大order
不過可能加加下就會發覺訂咗好多
lochさん安らかに
灌水的閃到一邊去吧!

入貨了。6隻CD加一本細畫集wwwww
引用:
原帖由 loch 於 2010-11-1 16:55 發表
下回預告:けいおん!!劇中歌集 放課後ティータイムII(初回限定盤)開盒
所以影多咗幾張相w
豪華的盒子

話説....我屋企冇播錄音帶嘅機wwwwwwwww

塗鴉(?)

兩種歌詞本子

下會預告:???(唔知會有啲咩wwwwwwww)
題外話:點解要喺呢個時候辦RG啊啊啊--------------

好啦。本來唔想犯規推post連帖但係又唔想開過個新topic...
RG後已經想更新但係一路冇人回唔想連帖。
所以請見諒。唔得嘅話我會開新topic。

首先貼的當然係RG嘅戰利品www

洗費: ~800HKD(扒
繼續大量東方wwwww
仲有大家嘅嫁:伊貝一族!
話説我第一次係香港嘅event度買CD呢。
還有...其實今次都算叫自重的了...www
雖然800蚊都係超咗自己原本個budget一兩百蚊...

入正題,其實今次推post嘅重點唔係RG嘅戰利品而係....:
引用:
Detailed International Mail search result
The item number searched is CD--------JP
(Parcel).

Jan 20
12:09         Departure from inward office of exchange                   KOWLOON D         HONG KONG

Inward Ordinary Parcel
Item Number: CD--------JP

Origin        Destination
Japan        Hong Kong

Date #        Location        Delivery Status
18-Jan-2011        Japan        Departed.
20-Jan-2011        Hong Kong        Arrived and is being processed.
20-Jan-2011        Hong Kong        In transit.
Oh Sh*beep*! 大鑊野就到!!!
之前講過,コミケ之後一定會有大規模入貨行動。
今次規模之大將遠超之前所有:
引用:
>>ただいま帰りましたwww
お帰りwwwww
何キロだった?www
>>9840gwww
.............ぶwwwwwwwwwwwwwwwww
コミケ会場からの直接発送並みの重さwwwwww
以下係訂單嘅節錄:
引用:
1.ヤフオク CD
イコルパトス
...
...
...
4.とらのあな静岡店 BOOK
CRADLE 深崎暮人画集 とらのあな特典付限定版
...
...
...
29.BOOK
BLACK★MAGIC SHOOTER
...
...
...
43.Amazon CD
TVアニメ「けいおん!!」オフィシャル バンドやろーよ!!~Let's Music3~ 放課後ティータイム編(バンドスコア付)
...
...
...
60.BOOK
アトリエ・オリエンタル (Atelier・Oriental)
..............冇錯!你冇睇錯!係60樣野!wwwwww
價錢當然係一個極爲嚴重嘅問題(我唔係好想講wwwww),
但係最大鑊嘅係,經過咗多次嘅入貨同event之後,
我屋企嘅儲物空間已經所餘無幾...........:

正確啲黎講應該係冇www
好啦........點算wwwwwwwwwwwwwwwwwwww
究竟今日執唔執得切呢wwwwwwwwwwww

經驗之談︰將CD同書本起塔式放置係白痴行為

引用:
原帖由 celluloid 於 2011-1-20 15:30 發表
經驗之談︰將CD同書本起塔式放置係白痴行為
真係有位嘅話都唔想咁擺

丟過來我家幫你儲wwwwww
灌水的閃到一邊去吧!

引用:
原帖由 rozuueru 於 2011-1-21 14:02 發表
丟過來我家幫你儲wwwwww
間屋裝修嘅時候就拜託你啦wwwww
================================================================
今午,貨物抵達。
郵差一早打過電話黎問會唔會係屋企。
平時嘅包裹佢係唔會咁問,
意味著盒野應該...好大...

兩點半過後,門鈴響起了。
我帶著興奮又不安,期待又絕望,百感交集嘅心情走落去開門。
.................
でけえええwwwww
老實講,10kg唔係真係好重。
但係要拎著佢行上一條緊緊夠闊俾佢過嘅樓梯就絕對係個挑戰www
而且知道裡面有啲乜所以仲要輕手輕腳。
幾經辛苦,終於抬到佢返入屋.........

マジでっけえええええええwwwwwwww
特登擺咗對拖鞋係側邊做對比。
雖然有心理準備個箱會好大,
但係呢個真係完全超乎想像了wwwwwww
當時心裏只諗:擺喺邊好....?
結果,執房行動第二日開始。
間屋唯一仲可以擺得入呢個大細嘅地方就只有我檯底。
只要拎開張幾年冇坐過嘅凳同箱可再用紙就得。
不過既然執開野,咁就唔争在好好咁執吓間房...
所以最後執咗兩個鐘,終於安置到個箱啦~~~

4點幾差唔多5點,雖然話唔會拆晒佢,
但係都檢查吓入面啲野啦。順便影相。
一打開個箱,

報紙報紙報紙報紙報紙報紙報紙報紙報紙報紙
.......................
揭開第一層報紙,

..........好似垃圾崗wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
拎起啲野睇吓,面層嘅係CD,最底嘅係畫集同同人誌。
另外,喺再上面幅相嘅下方可以見到兩張(其實相只係影到一張www)poster。
A2 size的。其中一個點解個箱咁大嘅原因。(其實點解唔打斜放wwwwwwwww)
好啦,見到堆野亂過戰場咁,梗係要執吓啦...
因爲冇位擺所以暫時冇諗著拆開。只好隔著層泡泡紙影相。

すごく今更だけど買いましたwwwwwwwww
個人黎講呢隻碟係JAM Project出過嘅album之中最好嗰隻,唔買唔得。

けいおん嘅兩本band score。仲差兩本,唔買著。
好多其他人儲OPED同キャラソングCD,我就儲band scorewwwwww

セブンスヘブンMAXION嘅CD。
聽過晒佢出嘅碟啲crossfade最鍾意呢隻。
神曲「雷獸」收錄碟,其他歌亦相當出色。
因爲早已賣斷貨嘅原因要係ヤフオク投。
搵到隻帯付き嘅實在太好彩了。

CRADLE 深崎暮人画集 とらのあな特典付限定版
於とらのあな静岡店購入。呢本係尾二嗰本wwwwwwwwwwww
好彩買到唔駛又係ヤフオク買益啲転売廚wwwwww
之前講嗰兩張A2 poster係跟呢本的。
至於深崎暮人係邊個....我相信呢個壇最少都會有兩個人識...?

(好似好多東方野但係其實有好多原創同人CD)
唔再多説明了。總之就係鍾意嘅circle嘅本子。
下面幅相最底仲有本pro畫師嘅畫集

暫時.....就係咁啦....
因爲實在太多野所以一開始已經冇諗住逐樣野影。
今年要繼續節食儲錢.....畢業唔搵工唔得啦...
仲有,快啲整過間房畀我多啲空位擺野啊啊啊啊-----

39 12
發新話題