23 12
發新話題

[交流]PMA寵物小精靈 黑/白版/PGL 精靈訓練員名冊

本主題由 celluloid 於 2010-11-10 22:41 置頂

[交流]PMA寵物小精靈 黑/白版/PGL 精靈訓練員名冊

寵物小精靈黑/白版推出近兩個月,相信大家都爆了機,訓練了不少強力精靈之餘
還過著天天上PGL上夢世界去人地屋換果淋花的日子

什麼?
爆了機卻冇對手?
想交換但冇對象?
上PGL但冇朋友?
每月聚會等到嘔?
私下約戰又擔心?

為方便孤獨的黑/白版玩家能夠網上約戰/交換,現設

(惡意在名冊洗版將作處分)

Friend Code Check

完成遊戲初段的夢之跡地劇情
從背包中選擇圖中的道具ともだちてちょう(友達手帳)

選第三項

你所看到的十二位數字就是閣下的Friend Code了
圖中當然是我的FC

小小一個速成教學足夠了吧www

要加入其他人的Friend Code就選第二項

引用:
原帖由 Hawkivate 於 2010-11-10 02:03 發表
Friend Code Check

[img]http://xb6.xanga.com/cf9e1323d4035273084649/s217764852.jpg[/img
[img]http://x6d.xanga.com/658f852a67235273084648/s217764851.jpg[/img

從背包中選擇圖中的道具ともだちてちょう(友達手帳)

http://x01.x ...
直接在nds加friend code就能在夢世界加朋友?
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2010-11-10 17:41 發表

直接在nds加friend code就能在夢世界加朋友?
要交換過精靈

另外建議加一欄表示係黑定白版。

等我那台N8到手後就打算加進去了
黑版終於寄到過來了
突然發現很難找人玩high-link

引用:
原帖由 loch 於 2010-11-10 19:19 發表

要交換過精靈

已追加
想我EDIT補返黑OR白的人
自行聯絡
If you talk to god, you are praying;
if god talks to you, you have schizophrenia

引用:
原帖由 loch 於 2010-11-10 19:19 發表

要交換過精靈

要哪種交換精靈?
想要夢友來洗分ww
※目前打算重組一次隊伍

ムウマ♂ 臆病
30-4-[18-19]-30-30-30 格68     30-[6-7]-24-30-30-30 格67
[26-27]-[18-19]-[18-19]-30-30-30 格70     [20-21]-[18-19]-30-30-30-30 格69

アーケン♂陽気
31-31-21-18-24-31     31-31-12-[3-5]-18-31

加完FC大家接觸過
之後掟PM上去訓,PGL就會UPDATE架喇
If you talk to god, you are praying;
if god talks to you, you have schizophrenia

引用:
原帖由 Arcueid 於 2010-11-11 09:31 發表
加完FC大家接觸過
之後掟PM上去訓,PGL就會UPDATE架喇
接觸過?對戰得5得?因為要交換的話都5知換d咩...

另外這個fd code add完會點架?起人地on的時候自己見到?我真的無呢方面的經驗

p.s.我是黑版

引用:
原帖由 kikikit 於 2010-11-11 09:56 發表

接觸過?對戰得5得?因為要交換的話都5知換d咩...

另外這個fd code add完會點架?起人地on的時候自己見到?我真的無呢方面的經驗

p.s.我是黑版
已在FC登錄且見過面的朋友
簡單D講,入完FC之後兩個玩家在遊戲見過面囉

引用:
原帖由 混沌影子 於 2010-11-11 09:13 發表

要哪種交換精靈?
想要夢友來洗分ww
Uh...不就是在Wifi-room裏面的那種精靈交換...
其實我唔係好明條問題...

不過因爲只要係見過面就得所以其實唔一定係交換就是了

引用:
原帖由 Arcueid 於 2010-11-11 14:54 發表
已在FC登錄且見過面的朋友
簡單D講,入完FC之後兩個玩家在遊戲見過面囉
一定要WI-FI房?
之前用公用房沒效...
※目前打算重組一次隊伍

ムウマ♂ 臆病
30-4-[18-19]-30-30-30 格68     30-[6-7]-24-30-30-30 格67
[26-27]-[18-19]-[18-19]-30-30-30 格70     [20-21]-[18-19]-30-30-30-30 格69

アーケン♂陽気
31-31-21-18-24-31     31-31-12-[3-5]-18-31

其實我想一次過add晒全部人d fd code 其實有無問題?

都係問左先行動...

唔好意思,唔小心入多左一次,請管理員delete
理想與現實決不是相反的關係,而是一體兩面
Pokemon Black FC:4512 5955 8024

等陣由~12點15分我會上綫。
有興趣add嘅請PM我。

where can i find a wifi? battle with you all???? i don`t know >.< I`m a new player

我是新手, 剛剛才學識入夢世界, 多多指教~

這個我pm左好多人都無咩人覆我,有d灰

引用:
原帖由 kikikit 於 2010-11-23 19:53 發表
這個我pm左好多人都無咩人覆我,有d灰
很多人對這種pm反感
在流星落下的那個地方
有一顆閃閃發亮的隕石
總有一天,它將會醒來
為世界帶來破滅與願望

引用:
原帖由 破滅‧願望 於 2010-11-23 20:02 發表

很多人對這種pm反感
SORRY,可能我的表達手法有問題...

我是看到這個list和想同多d人對戰才pm的,還是我一開始就不應該pm人?

23 12
發新話題