發新話題

[HKPMA活動] [完]一月份POKEMON CARD GAME聚會

本主題由 Arcueid 於 2011-1-24 23:49 解除置頂

[完]一月份POKEMON CARD GAME聚會

香港寵物小精靈聯盟(下稱HKPMA)自2001年起,一直義務舉辦各式各樣的寵物小精靈聚會及比賽活動,
目的旨在為寵物小精靈遊戲的玩家及愛好者,在本地提供聯誼交流的機會,並推廣寵物小精靈及其週邊產品。

多年來HKPMA僅以有限資源維持活動開支及基本運作,透過向外界接觸把握機遇,提升各項活動質素。
HKPMA昔日活動只約定於街頭/公園/商場進行,至今與大專院校相關學會合作,為參加者提供優質場地;
由以前每年僅有兩次非官方聯賽賽事,到現時的每月定期聚會,令玩家們能夠進行更長時間交流。
近年活動更承蒙寵物小精靈遊戲卡香港官方代理JFL Trading贊助支持,協助HKPMA減免收費同時增加獎品回饋參加者。

聯盟存續至今,除了多謝為本聯盟無償付出時間/金錢/勞力的一眾工作人員外,更少不得就是熱心參與聯盟活動的大家。

HKPMA歡迎任何對寵物小精靈有興趣的人士參加聚會,令聚會更加熱鬧!

聚會詳細資料:
引用:
HKPMA 2011年1月份Pokemon Card Game聚會
日期:2011年1月23日(星期日)
地點:城市大學教學樓Y4701室
活動時間:11:00~19:00
比賽報名時間:11:00~12:00
比賽時間:12:00~16:00
參賽收費:$10(免費入場 / 城大學生若出示學生証,可享免費)
活動內容:POP比賽、免費PCG入門教學及自由對戰
比賽賽制:瑞士制
比賽規則:Modified - Constructed(60張卡組,個人單打),美規,可使用系列:MD~L3

*視參賽人數而定,成績優異者可獲得擴充包等獎賞,其餘參加者亦可參與另設的抽獎活動
*特別鳴謝寵物小精靈遊戲卡香港官方代理JFL Trading贊助
*比賽活動需要使用pop id,pop id 可於當日向工作人員申請
引用:
以上活動資訊亦會於HKPMA facebook群組更新
→按此進入←
請即加入群組,隨時獲取更新資訊
備註:
- 請勿早於工作人員進入場地,以免發生意外
- 場地內切勿飲食(工作人員除外),保持場地整潔
- 請自行保管財物並妥善存放,如有任何遺失/損壞,主辦單位恕不負責
- 保持個人衛生,有需要請佩帶口罩,避免病毒經飛沬傳播;如出現傳染病症狀,建議留家休息並從速就醫
- 尊重知識產權,電玩活動只接受使用正版遊戲匣帶參加;違者將被邀請離開,已付入場費恕不退還
- 如聚會當天早上10點後,天文台發出/準備發出紅/黑色暴雨、八號風球或以上台風時,
  又或者因某些原因而令政府宣佈取消公眾集會時,當天的聚會則會取消。

still banning BW sosad
[多謝阿鄭教路]
PM 大毛公仔有一隻入手了
[/多謝阿鄭教路]

新deck出場既時候

無得用bw咭,唔多好.......

引用:
原帖由 tamama 於 2011-1-2 12:33 發表
無得用bw咭,唔多好.......
有幾唔多好?
美版BW未出,美規亦未支援BW新規,咁嘅情況下唔通你仲諗住我會俾你哋用BW卡wwww?

大家想L-on 可以用bw
定係MD-on唔比用bw...?

引用:
原帖由 william4440 於 2011-1-2 16:25 發表
問我的話當然是前者

引用:
原帖由 william4440 於 2011-1-2 16:25 發表
問我就後者
美規就真係一定要去
既然沒有人希望我存在
干脆自己消失算了吧

平時聚會不是跟日規嗎?

引用:
原帖由 tamama 於 2011-1-3 18:00 發表
平時聚會不是跟日規嗎?
早在幾個月前「平時聚會的比賽」已經是「正式的Pokemon Organized Play (Play! Pokemon)比賽」,跟美規有甚麼出奇?

引用:
原帖由 celluloid 於 2011-1-3 19:11 發表

早在幾個月前「平時聚會的比賽」已經是「正式的Pokemon Organized Play (Play! Pokemon)比賽」,跟美規有甚麼出奇?
原來有d咁既事 我依家先知

引用:
原帖由 m4a1sp 於 2011-1-2 18:02 發表

問我的話當然是前者
作為新手的我,都係覺得前者較好 wwwwwwwwwwwwww

~_~ 既然 1月30號 pre-release
咁我呢日唔黎了。
何況我本來就唔得閒……

人生路不熟,
有冇哥哥姐姐教我打?

引用:
原帖由 ms-loli 於 2011-1-9 22:50 發表
人生路不熟,
有冇哥哥姐姐教我打?
哥哥姐姐就未必有,但(怪)叔叔一定有wwww

引用:
原帖由 celluloid 於 2011-1-9 22:57 發表

哥哥姐姐就未必有,但(怪)叔叔一定有wwww
不能同意更多。
可惜了……暫時都未有黎既意思……唔得閒tim

btw L3>3聖貓鐵鑵?

引用:
原帖由 ms-loli 於 2011-1-11 17:39 發表
btw L3>3聖貓鐵鑵?
總之所有L1/HGSS開BW之前的卡都可用

補充:
乜而家啲怪叔叔既口味咁獨特架?
(我認我係男,不過有特別需要既我唔介意稍為配合)

引用:
原帖由 ms-loli 於 2011-1-11 21:16 發表
補充:
乜而家啲怪叔叔既口味咁獨特架?
(我認我係男,不過有特別需要既我唔介意稍為配合)
因為係怪叔叔而唔係正常嘅叔叔

發新話題